Cosmic Telegram

Υδροχόε 334

Με traffic jam στο ζώδιό σου και επιπλέον µια έντονη Πανσέληνο (18/2) στην τελευταία µοίρα του Λέοντα, σε αντίθεση µε τη σύνοδο Άρη/Ποσειδώνα στον Υδροχόο...

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 334
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12423-28242.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Με ενεργοποιηµένο τον 11o οίκο σου, µη  δίνεις σηµασία εάν δεν αισθάνεσαι συντονισµένος και απόλυτα συγκεντρωµένος σε αυτό που κάνεις. Ίσως έχεις βαρεθεί να κυνηγάς ουράνια τόξα και να ελπίζεις σ’ ένα υπέροχο αύριο που όποτε το πλησιάζεις αυτό αποµακρύνεται. Οι απογοητεύσεις δεν  θα πρέπει να σε κάνουν κυνικό και πικρόχολο. Αντιθέτως θα πρέπει να σου υπενθυµίσουν ότι είσαι περισσότερο ικανοποιηµένος όταν αντιµετωπίζεις µε επιτυχία τα εµπόδια που εµφανίζονται ή όταν χαλαρώνεις τους ανθρώπους γύρω σου – τουλάχιστον όταν δεν τρως το χρόνο σου γκρινιάζοντας ή κατηγορώντας τους µε το βλέµµα σου. Ηρέµησε. Ακόµα και µια καλολαδωµένη µηχανή χρειάζεται να µένει κάποιες µέρες εκτός λειτουργίας. Και αφού θέλεις να σε αγαπάνε, γιατί δεν το λες φωναχτά;

Υ.Γ. 1 Με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω µπορείς να κυκλοφορείς ως ένα ακριβό, εµπορεύσιµο, δελεαστικό, ενδιαφέρον προϊόν. Αφού είσαι στη βιτρίνα ανάδειξε τις αρετές σου και κάλυψε τις ατέλειες.

Υ.Γ. 2 Ο ∆ίας τρέχει στο πρώτο δεκαήµερο χωρίς επιστροφή. Μπορείς να µαντέψεις το δώρο που σου φέρνει ή προτιµάς να ενθουσιαστείς την ώρα που θα το ανοίγεις; 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)
Με τον Άρη στον τοµέα της καριέρας εδώ και τέσσερις πέντε εβδοµάδες αισθάνεσαι σαν να τρέχουν ξωπίσω σου κυνηγητικά σκυλιά (µε τη µορφή ανθρώπων που επηρεάζουν την επαγγελµατική σου πορεία),  που δεν σε αφήνουν να αναπνεύσεις ούτε για πέντε λεπτά. Ούτε στο σπίτι σου δεν αισθάνεσαι απολύτως ασφαλής ακούγοντας απ’ έξω τα γαβγίσµατα. Αυτό που πρέπει να αντιληφθείς είναι ότι η ανάγκη σου για αποτελέσµατα και αναγνώριση είναι αυτή που σε κάνει να συνεχίζεις να επιµένεις στο στόχο σου, παρόλο που πολλές φορές προχωράς σε κινούµενη άµµο. Μόνο που χρειάζεται να ισορροπήσεις την εικόνα που θέλεις να βγάλεις προς την κοινωνία µε την επιθυµία σου για συναισθηµατική σταθερότητα στην ιδιωτική σου ζωή. Μη χαµογελάς. Σε αυτό το σηµείο του παιχνιδιού όλα είναι πιθανά. Μην ξεχνάς ότι παραµένεις πάντα ο γκουρού της υποµονής και της επιµονής.

Υ.Γ. Η Πανσέληνος (18/2) στην τελευταία µοίρα του Λέοντα, σε αντίθεση µε τη σύνοδο Άρη/Ποσειδώνα στον Υδροχόο που σε αφορά άµεσα, σηµατοδοτεί είτε µια εποχή έµπνευσης και δηµιουργικότητας είτε µια εποχή που µια πλευρά της ζωής, επαγγελµατική ή προσωπική, υπερτονίζεται εις βάρος µιας άλλης µε αποτέλεσµα κάπου να αισθάνεσαι looser. 

∆ίδυµοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Εάν πιστεύεις ότι ο Θεός, το Σύµπαν ή η Ανώτερη ∆ύναµη σε έχουν υπό την προστασία τους (και µε ενεργοποιηµένο τον 9ο ηλιακό σου οίκο, ασφαλώς και θέλεις να πιστεύεις κάτι τέτοιο), τότε η σκληρή κριτική, οι υποδείξεις και οι παρατηρήσεις για τη δουλειά σου (ή και την προσωπική σου ζωή) δεν θα σε ενοχλήσουν, οπότε άσε τους ενδιαφερόµενους να σε ελέγξουν. Ο ∆ίας σε βοηθάει ούτως ή άλλως να αποφύγεις µερικούς αδίστακτους ανθρώπους που θέλουν να σε παγιδεύσουν και άλλους τόσους που θέλουν να σε χειραγωγήσουν. Πάντως περισσότερο πρακτικά, ό,τι σχετίζεται µε διαφήµιση, εξωτερικό, σπουδές, µίντια, εκδόσεις, µετακινήσεις, µετακοµίσεις και δίκες δέχονται καλές επιρροές.

Και µια ερώτηση που αξίζει να σκεφτείς ιδιαίτερα: Αφού θεωρείς ότι εσύ γράφεις το σενάριο της ζωής σου, µπορείς να απαντήσεις επακριβώς ΠΟΙΟΣ ή ΤΙ πιστεύεις ότι σε κάνουν να σηκώνεσαι το πρωί από το κρεβάτι;

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η αλήθεια είναι ότι µε ενεργοποιηµένους τους 7ο και 8ο ηλιακούς σου οίκους  χρειάζεται να κάνεις µεγάλη προσπάθεια για να δεις αντικειµενικά τις οποιεσδήποτε σχέσεις σου. Γνωρίζεις από πρώτο χέρι ότι οι συντροφικές σχέσεις για να επιβιώσουν χρειάζονται απεριόριστη αντοχή, συνεχείς συµβιβασµούς και τακτικές υποχωρήσεις. Θα προτιµούσες να µην υπάρχουν συγκρούσεις, απαιτήσεις, παράπονα. ∆υστυχώς υπάρχουν. Αν µπορούσες να δεις για λίγο αποστασιοποιηµένα τις δυσλειτουργίες που προκαλείς στις σχέσεις σου µε τη ευθιξία σου, τότε ίσως θα µπορούσαν να εξελιχθούν καλύτερα κάποιες από αυτές που βρίσκονται στην κατάψυξη. Αν µπορούσες… Όµως δεν µπορείς, κι αυτό δηµιουργεί επιπλοκές. Βεβαίως υπάρχει και η περίπτωση να κόψεις τους γόρδιους δεσµούς φεύγοντας από σχέσεις που δεν σου παρέχουν καµία ικανοποίηση. Πάντως ένας φωτισµένος δάσκαλος ή ένας ψυχαναλυτής θα σου µίλαγε  για τα πλεονεκτήµατα που έχουν οι διακανονισµοί στις σχέσεις, όπως και για τις παρενέργειες όταν δεν τους υπολογίζεις.

Υ.Γ. Χρήµατα: Πού χάνονται τα χρήµατα; ∆εν πληρώνω, δεν πληρώνω.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Κι έρχεται µια στιγµή που θέλεις να ουρλιάξεις ότι είσαι ΠΑΝΤΑ αυτός που πρέπει να πει στους επιβάτες µε τους οποίους βρίσκεται µαζί στην ίδια βάρκα να καθίσουν κάτω και να σταµατήσουν να την κουνάνε, γιατί αν συνεχίσουν κινδυνεύετε όλοι µαζί να βρεθείτε στον πάτο. Με την Πανσέληνο (18/2) στην τελευταία µοίρα του Λέοντα σε αντίθεση µε τη σύνοδο Άρη/Ποσειδώνα στον Υδροχόο, θα πρέπει να αποδείξεις για άλλη µια φορά ότι µπορείς να περπατάς στην επιφάνεια της θάλασσας προσπαθώντας να πείσεις τους άλλους ότι πρόκειται για θαύµα κι όχι για φτηνά κόλπα. Επίσης δεν µπορείς να αποφύγεις –ακόµα κι αν δεν θέλεις– την ανάµειξή σου µε τους σηµαντικούς άλλους της ζωής σου, προσπαθώντας να παραµείνεις ψύχραιµος όταν σου τη λένε ή σε πιέζουν να χωρέσεις στα παπούτσια που σου δίνουν κι είναι τουλάχιστον δύο νούµερα µικρότερα. Ουφ… Τι διάολο θέλουν, επιτέλους; Μάλλον αυτή την περίοδο και όχι µόνο γύρω από την Πανσέληνο θα το µάθεις, πιθανόν και άτσαλα. Θυµήσου βεβαίως ότι αν όλα ήταν ήρεµα και νηφάλια θα έπρεπε να ανακατεύεις το δικό σου καζάνι που είναι γεµάτο µε προβλήµατα, άγχη και ανησυχίες. Όποτε, καλύτερα να φταίνε οι άλλοι. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεµβρίου)

Οι εξελιγµένοι Παρθένοι µε  τον Πλούτωνα κυρίως (αλλά και µε την Αφροδίτη τώρα) στον 5ο τους οίκο γράφουν µε ένταση βιβλία, συνθέτουν µελαγχολική µουσική, ανεβάζουν δραµατικές παραστάσεις, σχεδιάζουν ή κάνουν πράξη µια σειρά από µεγαλεπήβολα οράµατα, ταξιδεύουν αναζητώντας νόηµα, ενώ ταυτόχρονα περιµένουν τον Ένα ή τη Μοναδική για να ερωτευθούν παράφορα. Οι regular Παρθένοι, µε Άρη και Ερµή στον Υδροχόο και την Πανσέληνο στον Λέοντα, αγχώνονται µε τις απαιτήσεις της καθηµερινότητας, µπλέκονται σε εργασιακούς καβγάδες, δουλεύουν έξτρα ώρες, τρώνε τζανκ, στήνονται στις ουρές περιµένοντας να πληρώσουν λογαριασµούς, πάνε το σκύλο για εµβόλια και φτιάχνουν σούπες για τους άρρωστους φίλους τους. Και εξελιγµένοι και regular πάντως συναντιούνται στον 8ο ηλιακό οίκο, όπου το Χρήµα και το Σεξ ενδιαφέρουν και  τους δύο.   

Ζυγός (23 Σεπτεµβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Όσο κι αν ο Κρόνος επιβάλλει στη ζωή σου στρατιωτική πειθαρχία, o ∆ίας από τον Κριό και το µποτιλιάρισµα στον ηλιακό σου 5ο οίκο παίζουν µια µουσική που µάλλον δεν µπορείς να αγνοήσεις όσα παράσιτα κι αν κάνουν οι φόβοι, τα άγχη και οι αγωνίες σου για το παρόν και το µέλλον σου. Βεβαίως τα πράγµατα είναι σοβαρά, αλλά και ο Έρωτας είναι σοβαρή υπόθεση ακόµα κι αν έχει ανάλαφρη µουσική υπόκρουση. ∆εν είναι σίγουρο ότι πρέπει να αναλύσεις ό,τι υπάρχει στην καρδιά σου. Οι διελεύσεις των πλανητών στον πέµπτο ηλιακό σου οίκο κάνουν ούτως ή άλλως δύσκολη τη λογική επεξεργασία και ο ενθουσιώδης ∆ίας βαριέται τις υποσηµειώσεις και τους αστερίσκους. Η προτροπή να υιοθετήσεις µία πιο αισιόδοξη στάση µπορεί να σου φαίνεται υποκριτική αρχικά, αλλά θα εντυπωσιαστείς στο πόσο µπορεί να λύσει τις αµφιταλαντεύσεις σου ανάµεσα στον έρωτα και τις υποχρεώσεις της ζωής σου.

 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεµβρίου)

Κι ενώ είσαι έτοιµος να κάνεις ένα µεγάλο βήµα, µε το συµπαντικό συνωστισµό στον Υδροχόο και την Πανσέληνο (18/2) στον Λέοντα –σε κοµβικά δηλαδή σηµεία του ηλιακού σου ωροσκοπίου–, κάποιος σου κατεβάζει το γενικό διακόπτη και βρίσκεσαι στο σκοτάδι. Τι γίνεται όταν στην εικόνα συνεχίζουν να βρίσκονται πλανήτες στον 4ο οίκο σου; Η οικογενειακή καθηµερινότητα συνεχίζει να διαταράσσεται είτε πρακτικά, µε το σπίτι ως χώρο να θέλει επεµβάσεις, είτε ψυχικά, αφού δεν σου επιτρέπεται να εκφράσεις τις δικές σου ανάγκες. Ακόµα κι επαγγελµατικά πρέπει να υποταχτείς/ανεχτείς/ υποχωρήσεις χωρίς δικαίωµα αντίρρησης. Κι όµως... Με τον Άρη τα αισθήµατά σου γίνονται τόσο εκρηκτικά, φανερά και απροκάλυπτα, όσο και οι µεσαίες σελίδες ενός πορνοπεριοδικού. Μέσα σε αυτή την τεταµένη περίοδο η Αφροδίτη και ο ∆ίας σού υπενθυµίζουν ότι όσο ο ήλιος συνεχίζει να βγαίνει από την ανατολή εσύ θα συνεχίσεις να ερωτεύεσαι, να ονειρεύεσαι, να κάνεις µεγαλοπρεπή σχέδια και να είσαι µοναδικός ακόµα και τις βροχερές µέρες.

Τοξότης (22 Νοεµβρίου - 21 ∆εκεµβρίου)

Η λέξη «επιβράδυνση» είναι µια λέξη της µόδας που σε αφορά στα οικονοµικά σου, γιατί  στις σχέσεις σου, τις επιθυµίες σου, τα επαγγελµατικά σου όνειρα χρειάζεται να µπει η λέξη  «επιτάχυνση». Πάντως αν χρειάζεται να δώσεις όλη την προσοχή σου σε σπουδές, σχέδια, project, ή χρειάζεται να κάνεις γνωστά τα ταλέντα σου συναντώντας ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν, κάνε το τώρα, προσέχοντας βεβαίως τι λες και τι συµφωνείς. Λούζεσαι µε τέτοια ενέργεια και δύναµη, που το τελευταίο πράγµα που πρέπει να κάνεις είναι να αποµονωθείς από  τους ανθρώπους που επιθυµείς να σε ακούσουν, να σε στηρίξουν, να σου ανοίξουν δρόµους, να σε συµβουλεύσουν, να σε ερωτευτούν. Έξω είναι η ζωή... Εκεί έξω κάτι γίνεται και σε αφορά... Εκεί έξω υπάρχουν οι ευκαιρίες... Την πόρτα του σπιτιού µόνο το delivery boy µπορεί να τη χτυπήσει... Go.

Αιγόκερως (22 ∆εκεµβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Αν δεν έχεις δει τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ να εµφανίζει και να εξαφανίζει το Άγαλµα της Ελευθερίας, για να πάρεις ιδέες θα πρέπει να επινοήσεις τα δικά σου ταχυδακτυλουργικά για να τα εφαρµόσεις στα οικονοµικά σου, που τραντάζονται σαν ψαρόβαρκα σε τρικυµία. Οι παγκόσµιες αγορές βρίσκονται σε ύφεση, τα χρηµατιστήρια ανεβοκατεβαίνουν, υπάρχει οικονοµική νευρικότητα στα όρια της υστερίας. Αυτό σηµαίνει ότι θα πρέπει να βρεις νέους τρόπους ώστε να εξασφαλίσεις το επόµενο γεύµα και το επόµενο ζευγάρι παπούτσια. Το οικονοµικό ζήτηµα είναι κεφαλαιώδες, και αν δεν ανήκεις στους γεννηµένους των πρώτων έξι εφτά ηµερών του ζωδίου σου που ίσως έχουν µπλεχτεί σε σκοτεινές υποθέσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εκµεταλλευτείς κάποιον ή κάποιους που είναι έτοιµοι να σε βοηθήσουν οικονοµικά, να µειώσουν τους οικονοµικούς σου πονοκεφάλους και να σκουπίσουν το µέτωπό σου από τον ιδρώτα της αγωνίας. Ή, ακόµα καλύτερα, να στύψεις τον εαυτό σου επαγγελµατικά πουλώντας τον ένα ευρώ παραπάνω από τους άλλους.    

 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Με traffic jam στο ζώδιό σου και επιπλέον µια έντονη Πανσέληνο (18/2) στην τελευταία µοίρα του Λέοντα, σε αντίθεση µε τη σύνοδο Άρη/Ποσειδώνα στον Υδροχόο, θα νιώθεις τη µια στιγµή ότι έχεις τον έλεγχο της ζωής σου και ότι όλα είναι δυνατά, και την αµέσως επόµενη ότι παραπατάς προσπαθώντας µε µισή καρδιά να βρεις το δρόµο σου. Βεβαίως και είσαι έτοιµος να έρθεις αντιµέτωπος µε όποιον τολµήσει να σε αγνοήσει. Όµως γίνεται τροµερά ενδιαφέρον (για κάποιον παρατηρητή) όταν συµπεριφέρεσαι µε τρόπο που κανείς δίπλα σου δεν περιµένει. Τη µια στιγµή παίρνεις την καρδιά σου και την κολλάς µε οξυγονοκόλληση στην καρδιά του Άλλου, και την άλλη το σκας πανικόβλητος σα να µπήκε στο δωµάτιο ο Φρέντι Κρούγκερ. Τη µια λες ότι  οικογένεια/δουλειά/φίλοι σηµαίνουν τα πάντα για σένα και την άλλη δεν µπορείς να αντέξεις καµία υποχρέωση, ευθύνη, δέσµευση. ∆ιψάς για τρυφερότητα, διάρκεια και συντροφικότητα, αλλά σπρώχνεις τους άλλους µακριά σου. Έι, τι σου συµβαίνει;

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Εάν µέσα σου είσαι πεισµένος ότι ακολουθείς  το σωστό δρόµο, ξέρεις επίσης και ότι δεν χρειάζεται να βρίσκεσαι αυτή την εποχή στο προσκήνιο. Είναι πιθανόν να περνάς µια εποχή αφιερωµένη στην προετοιµασία και τις εσωτερικές διεργασίες που σε φέρνουν αντιµέτωπο µε τα βαθύτερα κοµµάτια του εαυτού σου, που µερικά δεν φαντάζεσαι ότι υπάρχουν και µερικά συνεχίζουν να σε πονάνε. Από την άλλη πλευρά, αν ανήκεις στους Ιχθύες που δεν έχουν φιλοσοφήσει τη ζωή, µπορεί να σκέφτεσαι ότι η Τύχη σε βοηθάει ακόµα και αν τη στριµώχνεις σε µία γωνία µε παράπονα, ανησυχίες, φόβους, τύψεις και ένα µπουκέτο λάθη του παρελθόντος. Ξέρεις κάτι; Όπως και στις σχέσεις αυτός που πιέζεται πολύ, αργά ή γρήγορα πηγαίνει για τσιγάρα στο περίπτερο και δεν επιστρέφει, έτσι και η τύχη µετατρέπεται σε χαλκοµανία όταν τη θεωρείς δεδοµένη. Υ.Γ. Προσοχή στη δουλειά. Προσοχή στο σώµα. Πρόσεξε αυτούς που αγαπάς.

 

Για πιο ολοκληρωµένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 

gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ