Cosmic Telegram

Ζώδια 335

Το µειονέκτηµά σου είναι ότι είσαι συναισθηµατικά µια ανοχύρωτη πόλη, µε αποτέλεσµα να δίνεις ευκαιρίες σε ανθρώπους και σχέσεις...

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 335
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12560-28532.jpg

Το µειονέκτηµά σου είναι ότι είσαι συναισθηµατικά µια ανοχύρωτη πόλη, µε αποτέλεσµα να δίνεις ευκαιρίες σε ανθρώπους και σχέσεις ακόµα κι όταν η σωστή διαίσθησή σου φωνάζει ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Τα δυσάρεστα νέα πρώτα: µε τον Άρη στο 12ο οίκο σου (23/2 - 1/4) τα αφεντικά ή οι συνεργάτες σου στη δουλειά όχι µόνο δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή αν είσαι καλά ή άσχηµα, αλλά σε πιέζουν για παραπάνω δουλειά. Να σε προειδοποιήσω ότι δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο της ζωής, δεν µπορείς να παρέµβεις δραστικά στη ροή των γεγονότων και µερικές φορές ίσως αισθανθείς θύµα των περιστάσεων. Αν σε αυτά προσθέσεις και στιγµές ηττοπάθειας, ή την πεποίθηση ότι εσύ για όλους, για σένα κανένας, ή µέρες αποθάρρυνσης, τότε αντιλαµβάνεσαι ότι πρόκειται για ένα ρευστό διάστηµα. Όµως… Ο ∆ίας είναι εδώ κι αυτό σηµαίνει ότι ακόµα και τα τυχόν λάθη δεν µετατρέπονται σε µοιραία, κι επιπλέον στους γεννηµένους τις πρώτες δέκα µέρες ανοίγει πόρτες στο µέλλον. Όσο για το τετράγωνο που σχηµατίζει ο ∆ίας µε τον Πλούτωνα (ακριβές στις 25/2), δηµιουργεί µια εξαιρετικά δυνατή ενέργεια µε ακραίες συνέπειες: κερδίζω ή χάνω.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Έχεις καλούς φίλους που µπορείς να βασίζεσαι ακόµα κι όταν εξαφανίζεσαι κάθε τόσο µε την εµµονή ότι ΠΡΕΠΕΙ να µείνεις µόνος. Έχεις φίλους – και δεν χρειάζεσαι δεκάδες, µόνο ένα ή δύο δοκιµασµένους, που σε βοηθάνε όταν αρχίζεις να παραλογίζεσαι στο θέµα των προσωπικών σχέσεων. Μιλάµε για τον 11ο ηλιακό σου οίκο που ενεργοποιείται από Άρη και Ερµή: για σχέσεις δηλαδή µε ανθρώπους που εµπιστευόµαστε, αλλά που δεν τους γινόµαστε τσιµπούρι – κάτι που θα έπρεπε να συµβαίνει και µε τους συντρόφους µας. Επίσης, όταν ζεις (ή είσαι έτοιµος) αλλαγές που σου επιβάλλουν να αλλάξεις τους στόχους που σε συντρόφευαν επί χρόνια, είναι φυσικό να αισθάνεσαι µπερδεµένος. Μέχρι να αποµακρυνθεί το σύννεφο, δείξε ευγνωµοσύνη για την προστασία που σου προσφέρουν αυτοί που σε αγαπάνε και σε στηρίζουν παρ’ όλες τις περασµένες κόντρες που οφείλονταν σε σένα ή σε αυτούς, φροντίζοντας να µην ξεκινήσεις καινούργιες αυτή την εποχή επειδή θεωρείς ότι µεταξύ ίσων εσύ µπορείς να επιβάλεις µε το ζόρι τις απόψεις σου. Α, και µε τη συνδροµή της Αφροδίτης στον Αιγόκερω κοινωνικοποιήσου, ταξίδεψε, ζήτησε βοήθεια από ανθρώπους που µπορούν να σε βοηθήσουν, ζήτησε τις συµβουλές τους, γνώρισε καινούργιους.


∆ίδυµοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Όλοι έχουµε τα θέµατά µας. Τα τελευταία χρόνια συνειδητοποιείς ότι πολλά από αυτά τα θέµατα σχετίζονται µε το ηλιακό σου ζενίθ – τον οίκο που σχετίζεται µε την καριέρα, τα πρόσωπα εξουσίας, την ανάγκη σου για αναγνώριση, το κοινωνικό σου πρεστίζ, το εργασιακό σου στάτους, τις πολιτικές του γραφείου και φυσικά τη Μητέρα ή τον Πατέρα. Η επαγγελµατική σου ζωή για ακόµα µια φορά αναµοχλεύεται µε την είσοδο του Άρη και του Ερµή στους Ιχθύες. Άρα από εδώ και στο εξής φαίνεσαι, κι αυτό σηµαίνει ότι κρίνεσαι, ότι βαθµολογείσαι, ότι αξιολογείσαι µε αυστηρότητα και πολλές φορές µε κακές διαθέσεις. ∆εν φτάνει να είσαι επαρκής, χρειάζεται να δώσεις το µάξιµουµ των ικανοτήτων σου γιατί αυτή η περίοδος θα µετρήσει στην επαγγελµατική σου εξέλιξη. Εννοείται επίσης ότι δεν µπορείς να µεγαλώνεις και να προχωράς έχοντας στην τσέπη σου άλυτα οικογενειακά προβλήµατα και σέρνοντας αυτό το φορτίο προς το µέλλον – αυτονόµηση και απεξάρτηση ακόµα και µε κίνδυνο σύγκρουσης!

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Με τον ∆ία σκαρφαλωµένο σε κοµβικό σηµείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου (αφορά προς το παρόν κυρίως τους γεννηµένους στο πρώτο δεκαήµερο), µπορείς να περιµένεις ότι γενναιόδωροι άνθρωποι µε επιρροή θα σ’ επαινέσουν για τον επαγγελµατισµό σου, θα σου δώσουν την ευκαιρία που αναζητούσες και θα κάνουν τα στραβά µάτια αν παρ’ ελπίδα τα κάνεις θάλασσα. Η µετατόπιση επίσης του Άρη και του Ερµή στους φιλικούς σου Ιχθύες θα φέρει σταδιακά ένα κύµα ευεξίας και θα µειώσει τους κραδασµούς σε σχέσεις και καθηµερινότητα. Παρ’ όλη τη θετική συµπαντική στήριξη υπάρχουν µέρες (όπως γύρω στις 25/2 που ο ∆ίας κάνει τετράγωνο µε τον Πλούτωνα) που θα αισθανθείς µια ιερή µανία που συνοψίζεται στη φράση «µπορώ να καταφέρω τα πάντα»: 1) Η φιλοδοξία χρειάζεται στόχο, πρόγραµµα, ιδρώτα και ηθική για να έχει αποτέλεσµα. 2) Η αγάπη δεν επιβάλλεται ούτε απαιτείται. 3) Εσύ θέλεις. Ο Άλλος θέλει; 4) Η χειραγώγηση των άλλων δείχνει χαµηλή αυτοεκτίµηση. 5) Αν έχεις τα προσόντα, τώρα µπορείς. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με το πέρασµα του Άρη και του Ερµή στους Ιχθύες ελαττώνονται σταδιακά οι συγκρούσεις/διαφωνίες/αντιπαραθέσεις/αντιπαλότητες, όπως και η τυχόν ένταση στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Κάτι που ίσως χρειαστεί να σκεφτείς τώρα είναι ότι µερικές φορές οι φαντασιώσεις σου σε έβαλαν σε σχέσεις που δεν σου βγήκαν σε καλό, άρα ξέρεις πόσο επικίνδυνες µπορούν να γίνουν. Εάν παρ’ όλα αυτά δεν υπήρχαν οι ψευδαισθήσεις, δεν θα υπήρχαν ούτε ερωτικά τραγούδια ούτε πάθη ούτε γεύµατα µε κεριά. Αν βασιζόµασταν µόνο στα ένστικτά µας θα παραµέναµε στην αναπαραγωγή και ποτέ δεν θα σκεφτόµασταν να σηκωθούµε στα δύο µας πόδια. Αποσυνδεµένο το σεξ από την αναπαραγωγή, έγινε περισσότερο διασκεδαστικό, αλλά και ταυτόχρονα µια πολύ σοβαρή υπόθεση. Σεξ, δηµιουργία, οικονοµικές δοσοληψίες, συνεταιρισµοί, επαγγελµατικές συνεργασίες ανήκουν στο µενού των επόµενων εβδοµάδων. Α, και παρόλο που προστατεύεσαι από τον ∆ία, δεν µπορεί να ξεπληρώσει τα δάνεια που έχεις πάρει, όπως και δεν µπορεί δυστυχώς να τυπώσει χαρτονοµίσµατα για να ανταπεξέλθεις στις οικονοµικές υποχρεώσεις σου που καλπάζουν.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεµβρίου)

Αν έχεις αποφασίσει, µε τον Άρη στον 7ο οίκο σου, να αναθεωρήσεις τις επαγγελµατικές σου συνεργασίες, ή να δώσεις τέλος σε µια δουλειά, ή να φύγεις από µία σχέση, κάν’ το και µη γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω. ∆ιαµορφώνεται µια καινούργια πραγµατικότητα και η ζωή σε ξυπνάει από το λήθαργο των τελευταίων µηνών. Αργά και σταθερά, µε τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και πιο έντονα µε τον ∆ία στον Κριό, σου ετοιµάζει το πρωινό βάζοντας δίπλα ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και σου ψιθυρίζει: «Ρίσκαρε, αγαπηµένε µου Παρθένε... Γεύσου τη ζωή.... Άνοιξε διάπλατα την πόρτα µπροστά σου... Ταξίδεψε... Απλώσου... Μάθε... Γνώρισε... Ερωτεύσου...» ∆εν είναι υπέροχο να βλέπεις τη Γη από το παράθυρο του αεροπλάνου; ∆εν είναι υπέροχη η αίσθηση ότι έχεις µέλλον; Υ.Γ. Μην ξεχνάς επίσης ότι η ενεργοποίηση του οίκου που συµβολίζει τον Άλλον σε κάνει περισσότερο επικοινωνιακό στις συντροφικές σου σχέσεις και ότι, αν αναζητάς δουλειά, είναι µια καλή περίοδος για να εντείνεις τις προσπάθειες.

 

Ζυγός (23 Σεπτεµβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ναι, µπορεί να δουλεύεις µέχρι τις 10 το βράδυ. Ναι, µπορεί να συναντήσεις κάποιον τα µεσάνυχτα για επαγγελµατικό ραντεβού. Ναι, µπορεί να χρειαστεί να έχεις έτοιµη δουλειά µε την έναρξη της ηµέρας, ή να πάρεις δουλειά στο σπίτι, ή να είσαι όλη µέρα στους δρόµους. Με τη διέλευση του Άρη και του Ερµή στους Ιχθύες τις επόµενες εβδοµάδες έχε κατά νου ότι ναι µεν εργασιακά θα χρειαστεί να υπερβάλεις την παραγωγικότητά σου, αλλά θα υπάρξουν και πιθανά ανταλλάγµατα. Όσο απορροφηµένος όµως κι αν είσαι, όσο κι αν έχεις δίκιο να λες ότι δεν έχεις καθόλου χρόνο, το σίγουρο είναι ότι σε στιγµές έκλαµψης συνειδητοποιείς ότι χρειάζεται να στρέψεις την προσοχή σου στα κοντινά σου πρόσωπα που έχουν ανάγκη την παρουσία σου και τη φροντίδα σου. Και µιλώντας για την προσοχή που πρέπει να δείξεις στους άλλους, µε το τετράγωνο Πλούτωνα/∆ία γύρω στις 25/2 χρειάζεται να αντιληφθείς ότι περισσότερο από ποτέ εσύ ο ίδιος επιθυµείς διακαώς την αγάπη και το ενδιαφέρον των άλλων. Ζήτα για να σου δοθεί.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεµβρίου)

Η είσοδος του Άρη κατά κύριο λόγο και του Ερµή κατά δεύτερο στους Ιχθύες βάζουν τέλος σταδιακά σε µια εποχή έντασης, πιθανών αντίξοων γεγονότων σε οικογένεια ή επάγγελµα και βεβαίως µιας έντονης εσωτερικής ανησυχίας που συνοδευόταν από το άγχος της εγκατάλειψης ή µιας αίσθησης µοναξιάς. Η αυτοπεποίθηση ξεκολλάει από το πάτωµα, η δυναµικότητα αυξάνεται, η εξωστρέφεια επιστρέφει. Alive and kicking, είσαι εδώ –και καλύτερα να είσαι εκεί έξω– για να κυνηγήσεις τις επιθυµίες σου. Και κάτι για την ταµπακέρα: ο έρωτας είναι άλλοτε έκσταση κι άλλοτε αγωνία. Τις επόµενες εβδοµάδες αντί να αναρωτιέσαι αν αξίζει να µπεις σε µία σχέση υπνωτισµένος µε την προσδοκία µιας ερωτικής περιπέτειας, είναι καλύτερα να ΠΡΑΞΕΙΣ. Το σίγουρο είναι ότι όταν η δηµιουργικότητά σου κοχλάζει νιώθεις ζωντανός. Πρόσθεσε χαρά και ελαφράδα στα βαθιά σου αισθήµατα και δες τη ζωή από τη φωτεινή της πλευρά. Θυµήσου επίσης –όχι ότι το έχεις ξεχάσει και ποτέ– ότι το σεξ µπορεί να είναι απολαυστικό και χωρίς δέσµευση.

Τοξότης (22 Νοεµβρίου - 21 ∆εκεµβρίου)

Η αρνητική πλευρά αυτού του διαστήµατος ονοµάζεται Άρης στους Ιχθύες: δηλαδή το σπίτι και το οικογενειακό περιβάλλον µάλλον δεν είναι το καταφύγιο που θα ’θελες και η οικογένεια ίσως σε αποδιοργανώνει µε τις απαιτήσεις της και τις ανάγκες της. Ο Ερµής, επίσης στους Ιχθύες, σε κάνει να τρέχεις για δουλειές του σπιτιού, αγγαρείες, επιδιορθώσεις, προβλήµατα που ανακύπτουν στη µέση του πουθενά. Αυτή η διέλευση αναµοχλεύει επίσης αισθήµατα θυµού που έρχονται από τα βάθη των παιδικών σου χρόνων, τότε που η ελάχιστη απουσία και αδιαφορία της Μαµάς ή του Μπαµπά έπαιρνε διαστάσεις βιβλικής εγκατάλειψης. Το βέβαιο είναι ότι οι άλλοι σου δηµιουργούν προβλήµατα που δεν έχουν να κάνουν καθόλου µε δικά σου λάθη, παραλείψεις ή µε δική σου δράση. Ελπίζοντας η προσωπική σου δυσαρέσκεια να µην επηρεάσει την επαγγελµατική σου ζωή ή το αντίθετο, κλείνοντας να υπενθυµίσω ότι ο ∆ίας στον Κριό είναι ένα φυλαχτό κατά πάσας αντιξοότητας και, όσο κι αν η διάθεσή σου είναι να κλειστείς στο σπίτι σου, σoυ φωνάζει ότι οι ευκαιρίες και η ζωή είναι έξω.

Αιγόκερως (22 ∆εκεµβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με τον ∆ία στον 4ο οίκο σου, ωριµάζει η ιδέα να κάνεις πράξη µια δοµική θετική αλλαγή στη ζωή σου, εν αντιθέσει µε τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου που το είδος της µεταµόρφωσης µπορεί να έχει πόνο και οδύνη. Έχεις ανάγκη από µία καινούργια επαγγελµατική πρόκληση, όπως και την έντονη επιθυµία να δηµιουργήσεις µια δική σου οικογένεια. Ανάµεσα σε αυτές τις δύο άκρες υπάρχουν και οι διαβαθµίσεις. Να αλλάξεις σπίτι, να το ανακαινίσεις ή να αποκτήσεις δικό σου, ή να σκεφτείς σοβαρά την πιθανότητα των παιδιών. Θέλεις γερές ρίζες και θέλεις όσοι αποτελούν την «οικογένειά» σου –εξ αίµατος ή εξ επιλογής– να είναι εκεί για σένα ανά πάσα στιγµή. Το τετράγωνο Πλούτωνα/∆ία στις 25/2 αφυπνίζει τη φιλοδοξία σου και ενεργοποιεί το δυναµισµό και την πίστη σου ότι όλα είναι δυνατά, ακόµα και τα αδύνατα. Πρόσεξε όµως γιατί η φόρα σου δεν αρέσει σε όλους και µερικοί µάλιστα στήνουν οδοφράγµατα στις επιδιώξεις σου. Υ.Γ. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου σε οµορφαίνει, αυξάνει τη γοητεία σου, σε κάνει πειστικό. Μµµ...

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ο ∆ίας επεκτείνει τις επικοινωνιακές, τις µαθησιακές και τις εγκεφαλικές σου λειτουργίες σε σηµείο να παρακολουθείς δύο κανάλια την ίδια στιγµή, να υπαγορεύεις 12 επιστολές ταυτόχρονα όπως ο Ναπολέων χωρίς να χάνεις τον ειρµό σου, να µαθαίνεις δύο και τρεις γλώσσες την ίδια εποχή, ενώ µέσω ίντερνετ ψάχνεις στο διάστηµα για σήµατα εξωγήινης ζωής. Με απλά λόγια, κάνεις µια φιλότιµη προσπάθεια για να εξελίξεις τα επικοινωνιακά ταλέντα σου, για να αποκτήσεις νέα προσωπικότητα ή άδεια οδήγησης, ακόµα και για να αρχίσεις νέες σπουδές ή για να µετακινηθείς σε ένα σπίτι περισσότερο άνετο. Το µυαλό σου και ο µεταβολισµός σου έχουν την ταχύτητα σφαίρας. Βγες από το σπίτι, διεύρυνε τις επαγγελµατικούς σου στόχους και απόλαυσε ένα, δύο, τρία ταξίδια. Α, κι επειδή η Αφροδίτη σε οδηγεί να βουλιάξεις σε έναν καναπέ τρώγοντας τζανκ, θυµήσου ότι η ζωή βρίσκεται σε κίνηση. Υ.Γ. Οι έρωτες γραφείου δεν είναι καθόλου µα καθόλου καλή ιδέα.

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Τέλος η χειµερία νάρκη. Ώρα για δράση, επιλογές και αποφάσεις. Η διέλευση Άρη και Ερµή γίνονται στον άξονα του Εγώ και δείχνουν ότι στις επόµενες εβδοµάδες πιέζεσαι να αποφασίσεις µε ποιους θα συνεχίσεις και ποιους θα πρέπει να αφήσεις, ή το λιγότερο τι πρέπει να τροποποιήσεις ώστε να αντέξεις στον επόµενο κύκλο ζωής σου. Τα σενάρια είναι πολλά: είτε καταπιέζεσαι σε µια σχέση και αποφασίζεις να την τερµατίσεις. Είτε ότι µια δουλειά χωρίς µέλλον αλλάζει. Είτε αποφασίζεις να δεσµευτείς ουσιαστικά σε µία σχέση. Ακόµα κι αν δεχθείς άδικη κριτική, φέρσου ώριµα και παραγωγικά. Ακόµα κι αν αισθανθείς ότι κάποιοι θέλουν να σε κάνουν κόπια του εαυτού τους, µην µπεις καν στον πειρασµό να απαντήσεις µε θυµό και οργή. Αποστασιοποιήσου και αντίδρασε µε το µυαλό, όχι µε το συναίσθηµα. Υ.Γ. Φρόντισε να µην κάψεις γέφυρες που σου χρειάζονται για να περάσεις απέναντι.

Για πιο ολοκληρωµένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου. gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ