Cosmic Telegram

Υδροχόε 333

Για να κατασταλάξεις πρέπει να έχεις ζήσει τη ζωή σου προηγουµένως...

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 333
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12177-27606.jpg

Για να κατασταλάξεις πρέπει να έχεις ζήσει τη ζωή σου προηγουµένως, να έχεις δει τον κόσµο. Άρα, µην κάνεις 2, 3 και 4 γάµους µόνο για να διαπιστώσεις ότι τελικά δεν είσαι έτοιµος.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Πιθανόν να περνάς έναν ελαφρύ διχασµό τον τελευταίο καιρό. Με γεµάτο τον 11ο ηλιακό σου οίκο και τον ∆ία στο ζώδιό σου, τρέχεις δεξιά αριστερά σα να έχεις σνιφάρει καφεΐνη. Με τον Κρόνο όµως να διασχίζει τον 7ο οίκο σου, εσωτερικά δεν είσαι καθόλου ενθουσιώδης, αντίθετα. Η ζωή σου αρχίζει να επιταχύνεται, να γεµίζει προσδοκίες και επιθυµίες, αλλά συνειδητοποιείς ταυτόχρονα ότι χρειάζεται να σπάσεις πολλά νήµατα τερµατισµού πριν αγγίξεις τους στόχους σου. Να θυµάσαι πάντως ότι όσο κι αν εύχεσαι να έρθουν νωρίτερα οι πασχαλινές διακοπές, τα όνειρα δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν να τελειώσεις γρηγορότερα τις δουλειές σου. Παρόλο που το ξέρεις, τίποτε δεν σε εµποδίζει να το προσπαθήσεις. Όπως και να τα παρατήσεις όλα και να ζήσεις µε αυτόν/ή που σου ορκίζεται ότι δεν µπορεί να αναπνεύσει χωρίς εσένα. Αλλά η τελευταία πρόταση –να τα παρατήσεις όλα για έναν έρωτα– ακούγεται ειρωνική όταν η επαγγελµατική ζωή απαιτεί το µεγαλύτερο µέρος της προσοχής σου. 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Σε εποχές όπως τώρα, όταν καταλαβαίνεις ότι η καρδιά σου έχει πολλές φορές προδοθεί, µπορεί να γίνεις εύκολα πικρόχολος και να χάσεις την πίστη σου στην αγάπη, όπως και να απογοητευτείς επειδή βοηθώντας υποµονετικά τους άλλους αυτό που σου επιστρέφεται είναι αχαριστία και αδιαφορία. Κι όµως, µε πλανήτες στους 9ο και 10ο οίκους σου, χρειάζεται να είσαι δυνατός, χαµογελαστός, επικοινωνιακός και επαγγελµατικά αποτελεσµατικός, ακόµα κι εάν έχεις σιχαθεί ή βαρεθεί το ανθρώπινο είδος. Προσπαθώντας να έχεις τον έλεγχο στις σχέσεις αισθάνεσαι εξαντληµένος, ίσως επειδή η υπεράσπιση της ελευθερίας σου γίνεται όλο και λιγότερο γοητευτική, ενώ η παράδοσή σου επιτρέπει στο σύµπαν να σε πάει όπου θέλει. Και απ’ ό,τι ξέρεις, χτυπηθείς δεν χτυπηθείς, στο τέλος τα πράγµατα εξελίσσονται διαφορετικά από ό,τι τα σχεδίαζες. Αφού τώρα η οξυδέρκειά σου περνάει σε ανώτερη πίστα και οι άλλοι είναι έτοιµοι επιτέλους να ανταποκριθούν προσωπικά και επαγγελµατικά, µπορείς να χορέψεις και πάλι cheek to cheek µε τον κόσµο, ακόµα κι αν υπάρχουν καρχαρίες κάτω από την πίστα.   

∆ίδυµοι (21 Μαΐου-21 Ιουνίου)

Ο Άρης βρίσκεται τη σωστή ώρα στον 9ο οίκο σου. Μετά από ένα διάστηµα που ίδρωναν οι παλάµες σου από αγωνία και έτριζες τα δόντια σου από άγχη, είσαι ελεύθερος να σκεφτείς πιο καθαρά και να κοιτάξεις το µέλλον µε αισιόδοξο βλέµµα. Τουλάχιστον τώρα συνειδητοποιείς ότι κατ’ αρχάς έχεις µέλλον. Εάν καταφέρεις να αποµακρύνεις από το κεφάλι σου, έστω και απρόθυµα, τις µαύρες σκέψεις και βάλεις κάτω το µυαλό σου να σκεφτεί καθαρά, θα καταλήξεις στο συµπέρασµα ότι οι Μάγια δεν έχουν γράψει καµία µαύρη προφητεία µε το όνοµά σου. Ένα µακρινό ταξίδι πάντως θα ήταν ευκταίο τώρα, όπως και η περάτωση των σπουδών σου, ή το ξεκίνηµά τους για να αναζωογονηθεί το αριστερό µέρος του εγκεφάλου σου. Από εκδόσεις και δίπλωµα οδήγησης µέχρι ξένες γλώσσες και το νόηµα της ζωής, από µακρινούς έρωτες µέχρι επαγγελµατικά ραντεβού ή σκανάρισµα επαγγελµατικών ευκαιριών, η συµπαντική ενέργεια σε θέλει σε δράση και κίνηση. Και για να µην ξεχνιόµαστε, ο ∆ίας στον Κριό συνεχίζει να σηµαίνει ευκαιρίες στην καριέρα, επέκταση, συνεργασίες, άνοιγµα, κοινωνική αποδοχή και ευοίωνες συναντήσεις (εργασιακές ή ερωτικές).

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Τόσο δοτικός, τόσο κυκλοθυµικός, τόσο υπερευαίσθητος, τόσο αναίσθητος. Κάποιος που ζει µαζί σου θα µπορούσε να γράψει ένα συναρπαστικό δοκίµιο πάνω στις ακραίες συναισθηµατικές σου µεταβολές κι εσύ διαβάζοντάς το να µην αναγνωρίσεις τον εαυτό σου – όχι επειδή δεν διαθέτεις κριτική ικανότητα, αλλά γιατί δεν βρίσκεις τίποτα επιλήψιµο όταν πρόκειται για αισθήµατα. Ο πυρακτωµένος 8ος ηλιακός σου οίκος έρχεται να δώσει το φιλί της ζωής στα επαγγελµατικά σου σχέδια, στη συναισθηµατική αλλά και στη σεξουαλική σου ζωή, που τον τελευταίο καιρό έµοιαζαν όλο και περισσότερο µε σεληνιακό τοπίο. Με τον Ερµή επίσης στον ίδιο οίκο, ξεµπέρδεψε µε συναισθηµατικές εκκρεµότητες, κλείσε τις τρύπες στα οικονοµικά, ισορρόπησε τα έσοδα-έξοδα. Όσο για το συνδυασµό Αφροδίτης στον Αιγόκερω και ∆ία στον Κριό, µπορεί να σου φέρει την οικονοµική στήριξη που περιµένεις, να σε κάνει ειλικρινή στις αισθηµατικές ανάγκες που έχεις και να βρεις διέξοδο σε µια καινούργια σχέση – ή να εξελίξεις αυτή που έχεις.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αν µπορούσες να διακτινιστείς κάπου µακριά –και µε τον ∆ία το πρώτο εξάµηνο στον Κριό ένα ταξίδι είναι πολύ πιθανό– θα µπορούσες να δεις τη ζωή σου µέσα από το πρίσµα του 9ου ηλιακού σου οίκου. ∆ηλαδή µέσα από µια αποστασιοποιηµένη και θετική στάση. Έτσι θα απαλλασσόσουν από τα εργασιακά άγχη και την υποχόνδρια ενασχόλησή σου µε την υγεία σου ή θα έπαυες να αισθάνεσαι τόσο µπερδεµένος µε προσωπικά ζητήµατα που δεν θέλεις να συζητήσεις ούτε καν µε τους κολλητούς σου. Ίσως τότε να ριχνόσουν µε τα µούτρα στη φιλοσοφία, στα ταξίδια στις τέσσερις άκρες του κόσµου αναζητώντας το νόηµα της ζωής ή στις αιώνιες σπουδές, µήπως το µυστικό της ζωής κρύβεται στη γνώση. Όµως ο Άρης µε τον Ερµή στον Υδροχόο λένε ότι πριν έχεις να λύσεις προβλήµατα διαπροσωπικών σχέσεων, να τρέξεις πίσω από τον υπέροχο (αλλά τώρα τελευταία αφόρητο) Άλλο και να µιλήσεις για τα επαγγελµατικά σου µε ανθρώπους που καθυστερούν την απογείωσή σου ή σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Είναι από τις φορές που αισθάνεσαι τη µία στιγµή εγκαταλειµµένος και την επόµενη πιασµένος σε παγίδα.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεµβρίου)

Για δοκίµασε ένα φλιτζάνι χαµοµήλι ή λίγο φυσικό περπάτηµα µακριά από το διάδροµο του γυµναστηρίου. Ίσως αυτές οι παµπάλαιες συνταγές µπορέσουν να σε χαλαρώσουν, αν και είναι αµφίβολο. Όταν ο κυβερνήτης του 12ου ηλιακού οίκου βρίσκεται στον 8ο ηλιακό σου οίκο µαζί µε τον Άρη και τον κυβερνήτη σου Ερµή, έχεις να διεκπεραιώσεις δέκα χιλιάδες εκκρεµότητες, να βγάλεις απίστευτες ποσότητες δουλειάς, να φροντίσεις το σώµα σου κάνοντάς του ρεκτιφιέ και να στηρίξεις µε κάθε τρόπο όσους βρίσκονται σε απόσταση δέκα µέτρων γύρω σου. Και φυσικά να τσαντιστείς µε όλους. Η Αφροδίτη από την άλλη κάνει µια προσπάθεια να δεις την καλή πλευρά της ζωής – ένα ξενύχτι χωρίς νόηµα, ένα φλερτ µε νόηµα, µια βραδιά σεξ για το σεξ, ένα γουικέντ µακριά από την πόλη, µια παρέα που γελάει. Αυτά µπορούν να γίνουν αν µειώσεις την υπερένταση που δεν σε αφήνει να παρακολουθήσεις ολόκληρη στην τηλεόραση ούτε καν την αγαπηµένη σου διαφήµιση και παίρνεις εντατικά τις βιταµίνες σου.

Ζυγός (23 Σεπτεµβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η ισορροπία ενός Ζυγού εξαρτάται από την ικανότητά του να αντιµετωπίζει τα προβλήµατα κατά πρόσωπο, να βάζει όρια και να αποδέχεται το είδος των ανθρώπων που τον έλκουν, τον γοητεύουν, τον ξετρελαίνουν και ερωτεύεται. ∆υναµικοί, αυτοδηµιούργητοι, ανεξάρτητοι, έξυπνοι, που δεν χρειάζεται να σε κακοποιούν. Μια σχέση δεν είναι ο αγώνας δύο µονοµάχων. Μάλιστα. Ξεχνώντας τους πολυµέτωπους αγώνες που δίνεις, το στοίχηµά σου αυτή την εποχή είναι να ανανεωθείς, να κινητοποιήσεις την ενέργειά σου και να αποσυµπιεστείς. Πώς; Με ό,τι καλύτερο διαθέτει η ζωή: δηµιουργικότητα και έρωτα. Ξανακούρδισε την καρδιά σου. ∆ηµιούργησε και ονειρέψου την πραγµατικότητά σου. ∆ώσε καινούργια φόρα στη δουλειά σου. Ξενύχτησε σε ένα γραφείο δηµιουργώντας ή στο κρεβάτι µαζί του-της. Εκτός από λογαριασµούς, άγχη και φόβους για το παρόν και το µέλλον, υπάρχουν και περίοδοι που η απόλαυση, το σεξ και η χαρά απαιτούν το κοµµάτι τους στη ζωή σου. Χαλάρωσε.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεµβρίου)

Με τον Κρόνο στο 12ο οίκο σου και τον Άρη στον 4ό σου, αναγκάζεσαι να έρθεις αντιµέτωπος µε ό,τι απεχθάνεσαι περισσότερο – µια συναισθηµατική έρηµο στην οποία οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να µιλήσουν από καρδιάς είτε γιατί είναι απασχοληµένοι µε δικά τους προβλήµατα είτε γιατί... απλά δεν ενδιαφέρονται. Είναι παρ’ όλα αυτά εντυπωσιακό να διαπιστώνεις ότι πολλοί Σκορπιοί τους τελευταίους µήνες, µε τον Χείρωνα και τον Ποσειδώνα στον Υδροχόο, όταν ερωτεύονται το κάνουν µε αφοσίωση στα όρια της ψύχωσης και πως µετατρέπουν τις ερωτικές σχέσεις σε ψυχολογικό δράµα. Εννοείται ότι ακολουθούν το λάθος δρόµο. Ο σωστός δρόµος έχει ανώτερους σκοπούς: τη γνώση ότι η ζωή είναι µικρή και βρίσκεται µακριά από τις αυταπάτες και τους ιδανικούς έρωτες. Έχοντας αυτό κατά νου, τώρα µπορείς να συνεχίσεις να είσαι Σκορπιός αναζητώντας την παθιασµένη σχέση και µετανιώνοντας αύριο. Υ.Γ. Πώς να ξεχαστείς στη δουλειά όταν είναι αδιάφορη, εκνευριστική και επισφαλής;

 

Τοξότης (22 Νοεµβρίου - 21 ∆εκεµβρίου)

Με ενεργοποιηµένο τον 3ο οίκο σου από Ήλιο, Ερµή, Άρη και την Αφροδίτη στον Αιγόκερω, µερικές φορές νιώθεις σαν κλόουν που τρέχει από πάρτι σε πάρτι για να φτιάξει το κέφι των άλλων αλλά κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Και τότε θέλεις να εκραγείς. Όταν λοιπόν νιώθεις την ακατανίκητη επιθυµία να χρησιµοποιήσεις τη γλώσσα σου σαν ρεβόλβερ εναντίον αυτών που αγαπάς, τα ποπ βιβλία ψυχολογίας συµβουλεύουν να κάνεις πέντε φορές το γύρο του τετραγώνου ή να κρατήσεις την αναπνοή σου µέχρι το δέκα, ελπίζοντας ότι η σφαίρα που ετοιµάζεται να φύγει από το στόµα σου θα µεταµορφωθεί καθ’ οδόν σε χαριτωµένο λογοπαίγνιο. Επειδή όµως οι γύρω σου πιθανόν να µην είναι τόσο ευφυείς για να πιάσουν τα υπονοούµενα του χιούµορ σου, µήπως θα ’πρεπε να δοκιµάσεις πιο ευθείς τρόπους επικοινωνίας; Και βεβαίως ο ∆ίας, φουριόζος στον 5ο σου οίκο, συνεχίζει να πολλαπλασιάζει τις ευγενικές, ροµαντικές, ερωτικές ιδέες για αυτό που φαντάζεσαι ότι είναι ο Έρωτας. Κι µία ερώτηση: πώς µπορείς να συνδυάσεις τις δηµιουργικές σου ικανότητες µε την πραγµατικότητα;

Αιγόκερως (22 ∆εκεµβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Τρεις είναι οι προτεραιότητες αυτού του διαστήµατος: χρήµα, χρήµα και χρήµα. ∆ηλαδή η αυτοεκτίµησή σου, η οικονοµική σου ευηµερία και οι σχέσεις «δικό µου, δικό σου». Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου απαιτεί εξωστρέφεια – αν θα τη χρησιµοποιήσεις για επαγγελµατικά ραντεβού, για αισθηµατικούς λόγους ή απλά για εντατικό shopping ή µάσκες οµορφιάς, επαφίεται σε σένα. Βεβαίως συναισθηµατικά θα πρέπει να ικανοποιήσεις ανάγκες σου, που είναι µεγαλύτερες από όλων των περιστεριών στο Σύνταγµα που κατεβαίνουν σµήνη για σουσάµι. Όµως όλοι θέλουν κάτι από σένα και κανείς δεν υποχωρεί ούτε πόντο από τις απαιτήσεις του. Τι σηµαίνει αυτό; Ότι οι διαπραγµατεύσεις σου µε τους άλλους θα είναι σκληρές. Η οικονοµική σου κατάσταση βρίσκεται στο κόκκινο. ∆εν µπορείς καν να βασιστείς στις κάρτες που είναι υπερχρεωµένες. Κι όµως µπορείς να ανακαλύψεις φλέβες χρυσού χρησιµοποιώντας την έκτη αίσθηση, που µυρίζεται το χρήµα όπως ο λύκος τα τρία γουρουνάκια.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

∆εν είσαι τόσο τρελός όσο φαντάζεσαι ότι είσαι. Αυτό που συµβαίνει είναι ότι Ποσειδώνας και Χείρωνας στις τελευταίες µοίρες του ζωδίου σου και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω παίζουν µαζί σου, εξωθώντας µυαλό και σώµα να σου κάνουν κόλπα. Έτσι, καταλήγεις να µην εµπιστεύεσαι τον εαυτό σου, τους στόχους σου ή τα σχέδιά σου και να οδηγείς αυτούς µε τους οποίους έχεις σχέσεις να αµφισβητούν την αξιοπιστία σου. Ευτυχώς Άρης και Ερµής σού δίνουν τη δυνατότητα να εµφανίζεσαι ως καλός επαγγελµατίας. Εάν κάνεις τα πρώτα σου βήµατα στην οδό της Επιτυχίας, χρειάζεται να ανασκουµπωθείς δουλεύοντας δαιµονικά για να τελειοποιηθείς επαγγελµατικά. Εάν ανήκεις στην άλλη πλευρά της αθωότητας και αισθάνεσαι υποχρεωµένος να φέρεις εις πέρας δουλειές που σου φαίνονται υποδεέστερες των ικανοτήτων σου, απλά κατάπιε το και µην αποφασίσεις δραστικές αλλαγές από παρόρµηση. Βεβαία, µε την Αφροδίτη στο 12ό σου οίκο, χρειάζεται µια ηράκλεια προσπάθεια για να σύρεις τον εαυτό σου µέχρι το ντους. Σε δεύτερη σκέψη, µπορεί να είσαι και τρελός.

 

Ιχθύες (19Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Όσο περισσότερο θέλεις να αποδράσεις από την πραγµατικότητα τόσο πιο έντονα σε τραβάει από το µανίκι κι όσο περισσότερο θέλεις να σε αφήσουν ήσυχο στη δουλειά τόσο περισσότερο οι απαιτήσεις αυξάνονται και βρίσκεσαι εν µέσω ενός εργασιακού ανεµοστρόβιλου. Και µέσα σε όλα, ξαφνικά σε πιάνει το παράπονο ότι η ζωή δεν σου έχει φερθεί καλά κι από δίπλα να επανέρχονται σκηνές χωρισµού στο µυαλό και η καρδιά σου να στενάζει από λάθη και τύψεις για πράγµατα που έγιναν στο παρελθόν. Ναι, είναι στιγµές που πιστεύεις ότι το ’χασες, ή που συναισθάνεσαι πόσο τρωτός είσαι και τροµάζεις. Η ειρωνεία είναι ότι όσο πιο ευάλωτος και αδύναµος αισθάνεσαι, τόσο περισσότερο δηµιουργικός και παραγωγικός φαίνεσαι στους άλλους. Μόνο οι πάρα πολύ κοντινοί σου µπορούν να δουν ότι ψυχικά τρεκλίζεις σαν επιβάτης σε πλοίο σε τρικυµία. Οι υπόλοιποι σε καλούν στις παρέες τους ως κάτι πολύτιµο κι εσύ σαν ανταπόδοση τους ερωτεύεσαι – στιγµιαία.

Για πιο ολοκληρωµένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ