Cosmic Telegram

Stardust Notes 9.12.15

Νέα Σελήνη στις 11 Δεκεμβρίου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
115832-257848.jpg

Ο Τοξότης εκφράζει μια εκπληκτικά θετική στάση προς τη ζωή. Έχει την έμφυτη ικανότητα να προβάλλει μια επίμονη αισιοδοξία δέκα λεπτά μετά από ένα τραύμα, μια απογοήτευση ή μια κακοτυχία. Η Νέα Σελήνη μάς καλεί να δούμε τη φωτεινή πλευρά κάθε θέματος. Η χαρά βρίσκεται στη σωστή σκέψη και η σωστή σκέψη βρίσκεται στις επιλογές του καλύτερου κομματιού του εαυτού μας.

Τα πύρινα ζώδια εκπέμπουν μια ενέργεια που ακτινοβολεί. Εκφράζουν ενθουσιασμό, υψηλό φρόνημα, τεράστια πίστη στον εαυτό τους, αστείρευτη δύναμη, κοφτερή ειλικρίνεια, έμφυτη αυτοπεποίθηση και γνήσια αισιοδοξία. Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που ενδιαφέρεται για την αντίληψη της πραγματικότητας, για την αλήθεια και το νόημα της ζωής. Ό,τι βλέπουμε εξαρτάται από την οπτική γωνία που το βλέπουμε. Τα πιστεύω, οι ιδέες, οι απόψεις μας διαμορφώνουν τη συνείδησή μας. Ό,τι δεν βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο των αναφορών μας μπορεί να είναι ακατανόητο και αόρατο με τον ίδιο τρόπο που ήταν για τους αυτόχθονες της Αμερικής οι ισπανικές γαλέρες που δεν είχαν δει ποτέ πριν.

Οι γονείς, η οικογένεια, οι δάσκαλοι μάς μεταδίδουν ό,τι θεωρούν ότι θα μας βοηθήσει στη ζωή. Η κοινωνία, η θρησκεία, το έθνος προσθέτουν συγκεκριμένα ιδανικά και απόψεις. Σαν αποτέλεσμα έχουμε μία προκατασκευασμένη οπτική γωνία του κόσμου. Τα πιστεύω μας, η συμπεριφορά μας, οι πεποιθήσεις μας είναι συνήθως ασυνείδητες μέχρι να εκτεθούμε σε ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής ή μέχρι να αντιμετωπίσουμε οριακές περιόδους: ας πούμε ότι τελειώνει ένα δεκαετής γάμος ή μια πολύχρονη σχέση και η προοπτική μιας νέας σχέσης δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Στο σταυροδρόμι χρειάζεται να αφήνεις τον παλιό σου εαυτό και να προχωρήσεις για κάπου που δεν έχεις ξαναπάει. Δεν είσαι πια σύζυγος και ίσως περάσεις μια περίοδο απραξίας ή πένθους για το χαμένο εαυτό σου. Δεν στέκεσαι σε σταθερό έδαφος και δεν είσαι σίγουρος/η για το ποιος/α είσαι. Είσαι στο μεταίχμιο. Υπάρχει ένα σπάσιμο στην ψυχολογική συνέχεια και χρειάζεται να εφεύρεις ξανά τον εαυτό σου, τους άλλους και τον κόσμο.

Αυτή η νέα Σελήνη λοιπόν μας καλεί να εξετάσουμε κίνητρα, σκέψεις, απόψεις, συμπεριφορά, οπτική. Τι πιστεύουμε και τι ξέρουμε; Ξέρουμε; Χρειάζεται να ανοιχτούμε στις θάλασσες των δυνατοτήτων μας σαν τον Οδυσσέα με τη σχεδία του. Εμπόδια, όνειρα, συναντήσεις, κύματα, αξιοσημείωτοι ξένοι και συγκρούσεις μάς κάνουν καινούργιους, διαφορετικούς. Μας φέρνουν πιο κοντά στον εαυτό μας.

Το τετράγωνο της Νέας Σελήνης με τον Χείρωνα στους Ιχθύς, τον πληγωμένο θεραπευτή, μας πιέζει να αναθεωρήσουμε τα πιστεύω και τις αντιλήψεις που έχουμε για τα βάσανα, τον πόνο, τους εθισμούς και το μαρτύριο. Στη μυθολογία ο Χείρωνας είναι Κένταυρος, μισός άνθρωπος μισός άλογο, συμβολίζοντας με αυτό τον τρόπο την αδιαίρετη ενότητα θνητότητας και θείου, ανθρώπου και κτήνους, ύλης και πνεύματος, λογικής και ενστίκτου, ανθρώπου και δημιουργίας.

Το τετράγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη μάς τονίζει ότι είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τα τραύματά μας κατάματα όσο κι αν πονάνε, με συνείδηση και επιμονή. Ό,τι δεν μπορούμε να ζήσουμε, ό,τι χάσαμε, ό,τι ξέφτισε και έφυγε, χρειάζεται να το αποχαιρετήσουμε, να το πενθήσουμε, να το αφήσουμε πίσω. Είναι εποχή λύτρωσης. Η λέξη λύτρωση εμπεριέχει τη λέξη λύτρο, το ποσό που καταβάλλεται για την απελευθέρωση.

Επίσης έχουμε και το τετράγωνο της Νέας Σελήνης με τον κυβερνήτη του Τοξότη Δία στην Παρθένο. Ο πληθωρικός Δίας ζορίζεται στην Παρθένο. Η μεγάλη εικόνα που οραματίζεται ο Δίας στην Παρθένο γειώνεται, περιορίζεται. Εδώ δίνει σημασία στις λεπτομέρειες, χρειάζεται αυτοπειθαρχία, επιδεξιότητα, καθημερινή εξάσκηση και ένα συγκεκριμένο στόχο που θα ιδρώσει για να τον φέρει εις πέρας. Ο Δίας στην Παρθένο και μάλιστα σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό που διελαύνει επίσης στην Παρθένο, δίνει την ικανότητα να προσαρμόζεις τους στόχους σου σύμφωνα με την πραγματικότητα μακριά από εξωπραγματικές προσδοκίες. Νοιάζεται για όσα μπορούν να λειτουργήσουν, για την απλότητα και την υλοποίηση – καθόλου για μεγαλεπήβολα όνειρα που μένουν από λάστιχο στα μισά του δρόμου. Αυτό το τετράγωνο ωστόσο δημιουργεί υπερβολή και ανυπομονησία. Μην ξεχνάμε τη σκοτεινή πλευρά του Τοξότη που αδιαφορεί, ξεχνάει και αγνοεί την πραγματικότητα, έχοντας πάντα κατά νου ένα μεγάλο στόχο. Μπορεί ο Τοξότης να είναι ένας έξοχος και αντισυμβατικός στοχαστής αλλά έχει δυσανεξία στην κριτική και μεγάλη ροπή στο κήρυγμα. Η απάντηση βρίσκεται στην Παρθένο και ονομάζεται κοινή λογική.

Με το τρίγωνο της Νέας Σελήνης με τον Ουρανό στον Κριό μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα χωρίς να δημιουργήσουμε ρωγμές ή σοκ. Η επανάστασή μας μπορεί να είναι βελούδινη – μπορούμε να διεκδικήσουμε τις επιθυμίες και τα θέλω μας χωρίς συγκρούσεις, χωρίς αντιπαραθέσεις, χωρίς να αντιμετωπίσουμε αντίδραση από τους άλλους. Μπορείς να είσαι αυθεντικός/ή και διαφορετικός χωρίς να σηκωθεί κύμα.

Αν θέλουμε να συμπυκνώσουμε σε μία δύο προτάσεις την ουσία αυτής της νέας Σελήνης στον Τοξότη τότε χρειάζεται να αναρωτηθούμε «Τι είναι αυτό που πιθανόν εμποδίζει την Αλήθεια σου και τι χρειάζεται για να γίνει λάμψει περισσότερο το φως σου;» Η νέα Σελήνη μας συμβουλεύει: Τεστάρισε την αντοχή όσων ξέρεις. Οι σκέψεις, οι ιδέες, τα πιστεύω, οι πεποιθήσεις, η οπτική σου είναι τα παράθυρα που έχεις στον κόσμο. Καθάριζέ τα κάθε τόσο γιατί αλλιώς το φως δεν μπορεί να περάσει.

*Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια (Τοξότες, Ιχθύες, Διδύμους, Παρθένους) και κυρίως τους γεννημένους στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου και στις αρχές του τρίτου, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 16°-23­°.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ