Cosmic Telegram

Τα ζώδια της χρονιάς: Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ακόμα κι αν ανήκεις στους ανασφαλείς Διδύμους, οι αλλαγές συμβαίνουν ακόμα κι αν προσωρινά τις αντιμετωπίζεις με άγχος και φόβο

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 330
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11578-26480.jpg

Σαν Δίδυμος βαριέσαι εύκολα κι αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα της ζωής πρέπει να αναπροσαρμόζονται κάθε τόσο. Ο Ουρανός μέχρι τις 12/3 –αφορά κυρίως τους γεννημένους τις 4, 5 τελευταίες μέρες– σε κομβικό σημείο του ηλιακού ωροσκοπίου σου στον τομέα της καριέρας, δημιουργεί την επιθυμία της αλλαγής και την ανάγκη για ανανέωση. Έτσι είτε αναλαμβάνεις δράση δημιουργώντας εσύ τις συνθήκες των αλλαγών –ξεκινάς δική σου δουλειά ή εξελίσσεις την υπάρχουσα– είτε αναλαμβάνουν δουλειά οι συμπτώσεις, οι συγκυρίες, οι περιστάσεις. Η επαγγελματική σου ζωή μπορεί να πέρασε ή να περάσει ξαφνικές αλλαγές, αναστατώσεις και ανατροπές που δεν είχες σχεδιάσει. Ακόμα κι αν ανήκεις στους ανασφαλείς Διδύμους, έρχονται έτσι τα πράγματα ώστε οι αλλαγές που είναι να συμβούν συμβαίνουν ακόμα κι αν προσωρινά τις αντιμετωπίζεις με άγχος και φόβο. Σε βάθος χρόνου βεβαίως αυτές οι επαγγελματικές αλλαγές που μπορεί να δημιουργούν πρόσκαιρο σοκ είναι ό,τι καλύτερο σου συνέβη.

Με τον Ποσειδώνα –που μπαίνει δοκιμαστικά στους Ιχθύες (5/4-5/8) και επηρεάζει αρχικά τους γεννημένους τις πρώτες 2 ή 3 μέρες του ζωδίου σου– όλα φαίνονται δυνατά με τον τρόπο που είναι δυνατά για την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων ή την Ντόροθι στη Χώρα του Οζ: χωρίς προσπάθεια, εύκολα, ονειρικά. Είναι στο χέρι σου να κάνεις την έμπνευση, τον έρωτα, τα όνειρά σου πραγματικότητα. Αλλά… ροζ φούσκες που γράφουν επάνω τους «Ιδανικός Έρωτας», «Επαγγελματική Εδέμ», «Απίστευτη Πρόταση», «Αναπάντεχη Ευκαιρία», «Τέλειος Συνεργάτης» είναι πολύ πιθανόν να σκάνε στο πρόσωπό σου σαν μπουγέλο. Όλα στη ζωή θέλουν υπομονή, χρόνο και ευλυγισία. Θυμήσου: δεν είσαι η Ντόροθι, και έρωτας και προτάσεις δεν είναι αυτό που θα ’θελες να είναι. Πάντως αυτή η διέλευση είναι ιδανική για τους καλλιτέχνες του ζωδίου σου –για συγγραφείς, χορευτές, σεναριογράφους, κειμενογράφους, φωτογράφους, μουσικούς, ζωγράφους– και για όσους η δημιουργικότητα είναι αναπόσπαστο μέρος της επαγγελματικής τους ζωής.

Ερωτικά δεν είναι η Δίδυμη φύση σου που σε κάνει έναν άστατο περιπλανώμενο που απορρίπτει διαρκώς. Βεβαίως πολλές φορές προσπαθείς να ελέγξεις τη σχέση ακόμα κι αν ξέρεις πια πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις τα μυαλά κάποιου. Είναι η έλλειψη ανοχής και κατανόησης που κάνει την επικοινωνία να καταρρέει. Μεταξύ Κρόνου στον Ζυγό (που σε κάνει συγκρατημένο και ψυχρό στις ερωτικές σου σχέσεις, αλλά και σοβαρό και σταθερό και επίμονο) και Δία (23/1-5/6), Ουρανού (από 12/3) στον Κριό (που σε ωθούν σε μια ξέφρενη κοινωνικότητα, να ανοιχτείς, να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, με διάθεση να πειραματιστείς στις σχέσεις και την έντονη επιθυμία να αγαπηθείς) μην ξεχνάς ότι υπάρχει και το γλυκό άρωμα της ελευθερίας. Τέλος, με τον Νότιο Δεσμό στο ζώδιό σου και τον Βόρειο στον Τοξότη (από αρχές Μαρτίου) το σύμπαν συνιστά να ξεφορτωθείς κομμάτια συμπεριφορών που δεν λειτουργούν πια, όπως και οπτικές γωνίες, στόχους και παραμύθια που δεν πείθουν ούτε εσένα τον ίδιο. Σε προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις μην ψάχνεις στα ίδια μέρη προσπαθώντας να ανακαλύψεις καινούργιους θησαυρούς. Έχοντας στις αποσκευές σου εμπειρία, φόρεσε νέα γυαλιά για να δεις διαφορετικά τον κόσμο.

SOS, έκλειψη Ηλίου (1/6 στους Διδύμους), έκλειψη Σελήνης (15/5 στον Τοξότη), έκλειψη Ηλίου (25/11 στον Τοξότη), έκλειψη Σελήνης (10/12 στους Διδύμους): έχει ξεκινήσει μια σειρά πολύ καθοριστικών και δύσκολων εκλείψεων στον άξονα Διδύμων/Τοξότη, δηλαδή στο δίπολο Εγώ και οι Άλλοι. Εγώ κι ο Κόσμος. Εγώ και οι Σχέσεις μου. Ποιος είμαι Εγώ, τι Θέλω και Πώς θα μπορέσω να το ζητήσω από τους Άλλους, είτε μέσω του συντρόφου μου είτε μέσα από τις επαγγελματικές μου συνεργασίες. Είναι η ώρα τού «Ποιους θα αφήσω και με Ποιους θα πάω».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ