Cosmic Telegram

Stardust 547

Σκορπιέ, όλα καλά ή μπα;

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 547
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
114116-253962.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Σύντομα και απλά: Οι σημαντικές σχέσεις με το/τη σύντροφο ή με τους επαγγελματικούς εταίρους βελτιώνονται. Ο μεγάλος κόσμος γίνεται το σπίτι σου. Με μια προϋπόθεση: ότι δεν υπάρχουν προβλήματα κάτω από το χαλί. Αλλιώς αυτές οι ίδιες σχέσεις γίνονται σχέσεις αντιπαλότητας, γκρίνιας, παραπόνων και ματαιωμένων προσδοκιών. Είτε λοιπόν νιώθεις ότι συντονίζεσαι καλύτερα με τους άλλους είτε βρίσκεσαι απέναντι στους άλλους, η περίοδος αυτή έχει στο κέντρο της τις σχέσεις που μπορείς να καλλιεργήσεις, να προστατεύσεις, να κυνηγήσεις, να επιδιορθώσεις ή και να διαλύσεις, να διακόψεις, να τελειώσεις. Δεν υπάρχει καμία δραματικότητα σε όλα αυτά γιατί ήδη ξέρεις προς τα πού θα πάνε, ξέρεις τι να περιμένεις και αν αξίζει να επιμείνεις ή να φύγεις αφού έχεις παλέψει καιρό για τη σχέση και αισθάνεσαι ότι έκανες τα πάντα για να τη σώσεις – έκανες ε; Συντροφικότητα: αν το μαζί έχει σημασία και για τους δύο όλα καλά, ακόμα κι αν πρόσκαιρα υπάρξουν σύννεφα.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Αυτή την περίοδο μπορεί να εργάζεσαι μέχρι αργά. Ή να χρειαστεί να έχεις δέκα ραντεβού στη σειρά. Να πας στον οδοντίατρο. Το κατοικίδιο για εμβόλια. Να στηθείς στις ουρές για να πληρώσεις λογαριασμούς που άφησες να μαζευτούν. Να κάνεις επισκευές στο σπίτι. Να πας για λάδια το αυτοκίνητο. Να αλλάξεις ντεκόρ στο μαγαζί σου. Να πέσεις με τα μούτρα στο διάβασμα. Να σου την πει ο από πάνω. Να θέλεις να σκοτώσεις τον ηλίθιο πελάτη. Να κάνεις το βλάκα όταν σου φορτώνουν αλλουνού δουλειά. Να υπομείνεις συνεργάτες με κρίση βλακείας. Να πάρεις δουλειά στο σπίτι. Να κάνεις τσεκάπ. Να εκσυγχρονίσεις το μαγαζί σου. Ουφ... Πρακτικότητα και καθημερινότητα, χαμαλίκι, εκνευρισμός και επιθυμία να φας δέκα πίτσες μαζί και να γονατίσεις μία τούρτα για να απαλύνεις την τρέλα της ημέρας. Και μέσα σε όλα, σε στιγμές έκλαμψης, συνειδητοποιείς ότι χρειάζεται να στρέψεις την προσοχή σου στα κοντινά σου πρόσωπα που έχουν ανάγκη την παρουσία σου και τη φροντίδα σου, ενώ εσύ ο ίδιος επιθυμείς διακαώς την αγάπη και το ενδιαφέρον των άλλων.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Οι πλανήτες στον Ζυγό θα μπορούσαν να είναι ένα εισιτήριο σε λούνα παρκ. Να θυμάσαι, όμως, ότι ένα ολοκληρωμένο λούνα παρκ έχει και το τρενάκι του τρόμου. Δηλαδή μην καταπιέσεις το παιχνιδιάρικο παιδί μέσα σου, αλλά μη γίνεις έρμαιο των παράλογων επιθυμιών ή απαιτήσεών του. Με ενεργοποιημένο έναν τομέα που περιέχει έρωτα, διασκέδαση, δημιουργικότητα και φλερτ μπορείς να απολαύσεις το λούνα παρκ, να ενθουσιαστείς, να γελάσεις παρέα με άλλους, να συναντήσεις καινούργιους ή παλιούς φίλους, να εκφραστείς με άνεση. Ταυτόχρονα, όμως, έχε υπόψη σου ότι ο Κρόνος στον Τοξότη, στον τομέα των σχέσεων, σου θυμίζει ότι χρειάζεσαι σταθερότητα, διάρκεια, υλοποίηση. Α, ναι. Εσύ που τρέμεις στην προοπτική μιας παρατεταμένης δέσμευσης θα νιώσεις ότι ε, δεν είναι και τόσο κακή ιδέα να μείνεις με κάποιον για πολύ ή να δημιουργήσεις κάτι που θα σε απορροφήσει ολοκληρωτικά.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ένα σύνθετο ερώτημα που ίσως χρειάζεται να απαντήσεις αυτή την περίοδο είναι: Ποιος είναι αρχηγός μέσα στην οικογένεια και τι γίνεται όταν δεν παίρνεις πίσω τίποτα από ό,τι προσφέρεις, συναισθηματικά καταρχάς; Σε παλιότερες δεκαετίες οι ρόλοι ήταν καθορισμένοι: Η γυναίκα στο σπίτι, ο άντρας στη δουλειά. Η γυναίκα αγαπάει, ο άντρας προστατεύει. Τώρα όμως οι ρόλοι είναι ρευστοί, οι συναισθηματικές ανάγκες και επιθυμίες κοινές, οι προστριβές συχνότερες, αφού κανείς δεν υπομένει για μεγάλο διάστημα να μην εισακούεται. Το σπίτι, η οικογένεια, τα αισθήματα έρχονται στην επιφάνεια ως χαρά και εμπιστοσύνη ή ως πρόβλημα, εγκατάλειψη, δυσθυμία. Η ασφάλεια που αισθάνεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάς, με αυτόν/ή που θεωρείς οικογένειά σου, σου δίνει τη δύναμη να τα καταφέρεις στον έξω κόσμο – να τρέξεις τα επαγγελματικά σου. Χωρίς συμπαράσταση η ζωή γίνεται άχρωμη και πέφτει σε βράχια. Μην αφήνεις τους φόβους σου να παρεισφρέουν στις σχέσεις σου.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Άκου, μίλα, συνάντησε, δημιούργησε επαφές, βγες έξω, κινητοποιήσου, μάθε, ταξίδεψε, σπούδασε, μετακόμισε, πάρε δίπλωμα (αυτοκινήτου, ξένων γλωσσών, σεμιναρίων, κ.λπ.), διαφήμισε, ξεκίνησε τη δική σου επιχείρηση, γοήτευσε, ανοίξου, αφέσου σε καινούργιες γνωριμίες, επικοινώνησε, ξεκίνα δικό σου σάιτ, γράψε, κάνε δημόσιες σχέσεις, γίνε δάσκαλος, μαθήτευσε, σκέψου εποικοδομητικά, κάνε σχέδια, μοιράσου τα, υλοποίησέ τα, πρότεινε, συνεργάσου, φλέρταρε, βγες ραντεβού, χτύπα χρήσιμες πόρτες, ψάξε για δουλειά, στείλε βιογραφικά, πήγαινε σε εργασιακές συνεντεύξεις. Υπάρχει εύνοια σε μίντια, τηλεόραση, δημόσιες ομιλίες. Μπορείς να πείσεις και να πειστείς. Μην εμμένεις σε απόλυτες ιδέες. Μη φανατίζεσαι όταν κάνεις διάλογο. Πρόσεξε τις σχέσεις με τα αδέλφια σου ή τους συγγενείς σου. Η περίοδος έχει επικοινωνία και κίνηση. Το ιδεώδες θα ήταν να βρίσκεσαι ταυτόχρονα σε τρία σημεία, να μιλάς με πέντε ανθρώπους για πέντε διαφορετικά θέματα ενώ θα κοιτάς τα μηνύματά σου στο fb στέλνοντας sms με το κινητό σου. Αποκλείεται; Ο Ναπολέων –Λέων επίσης– μπορούσε να υπαγορεύει σε 7 γραμματείς ταυτόχρονα.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με τον Ποσειδώνα, που αφορά τους γεννημένους προς το τέλος Αυγούστου ή τους γεννημένους τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, πολλοί Παρθένοι που αυταπατήθηκαν, ή πίστεψαν σε παραμύθια που ήθελαν να είναι πραγματικότητα, ξυπνάνε άτσαλα. Ακόμα κι αυτοί όμως, όπως όλοι οι Παρθένοι με τον Δία στο ζώδιό τους, μπορούν να χαμογελάνε χωρίς να υποκρίνονται. Μπορεί να ανάψουν οι προβολείς –για πολλούς Παρθένους είναι μια χρονιά αναγνώρισης, θετικών εξελίξεων στην ήδη υπάρχουσα δουλειά τους ή ευκαιριών που ανοίγουν ένα νέο κύκλο ζωής–, αλλά μπορεί να είναι και μια χρονιά που –μέσα από σπουδές, μετατόπιση της δουλειάς προς άλλη κατεύθυνση, μία συνεργασία ή μία νέα προοπτική– θα ρίχνει τους σπόρους για μετέπειτα καλές εξελίξεις. Να θυμίσω: Ο Δίας δεν είναι ο Αϊ-Βασίλης που φέρνει δώρα. Είναι μια ευκαιρία και μια απόφαση που εσύ δημιουργείς. 


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Έχεις ξεκινήσει ήδη να πρωταγωνιστείς στο καινούργιο επεισόδιο της ζωής σου που σαν Ζυγός θέλεις να έχει αρμονικές σχέσεις, επαγγελματικές επιτυχίες, αγάπη και ομορφιά, δικαιοσύνη και κατανόηση, αλλά ο (συμπαντικός) σεναριογράφος ευτυχώς έχει άλλες ιδέες γιατί αλλιώς η σειρά θα κοβόταν λόγω πλήξης και ελλείψεως θεατών – πρώτος ο εαυτός σου θα χασμουριόταν με μια σειρά που κυλάει χωρίς εκπλήξεις, ανατροπές και ένταση ώστε το χάπι εντ να αποτελεί λύτρωση και χαρά. Το σύνθημα της εκκίνησης έχει δοθεί και επαγγελματικά. Σχέσεις, επιδιώξεις, στόχοι, σχέδια, συναντήσεις, συνεργασίες, διαπραγματεύσεις, ραντεβού με σημαντικούς ανθρώπους, ακόμα και το ξεκίνημα μιας δικής σου δουλειάς, δημιουργούν μια κινητικότητα πολύ σημαντική και καθοριστική για τον επόμενο καιρό. Γκάζωσε εκεί που χρειάζεται, βάλε φρένο εκεί που πρέπει, χρησιμοποίησε όλο το μυαλό που διαθέτεις για να οδηγήσεις το αυτοκίνητό σου προς τα εκεί όπου οι φιλοδοξίες και οι επιθυμίες σου σε πάνε. Δράσε.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Φυσικά και αισθάνεσαι κουρασμένος σωματικά ή ψυχικά με τον Άρη πάνω από το κεφάλι σου στον Ζυγό, θέλεις να το σκάσεις για οπουδήποτε με την Αφροδίτη επίσης στον Ζυγό και με τον Ερμή εδώ στον Σκορπιό γειώνεσαι με πρακτικά ζητήματα που χρειάζονται άμεση διευθέτηση. Το να πει κάποιος αυτή την περίοδο ότι πετάς στα σύννεφα από τη χαρά σου θα ήταν μια ψεύτικη υπερβολή. Αυτό όμως δεν αποκλείει μέρες ηλιόλουστες όπου χαίρεσαι με ό,τι είσαι, με όσους έχεις, με αυτά που έχεις καταφέρει. Εντάξει, εντάξει, υπάρχουν μέρες που έρχονται στην επιφάνεια φόβοι, χαμένες μάχες, η μοναξιά, τα όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν, οι πληγές που έκλεισαν αλλά που ο πόνος από καιρό σε καιρό σού θυμίζει ότι είναι εκεί. Και ξαφνικά ένα μικρό θαύμα. Αλλάζεις σπίτι, η δουλειά κυλάει ήρεμα, οι άνθρωποι που σε αγαπάνε στο λένε, μια βραδιά με φίλους σε ανατροφοδοτεί, ο Άλλος της ζωής σου σού λέει γλυκόλογα, κάποιος ενδιαφέρεται για σένα κι ας μην τον θέλεις εσύ κι ας μη γίνεται να είστε μαζί. Με άλλα λόγια: χρειάζεσαι σχέσεις που θα σου δώσουν συναισθηματική ασφάλεια, που θα σου προσφέρουν οικειότητα, συμπαράσταση, στήριξη. Ζήτα τα. Ζήτα τα και θα σου δοθούν. Άσε τον κυνισμό «δεν υπάρχει ειλικρίνεια στις σχέσεις» και «όλες οι σχέσεις είναι καταδικασμένες να τελειώνουν άσχημα». Δεν χρειάζεται να πιστέψεις στην αγάπη. Για αρχή χρειάζεται να άρεις τη δυσπιστία σου ότι μπορεί να σε αγαπήσουν ή να σε αγαπάνε ήδη.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Προχωρώντας ο Κρόνος στο ζώδιό σου γίνεται ο δάσκαλος που σου έχει δώσει να κρατάς ένα καυτό πιάτο στα χέρια για να μάθεις τι σημαίνει αντοχή, αυτοσυγκράτηση, πειθαρχία, υπομονή κι επιμονή. Σε όλους τους σημαντικούς τομείς στη ζωή σου – επαγγελματικό, οικογενειακό, συντροφικό– μπορεί να καίγεσαι, να θέλεις να πετάξεις τις ευθύνες και τα άγχη μακριά, να δυσφορείς με το βάρος των υποχρεώσεων και με την αγωνία που αισθάνεσαι για το παρακάτω της ζωής σου, όμως το στοίχημα μιας νέας πραγματικότητας πρέπει να κερδηθεί. Κι αυτό το στοίχημα περιέχει ενηλικίωση και ωριμότητα, δέσμευση και καθήκοντα, διάρκεια και σταθερότητα. Με λίγα λόγια ο Κρόνος σε καλεί να γίνεις αυτό που θέλεις οι άλλοι να βλέπουν σε σένα: Ως τι θέλεις να σε αντιμετωπίζουν; Ποιος/α θέλεις να είσαι προσωπικά και κοινωνικά; Πώς υλοποιείς τους στόχους και τις επιδιώξεις σου; Εάν υπάρχουν κάποιες ανισορροπίες στη ζωή σου, στα σχέδιά σου, στις προτεραιότητές σου, τώρα είναι καιρός να τις αντιμετωπίσεις με μεγαλύτερη διαύγεια και σοβαρότητα.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Το σύμβολο του ζωδίου σου μπορεί να διαβαστεί και ως δύο αρχικά VS (Very Strut), δηλαδή πολύ υπερήφανος, αλαζονικός, κορδωμένος, δυνατός, κάποιος που πατάει σταθερά στη γη. Όλες αυτές οι ιδιότητες μαζί με τα άλλα χαρακτηριστικά σου, όπως επιμονή, αντοχή, ψυχραιμία, φιλοδοξία και έντονη προσπάθεια, χρειάζεται να τα επιστρατεύσεις τώρα που σημαντικοί πλανήτες βρίσκονται στον Ζυγό ο οποίος συμβολίζει την επαγγελματική σου ζωή. Πρόκειται για μια κρίσιμη και σημαντική περίοδο που όλες οι μηχανές σου πρέπει να δουλεύουν στο μάξιμουμ. Βεβαίως, ακόμα κι αν σου πει κάποιος ότι δίπλα στις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα βρεθούν μπροστά σου διευκολύνεσαι και βοηθιέσαι, εσύ θα κάνεις πίσω – έστω. Η μάχη πάντως έχει και διαλείμματα, ανακωχή, διαπραγματεύσεις, νίκες. Εξασφάλισε όπως μπορείς τη συναισθηματική σου ηρεμία –έχεις ανάγκη την υποστήριξη όσων σε αγαπάνε και ενδιαφέρονται για σένα– και ρίξου στην αρένα με αυτοπεποίθηση.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Φυσικά κι έχεις ακούσει πολλές φορές ότι «όταν μια πόρτα κλείνει μια άλλη ανοίγει». Ισχύει τις περισσότερες φορές, μόνο που τη στιγμή που κρατάς τη μελανιασμένη μύτη σου από την πόρτα που έκλεισε δεν μπορείς να σκεφτείς ότι δίπλα της έχει ανοίξει πιθανόν μια άλλη που σου εμφανίζει μια νέα προοπτική. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος, αυτοσυγκράτηση και πίστη για να αφήσεις πίσω σου ένα κεφάλαιο της ζωής σου που τέλειωσε. Κι όμως, αυτή την περίοδο σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεσαι –συναισθηματική, επαγγελματική, οικογενειακή, οικονομική–, μπορείς να δημιουργήσεις τις συνθήκες για μια διαφορετική πραγματικότητα. Το μυαλό σου παίρνει περισσότερες στροφές, μπορείς να κάνεις πίσω και να δεις τη μεγάλη εικόνα χωρίς να τρελαίνεσαι από την καθημερινότητα, βρίσκεις ευκολότερα λύσεις. Αλλιώς, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν επαγγελματικά, μία δύο ευκαιρίες που πέφτουν στα πόδια σου, συνεργασίες που μπορούν να πάρουν μπροστά και να αποδώσουν. Αν ψάχνεσαι εργασιακά η εποχή ευνοεί επαφές, αναζήτηση, συναντήσεις, ραντεβού, επικοινωνία. Εκεί έξω είναι όλες οι απαντήσεις.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Για σκέψου πόσες φορές οι φαντασιώσεις σου για ένα πρόσωπο σε έστειλαν one way ταξίδι στην κόλαση. Πόσες φορές ερωτεύτηκες τα χαρακτηριστικά που εσύ έδωσες στον Άλλο. Πόσες φορές έπεσες στην παγίδα της εξιδανίκευσης, της θυσίας, του ακατάλληλου, του δυσλειτουργικού. Έμαθες άραγε πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν τα όνειρα και οι προσδοκίες; Όμως έχεις δίκιο: αν δεν υπήρχαν αυταπάτες, φαντασιώσεις, προβολές, ψευδαισθήσεις, κανείς δεν θα ερωτευόταν κανένα και ο κόσμος θα ερήμωνε. Δεν θα υπήρχαν ερωτικά τραγούδια, ταινίες, τέχνη, παιδιά, ποίηση, δημιουργία – ο έρωτας βρίσκεται στη ρίζα τους. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ο έρωτας, το σεξ και το πάθος είναι εδώ και ζητάνε τη διαθεσιμότητά σου. Σε σχέση ή όχι, το ζήτημα είναι να αναθερμαίνεις την επιθυμία να είσαι με κάποιον/α, τη λαχτάρα να δημιουργήσεις και να δώσεις ζωή σε ό,τι σε νοιάζει και σε αφορά. Υ.Γ. Οι διελεύσεις μιλάνε και για χρήματα, αλλά ας μην τα αφήσουμε να χαλάσουν τη συναισθηματική θάλασσα που κολυμπάς.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ