Αθλητισμος

Πρεμιέρα με ήττα για την εθνική του Ρανιέρι

Άνευρη η ομάδα απέναντι στη Ρουμανία στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
75858-152910.jpg

Χωρίς ρυθμό, άνευρη, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι και με ορισμένους παίκτες σε κακή φυσική και αγωνιστική κατάσταση η εθνική Ελλάδος έχασε από τη Ρουμανία με 1-0 στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης», στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016.

Η Εθνική χάρισε το γκολ της νίκης στους αντιπάλους της με’ ένα «φθηνό» πέναλτι του Χολέβα στον Κίπτσιου. Στο 9ο λεπτό ο αμυντικός της Ρόμα πήγε σαν ερασιτέχνης πάνω στον αντίπαλό του, ο οποίος επιδίωξε την επαφή, ο Άγγλος Κλάτενμπεργκ έδειξε τα 11 μέτρα και ο Μάρικα δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Καρνέζη για το 0-1. Από το σύνολο των παικτών που δοκιμάστηκαν από το νέο τεχνικό της ομάδας, Κλάουντιο Ρανιέρι, ξεχώρισαν κάπως οι Τοροσίδης, Σάμαρης και Μάνταλος, ενώ μπροστά στην επίθεση ο ανέτοιμος Μήτρογλου δεν πήρε ποτέ τη μπάλα για να δημιουργήσει κάποια φάση. Στο β΄ημίχρονο η εθνική Ρουμανίας έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του αρχηγού της Μάρικα. Το παιχνίδι άρχισε πια να παίζεται στο μισό γήπεδο αφού η ομάδα του Πιτούρκα οπισθοχώρησε, με αποτέλεσμα την πρώτη καλή στιγμή της Ελλάδας με το (άστοχο) σουτ του Διαμαντάκου στο 62΄, σε φάση όμως που ο Ρατς είχε προηγουμένως κάνει πέναλτι πατώντας το πόδι του Σάμαρη.

Η ελληνική ομάδα προσπαθούσε να βρει ρυθμό για να κάνει φάσεις, η είσοδος των Κονέ και Χριστοδουλόπουλου σε αυτό αποσκοπούσε, αλλά η μοναδική καλή στιγμή ως το τέλος ήταν το οριζόντιο δοκάρι του Τοροσίδη στο 88΄, μετά το φάουλ του Κονέ κι αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στον Ταταρουσάνου.

image

Τι δήλωσε ο Ρανιέρι

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, Κλάουντιο Ρανιέρι, υποστήριξε ότι η ομάδα ήταν άτυχη και ότι άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία. «Κάναμε κακό παιχνίδι, αλλά ίσως η ισοπαλία να ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Κάναμε πολλά λάθη επειδή δεν ήμασταν έτοιμοι. Δεν ήταν εύκολο για τους παίκτες αλλά προσπάθησαν να δώσουν το κάτι παραπάνω» είπε ο Ιταλός τεχνικός. «Οι αντίπαλοί μας είχαν περισσότερα παιχνίδια κι αυτό έκανε τη διαφορά. Χάσαμε έναν αγώνα αλλά είναι η πρώτη μας φορά μαζί. Οι παίκτες δεν με ξέρουν και δεν τους ξέρω. Θα είμαστε καλύτεροι στο μέλλον γιατί θα έχουμε πιο πολλά παιχνίδια στα πόδια μας και θα έχουμε γνωριστεί» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τις επιλογές του ως προς το αρχικό σχήμα, απάντησε: «Μόνο ο Σαλπιγγίδης έχει κάνει προετοιμασία, ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Μήτρογλου. Θα μπορούσα να βάλω νέους παίκτες αλλά δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που μιλάμε για πρεμιέρα. Θέλω παίκτες σε καλή φυσική κατάσταση, θέλω πρέσιγκ...».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY