Αθλητισμος

Χρυσό μετάλλιο ο Βαζαίος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης

Στα 200 μέτρα μικτής ατομικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρυσό μετάλλιο ο Βαζαίος στα 200 μέτρα μικτής ατομικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας
Ανδρέας Βαζαίος (Φωτό αρχείου) © INTIME SPORTS

Ο Ανδρέας Βαζαίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στον τελικό των 200 μέτρων μικτής ατομικής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 25άρας πισίνας.

Το τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης διατήρησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα μικτής ατομικής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 25άρας πισίνας. Ο σπουδαίος κολυμβητής πέρασε στη μάχη των μεταλλίων με τον κορυφαίο χρόνο (1.53.08), ενώ πρωταθλητής στέφθηκε με 1.51.70.

Πρόκειται για το 7ο συνολικά μετάλλιο στην καριέρα του (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) και για το 14ο της Ελλάδας.

Δεύτερο μετάλλιο μέσα σε περίπου 15 λεπτά πανηγύρισε η Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στο Καζάν. Μετά το χρυσό του Ανδρέα Βαζαίου στα 200μ. μεικτή ατομική, ο Απόστολος Χρήστου κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 100μ. ύπτιο με 49.87, βελτιώνοντας μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ (49.98) που είχε σημειώσει στον χθεσινό (4/11) ημιτελικό. Ο αθλητής τού Πάνου Βελέντζα κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο μετάλλιό του σε μικρή πισίνα, μετά τα τρία -επίσης χάλκινα- που έχει κερδίσει στο ίδιο αγώνισμα, σε ισάριθμα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 50άρας πισίνας.

Νικητής του αγωνίσματος αναδείχθηκε το μεγάλο φαβορί, ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ (49.13), ο οποίος χρειάστηκε πάντως να δώσει μάχη με τον Ρουμάνο πρωταθλητή Ευρώπης στην 50άρα, Ρόμπερτ-Αντρέι Γκλίντα (49.31), για να διατηρήσει για τρίτη σερί διοργάνωση τον τίτλο. Ο έτερος Ρώσος του τελικού, ο Πάβελ Σαμουσένκο, κυνήγησε ως το τέλος τον Χρήστου, αλλά τελικά αρκέστηκε στην τέταρτη θέση με 49.92.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ