Αθλητισμος

Για βία κατά της συντρόφου του ερευνάται ο τενίστας Ζβέρεφ

«Οι ισχυρισμοί εναντίον του Ζβέρεφ είναι σοβαροί κι έχουμε ευθύνη να τους αντιμετωπίσουμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ © EPA/DAVID GUZMAN

Η Ομοσπονδία Τένις ερευνά τις καταγγελίες για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση της Όλγα Σαρίποβα από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Η ATP, αρμόδια αρχή του τένις ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έρευνας εναντίον του  Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Γερμανός παίκτης κατηγορείται από την επίσης τενίστρια πρώην φίλη του Ολγα Σαρίποβα για σωματική βία. 

Τον Οκτώβριο του 2020, η Σαρίποβα κατηγόρησε τον Ζβέρεφ ότι την είχε υποβάλει σε πολλά επεισόδια σωματικής και ψυχολογικής βίας κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018. Σύμφωνα με την Σαρίποβα, ο Zβέρεφ σε ένα από τα επεισόδια είχε καλύψει το πρόσωπό της με ένα μαξιλάρι μέχρι να μη μπορεί πλέον να αναπνεύσει, κλιμακώνοντας την κακοποίηση που είπε ότι έχει υποστεί για μεγάλο μέρος της σχέσης τους.

Νέες και πολυάριθμες λεπτομέρειες δημοσιεύθηκαν τον Αύγουστο του 2021, σε άρθρο που έγραψε ο δημοσιογράφος Μπεν Ρόθενμπεργκ, μέσω των οποίων έγινε γνωστό ότι η Σαρίποβα προσπάθησε να αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια του Laver Cup στη Γενεύη.

«Οι ισχυρισμοί εναντίον του Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι σοβαροί κι έχουμε ευθύνη να τους αντιμετωπίσουμε», ανέφερε η ATP, που παρέμεινε πάντως σιωπηλή για πολύ καιρό, καθώς οι πρώτες κατηγορίες χρονολογούνται αρκετούς μήνες, αν όχι ένα χρόνο πριν.

Η έρευνα που διεξήγαγε η ATP αποτελεί σημείο καμπής στην πολιτική της αρχής για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας. Χωρίς επίσημη καταγγελία, η ATP έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να προβεί σε νομική δράση.

Με βάση τα δεδομένα που εντοπίστηκαν από τις εργασίες των ομάδων του Κρις Σμαρτ, πρώην επικεφαλής επιθεωρητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, η ATP υπόσχεται ότι αυτά θα οδηγήσουν σύντομα στην εφαρμογή πρόληψης της κακομεταχείρισης και μιας σειράς καταστάσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε πειθαρχικές κυρώσεις.

«Ως οργανισμός, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να κάνουμε περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το επαγγελματικό τένις αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ATP, Μάσιμο Καλβέλι.

 

 

Αρνείται τα πάντα ο τενίστας

Ο Ζβέρεφ οποίος συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή του από την αρχή αυτής της υπόθεσης, απειλείται τώρα από άλλη έρευνα για πράξεις βίας που χρονολογούνται από το Masters 1000 στη Σαγκάη, το 2019.

«Ζήτησα από τους Γερμανούς και Αμερικανούς δικηγόρους μου να ασχοληθούν με την υπόθεση. Έχουν ήδη λάβει προκαταρκτική διαταγή κατά της πηγής και του συγγραφέα που δημοσίευσε αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς», ανέφερε ο Γερμανός παίκτης στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Το δικαστήριο άκουσε τα επιχειρήματά μας και θεώρησε ότι οι κατηγορίες ήταν δυσφημιστικές και ψευδείς. Ως εκ τούτου, οι δικηγόροι ξεκίνησαν νέες διαδικασίες κατά της πηγής και του συγγραφέα», συνέχισε ο Ζβέρεφ στην ανάρτησή του.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ