Αθλητισμος

Repubblica: Ρεάλ και Μπαρτσελόνα εκτός Champions League

H UEFA αποβάλει και τη Γιουβέντους - Τι γράφει η ιταλική εφημερίδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιονέλ Μέσι - Εκτός Champions League αφήνει η UEFΑ την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica
Λιονέλ Μέσι - Εκτός Champions League αφήνει η UEFΑ την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica © EUROKINISSI

H Repubblica αναφέρει ότι η UEFA ετοιμάζεται να θέσει εκτός Champions League Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους μετά τη European Super League.

Δημοσίευμα στην ιταλική εφημερίδα «Repubblica» αναφέρει ότι η UEFA αποφάσισε να αποβάλει από το Champions League τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους μετά τα γεγονότα με τη European Super League.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού από το Champions League για Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Εφόσον το συγκεκριμένο δημοσίευμα στην ιταλική «Repubblica» επιβεβαιωθεί και από επίσημα χείλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, θα πρόκειται για «βόμβα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η αποβολή των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους από το Champions League συνδέεται με τα όσα εκτυλίχθηκαν με τη European Super League, για τη δημιουργία της οποίας πρωτοστάτησαν οι τρεις αυτοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ ήταν ο πρωτεργάτης της European Super League, επιδιώκοντας να δημιουργήσει ένα «κλειστό» κλαμπ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση των κερδών για τις συμμετέχουσες σε αυτήν τη λίγκα ομάδες.

 

Πρόεδρος UEFA για Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους: Ουδείς θέλει φιλανθρωπίες

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στη βρετανική «Telegraph» ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν γνωστοποίησε ότι οι τρεις σύλλογοι απειλούν την ομοσπονδία.

«Τώρα απειλούν, στέλνουν επιστολές ότι θα μας μηνύσουν, θα μας πάνε στα δικαστήρια. Είναι προφανές ότι έχουν πάρα πολλά χρήματα. Θα πρέπει αυτά τα χρήματα να τα επενδύσουν στο ποδόσφαιρο για τις γυναίκες και στο ποδόσφαιρο για τα μικρά παιδιά. Μηνύουν και απειλούν τους πάντες» τόνισε.

«Αυτοί το βλέπουν ότι παίρνουν μέρος σε μία ελίτ διοργάνωση και πως δίνουν φιλανθρωπίες στους άλλους. Ουδείς θέλει φιλανθρωπίες» ξεκαθάρισε, επίσης, ο πρόεδρος της UEFA, χρησιμοποιώντας «σκληρή» γλώσσα.

Πρόεδρος Lα Liga: «Δεν αποκλείω Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να μείνουν εκτός Champions League»

Σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, είχε εκφράσει τη θέση ότι είναι πολύ πιθανό Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα να αποβληθούν τελικά από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη σε επίπεδο ποδοσφαιρικών συλλόγων.

«Πέρα από μία τιμωρία, η UEFA δεν μπορεί να εγγράψει τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα στο Champions League. Νομίζω μπορούν να μείνουν έξω. Θα πρέπει να φοβούνται» είχε αναφέρει.

Και συμπλήρωσε: «Η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους προκάλεσαν πρόβλημα σε πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ και θεσμούς».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ