Αθλητισμος

Euroleague: Το σήκωσε η Εφές, MVP ο Βασίλιε Μίτσιτς

Μια απίθανη διετία ολοκληρώθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο για την ομάδα του Αταμάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βασίλιε Μίτσιτς με αντίπαλο τον Άνταμ Χάνγκα
© Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images

Η Εφές κέρδισε με 86-81 την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Final 4 της Κολωνίας και κατέκτησε το πρώτο της ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μετά από δύο χρόνια η Euroleague αλλάζει χέρια αφού η Εφές κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο με τη νίκη της με 86-81 κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Βασίλιε Μίτσιτς αναδείχθηκε πέρα από MVP της διοργάνωσης και MVP του Final 4 της Κολωνίας και λίγο πριν ετοιμάσει τις βαλίτσες του για την Οκλαχόμα και το NBA, πρόσθεσε μια ακόμη επική εμφάνιση με 25 πόντους και 5 ασίστ. 

FC Barcelona - Anadolu Efes Istanbul Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, Championship Game

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ακόμη κι αν είχε τον Νικ Καλάθη σε κακή κατάσταση λόγω του τραυματισμού του και τον Νίκολα Μίροτιτς άποντο μέχρι την τρίτη περίοδο, προηγήθηκε γρήγορα με 25-15. Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τα πολλά φάουλ και τις σκληρές άμυνες, η Εφές βρήκε αντίδραση και ολοκλήρωσε το ημίχρονο προηγούμενη με 39-36, κυρίως χάρη στην επιθετική διαύγεια των Λάρκιν και Μίτσιτς. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο τους είχαν εξαιρετική απόδοση και έφτασαν το ματς σε διψήφιες διαφορές, όμως μερικά συνεχόμενα καλάθια του Κόρι Χίγκινς, έκαναν ξανά το παιχνίδι, ντέρμπι. Η τελευταία περίοδος θα έβρισκε τους Τούρκους στο +7, όμως έκρυβε ακόμη πολλές συγκινήσεις. Οι Μπράντον Ντέιβις, Νίκολα Μίροτιτς και Κόρι Χίγκινς έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους επιθετικά, όμως οι δύο κοντοί της Εφές ήταν αδύνατο να σταματηθούν. Ο ένας μετά τον άλλο σκόραραν κρίσιμα καλάθια στο φινάλε, για να φτάσουμε στο τελικό 86-81.

Anadolu Efes Istanbul Celebrations!

Αυτή ήταν η πρώτη κατάκτηση Euroleague για την Εφές, που στο δικό της Last Dance κατάφερε να γράψει ιστορία.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 17 (11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη), Χάνγκα, Μπολμάρο 7 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σμιτς, Γκασόλ 1 (3 ριμπάουντ), Αμπρίνες 2 (4 ριμπάουντ), Χίγκινς 23, Κούριτς 18, Κλαβέρ 2, Μίροτιτς 11 (9 ριμπάουντ, 3 λάθη), Καλάθης (2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος).

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 21 (3 ασίστ, 3 λάθη), Μπομπουά 3, Σίνγκλετον 4 (3 ριμπάουντ), Μπαλμπάι, Σανλί 12, Μοερμάν 6 (8 ριμπάουντ), Πλάις 5, Μίτσιτς 25 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 5 λάθη), Άντερσον, Ντάνστον 6 (3 ριμπάουντ, Σιμόν 4.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ