Αθλητισμος

Μέγας ο Στέφανος Τσιτσιπάς «στρίμωξε» τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Διεκόπη οριστικά λόγω βροχής ο αγώνας στη Ρώμη, με τον «Tsitsifast» να προηγείται με 1-0 σετ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Βασιλιάς» ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Ρώμη κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς
«Βασιλιάς» ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Ρώμη κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς © EPA/ETTORE FERRARI

Απίστευτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβαλε δύσκολα στον Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά τένις στη Ρώμη, με τον αγώνα να διακόπτεται οριστικά λόγω βροχής.

Απολαυστικός ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ζόρισε απίστευτα τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά Rome Masters.

Παίζοντας κατά διαστήματα φανταστικό τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νόβακ Τζόκοβιτς, παίρνοντας το πρώτο σετ (4-6 γκέιμ) στη Ρώμη.

Ωστόσο, η βροχή έκοψε τη φόρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον αγώνα να διακόπτεται τελικά οριστικά, την ώρα που ο Έλληνας αθλητής βρισκόταν μπροστά με 1-2 στα γκέιμ. Ο αγώνας είχε αρκετές διακοπές λόγω της βροχής, ωστόσο αυτά τα «νεκρά» διαστήματα δεν επηρέασαν τον Στέφανο απέναντι στον «Νόλε» που έχει 18 τίτλους Grand Slam στην καριέρα του.

Όπως φαίνεται και από τα διάφορα gif που κυκλοφορούν στα social media, ο Τσιτσιπάς έδειχνε ικανός να επιστρέψει οποιαδήποτε μπαλιά έστελνε προς το γήπεδό του ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο «Τsitsifast» ήταν συγκλονιστικός και ήταν έτοιμος να πάρει επική πρόκριση στα ημιτελικά του Rome Masters. Ας όψεται όμως η κακοκαιρία. Τα ball boys έβαζαν και έβγαζαν το προστατευτικό καλυμμα στο χώμα μέχρι που τελικά αποφασίστηκε ο αγώνας να διακοπεί οριστικά. Το πιθανότερο είναι να συνεχιστεί αύριο, Σάββατο (15/5).

Πριν από το μεγάλο παιχνίδι με τον Σέρβο τενίστα και Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, ο Έλληνας αθλητής είχε επικρατήσει του Ματέο Μπερετίνι. Με τη νίκη του αυτή ο Τσιτσιπάς πέρασε στα προημιτελικά της Ρώμης, όπου και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον «Νόλε».

Ήταν η έβδομη αναμέτρηση απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς και η τρίτη σε χώμα (σ.σ. στον τελικό της Μαδρίτης το 2019 και πέρυσι στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός ο «Νόλε» είχε επικρατήσει του Στέφανου).

Στέφανος Τσιτσιπάς - Νόβακ Τζοκοβιτς: Κορυφαίες στιγμές απο τον αγώνα στη Ρώμη

Αυτήν τη φορά, όμως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει φθάσει πολύ κοντά στο να είναι αυτός που θα χαμογελάσει, ρίχνοντας στο «καναβάτσο» τον Τζόκοβιτς.

Ωστόσο, ο καιρός είχε άλλα σχέδια και ο μεταξύ τους αγώνας αναμένεται να συνεχιστεί -όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα- αύριο, Σάββατο 15 Μαΐου 2021.

Φοβερός ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Ρώμη απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς
Φοβερός ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Ρώμη απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς © EPA/ETTORE FERRARI

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Σκούρα» τα βρήκε ο Σέρβος τενίστας κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά στο τουρνουά στη Ρώμη
Νόβακ Τζόκοβιτς: «Σκούρα» τα βρήκε ο Σέρβος τενίστας κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά στο τουρνουά στη Ρώμη © EPA/ETTORE FERRARI

 

 

 

 

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η βροχή στη Ρώμη χάλασε τα σχέδια του Έλληνα αθλητή που «στρίμωξε» για τα καλά τον Νόβακ Τζόκοβιτς
Στέφανος Τσιτσιπάς: Η βροχή στη Ρώμη χάλασε τα σχέδια του Έλληνα αθλητή που «στρίμωξε» για τα καλά τον Νόβακ Τζόκοβιτς © EPA/ETTORE FERRARI

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ