Αθλητισμος

Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ: Μια σχέση (αγάπης και) μίσους

Η κόντρα τους ξεκίνησε το 2018 όταν παραλίγο να έρθουν στα χέρια

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ: Το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού του Αυστραλιανού Όπεν έχει μια ξεχωριστή κόντρα.
© Lintao Zhang/Getty Images

Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ: Το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού του Αυστραλιανού Όπεν έχει μια ξεχωριστή κόντρα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την επική ανατροπή του κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, ετοιμάζεται για τον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν όπου θα αντιμετωπίσει το Νο 4 της Παγκόσμιας Κατάταξης, Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος τενίστας βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και μετά τον τραυματισμό του Τζόκοβιτς στους κοιλιακούς θεωρείται από τις στοιχηματικές εταιρίες ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Γκραν Σλαμ. 

Rafael Nadal v Stefanos Tsitsipas | Australian Open 2021 - Highlights | Tennis | Eurosport

Οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά και δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός πως ουσιαστικά μισούν ο ένας τον άλλον, θυμίζοντας τις εποχές Σαράποβα και Γουίλιαμς. Η κόντρα είναι γνωστή στο παγκόσμιο τένις με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ πρόσφατα να παραδέχεται ότι οι δυο τους δεν τα πάνε καλά.

"It's not like Stefanos and Daniil' says Zverev about Medvedev, 'we're friends'

Στα γνωστά πλέον ερωτήματα της ATP για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός τους, κανείς από τους δύο δεν κρύβεται, με τον Μεντβέντεφ να απαντάει πρόσφατα ότι ο Στέφανος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός του στο τουρ και να εξηγεί τους λόγους.

ATP Players Reveal Their Biggest Rival on Tour! ⚔️

Το 2018 όταν Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά στο Μαϊάμι σε ηλικία 20 και 22 ετών αντίστοιχα έφτασαν κοντά στο να πιαστούν στα χέρια. Ο Τσιτσιπάς φάνηκε να ψέλλισε κάτι στον Ρώσο μετά το τέλος του παιχνιδιού, το οποίο ο Μεντβέντεφ δεν άφησε να πέσει κάτω, ζητώντας του τον λόγο.

Μέσα στον επόμενο χρόνο βρέθηκαν 6 φορές μαζί στο κορτ με τον Μεντβέντεφ να επικρατεί τις 5 και τον έλληνα πρωταθλητή να κερδίζει την τελευταία στους ATP Finals του Λονδίνου το 2019. Αμέσως μετά το παιχνίδι ο Μεντβέντεφ έδειξε την ενόχλησή του δηλώνοντας πώς «δεν ξέρω τι έκανα σε πρώτη φάση που τον προσέβαλε τόσο πολύ, αλλά θα προσπαθήσω να συνεχίζω να τον "προκαλώ". Δεν θα έλεγα ότι του συμπεριφέρομαι ξεχωριστά από τους υπόλοιπους όμως, για να είμαι ειλικρινής, μετά τη συνέντευξή του στη Σανγκάη, είπα στον εαυτό μου ότι τώρα πιθανότατα δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ. Θα τον θυμάμαι για πάντα να μιλάει σε αυτήν την κάμερα. Αν πιστεύει ότι μπορεί να λέει τέτοια πράγματα, τότε θα τον πληγώνω. Ακόμα και αν χρειαστεί να κάνω trash talking.»

Ντανιίλ Μεντβέντεφ - Στέφανος Τσιτσιπάς (0-2) Highlights - ATP Finals 12/11/19 | COSMOTE SPORT

Πράγματι, λίγο πριν η κόντρα τους κοπάσει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα του στο Masters της Σανγκάης είχε φροντίσει με τις δηλώσεις του να την αναθερμάνει για τα καλά. Τι ακριβώς είχε πει τότε;

«Δεν θέλω να είμαι αγενής, αλλά είναι βαρετό να παίζεις μαζί του. Πρώτα από όλα μισώ τον εαυτό μου που έρχομαι στη θέση να παίζω με τους δικούς του όρους και όχι με τους δικούς μου. Αυτό μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια όταν ήμουν 12 ετών και έπαιζα μέσα στο court.

Έχει μεγάλο σερβίς και αν καταφέρεις να το επιστρέψεις, είναι απλά αμέτρητες μπάλες μέσα στο γήπεδο και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να χτυπήσεις όσο πιο δυνατά μπορείς από τη μία άκρη στην άλλη, με ακρίβεια, και να τον κάνεις να τρέχει. Αλλιώς μπορείς απλά να χτυπάς, να χτυπάς και να χτυπάς. Έρχονται συνέχεια οι μπάλες πίσω. Είναι απλά μια ακόμα μέρα στο γραφείο.»

Τσιτσιπάς - Μεντβέντεφ (0-2 ) | Highlights - ATP Masters 1000 Rolex Shanghai | COSMOTE SPORT

Η μοναδική επικράτηση του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον σπουδαίο του αντίπαλο ήρθε στην τελευταία του αναμέτρηση, τον Δεκέμβριο του 2019. Έκτοτε όλοι στο τουρ περίμεναν την επόμενη φορά και αυτή πλησιάζει. Το πρωί (10:30) της Παρασκευής οι δυο τους θα έρθουν αντιμέτωποι στο σημαντικότερο μεταξύ τους παιχνίδι, με έπαθλο μια θέση στον μεγάλο τελικό του Αυστραλιανού Όπεν. Η ATP στην επίσημη σελίδα της στο Twitter φρόντισε να υπενθυμίσει στο κοινό τη μεγάλη τους έχθρα, ποστάροντας λίγα δευτερόλεπτα μετά τη νίκη του Τσιτσιπά «πώς νομίζετε ότι νιώθει ο Μεντβέντεφ παρακολουθώντας αυτό;».

Η απάντηση έρχεται και το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη θα βρίσκεται για μερικές ώρες στην Rod Laver Arena της Μελβούρνης, στραμμένο στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ