Αθλητισμος

Στέφανος Τσιτσιπάς: Επική πρόκριση στους «4» του Roland Garros

Ο Έλληνας αθλητής του τένις ήταν καταιγιστικός και έριξε στο καναβάτσο τον Αντρέι Ρούμπλεφ, επικρατώντας με 3-0 σετ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Roland Garros © EPA/YOAN VALAT

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros, νικώντας με 3-0 σετ τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Με εμφατικό τρόπο ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Αντρέι Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros.

Είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς περνά στα ημιτελικά του Roland Garros. O Έλληνας πρωταθλητής του τένις (No6 στην παγκόσμια κατάταξη) πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση στο Παρίσι.

Είναι η δεύτερη παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπάς σε Grand Slam, μετά το Australian Open το 2019. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε «αγριεμένος» στην αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Roland Garros κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Βάζοντας μπόλικο μυαλό στο παιχνίδι του και αγωνιζόμενος κατά διαστήματα με απίστευτο πάθος, σε συνδυασμό με τις πολλές ψύχραιμες αντιδράσεις του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Αντρέι Ρούμπλεφ και πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα στο Roland Garros, αγωνίζεται με... σπασμένα φρένα και στοχεύει να πάει μέχρι τέρμα στο συγκεκριμένο Grand Slam, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αντρέι Ρούμπλεφ, επικρατώντας με 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-3). Συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος στο παιχνίδι του, με πολύ καλά και σωστά υπολογισμένα τρεξίματα, πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, ενώ ορισμένες εκπληκτικές επιστροφές του έκαναν ακόμη και τον αντίπαλό του να μην μπορεί να το πιστέψει.

Με τον Ρώσο τενίστα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε τη δική του προϊστορία, καθώς οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι συνολικά 6 φορές στο παρελθόν (σ.σ. με τη σημερινή αναμέτρηση). Στον τελευταίο αγώνα, μάλιστα, στο Αμβούργο, ο Αντρέι Ρούμπλεφ είχε αποκλείσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος και -όπως φαίνεται- δεν το ξέχασε και του το ξεπλήρωσε με ανάλογο τρόπο στο Roland Garros την κατάλληλη στιγμή.

Στέφανος Τσιτσιπάς - Roland Garros: Ένα από τα εκπληκτικά γυρίσματα του Έλληνα τενίστα στον αγώνα με τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ
Στέφανος Τσιτσιπάς - Roland Garros: Ένα από τα εκπληκτικά γυρίσματα του Έλληνα τενίστα στον αγώνα με τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ © EPA/IAN LANGSDON

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός στα προημιτελικά του Roland Garros
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός στα προημιτελικά του Roland Garros © EPA/IAN LANGDON

Πλέον, μετά την εμφατική νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ, το «σκορ» μεταξύ τους είναι 3-3. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Αντίπαλός του θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών του Roland Garros είναι Ράφαελ Ναδάλ και Ν. Σβάρτσμαν.

Δείτε ορισμένες χαρακτηριστικές στιγμές από την επιβλητική νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ και την πρόκρισή του στους «4» του Roland Garros:

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ