Αθλητισμος

Καταιγιστικός ο Ράφαελ Ναδάλ, πέρασε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Και περιμένει Στέφανο Τσιτσιπά ή Νόβακ Τζόκοβιτς - Ο Αργεντινός Ντιέγκο Σβάρτσμαν έκανε ό,τι μπορούσε αλλά ο Ισπανός δεν παιζόταν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράφαελ Ναδάλ
Ράφαελ Ναδάλ © EPA/JULIEN DE ROSA

Ο Ράφαελ Ναδάλ νίκησε στον πρώτο ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν και προκρίθηκε στον τελικό, όπου περιμένει Στέφανο Τσιτσιπά ή Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ράφαελ Ναδάλ νίκησε τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν στον πρώτο ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι και προκρίθηκε στον τελικό του γαλλικού Γκραν Σλαμ.

Μετά τη νίκη του αυτή ο Ράφαελ Ναδάλ περιμένει το αποτέλεσμα του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν είχε κερδίσει τις εντυπώσεις με την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά και αρκετοί περίμεναν ένα ντέρμπι στον πρώτο ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός. Με το πρώτο game να διαρκεί κάτι περισσότερο από 12 λεπτά, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο Ράφαελ Ναδάλ θα τα βρει σκούρα απέναντι στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Ωστόσο, ο Ισπανός πρωταθλητής του τένις απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο για ποιον λόγο αποκαλείται «Βασιλιάς» στη χωμάτινη επιφάνεια.

Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν έκανε ό,τι μπορούσε για να δυσκολέψει τον Ράφαελ Ναδάλ, ειδικά στο τρίτο σετ, ωστόσο ο Ισπανός τενίστας που έχει κατακτήσει 12 φορές το τρόπαιο στο Ρολάν Γκαρός ήταν καλά διαβασμένος, πάτησε πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου του, παίρνοντας κομβικούς πόντους και τελικά το παιχνίδι.

Ο Ράφαελ Ναδάλ έχει το εκπληκτικό ρεκόρ 99-2 στο Γαλλικό Όπεν, με μοναδικές ήττες αυτές από τους Ρόμπιν Σόντερλινγκ (2009) και Νόβακ Τζόκοβιτς (2016). Ενδεικτικό της κυριαρχίας του Ισπανού αθλητή του τένις στο χώμα είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «L' Equipe».

Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν είχε πετύχει τη μοναδική του νίκη κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ, σε 11 αναμετρήσεις συνολικά με τον Ισπανό πρωταθλητή, πριν από μερικές εβδομάδες στο Masters της Ρώμης. Το εντυπωσιακό 6-2 και 7-5 κόντρα στον Ισπανό πρωταθλητή λειτούργησε ως «μάθημα» για τον Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον πρώτο ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός. 

O Ντιέγκο Σβάρτσμαν έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν αδύνατο να αποκλείσει τον Ράφαελ Ναδάλ και να περάσει στον τελικό του Ρολάν Γκαρός
O Ντιέγκο Σβάρτσμαν έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν αδύνατο να αποκλείσει τον Ράφαελ Ναδάλ και να περάσει στον τελικό του Ρολάν Γκαρός © EPA/IAN LANGDON

Ο Ράφαελ Ναδάλ κέρδισε 3-0 (6-3, 6-3, 7-5) τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν και πέρασε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, όπου περιμένει τον νικητή ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ