Αθλητισμος

Super League: Στο τραπέζι η παράταση αναστολής και οι περικοπές

Ως και 30% σε παίκτες και προπονητές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Super League
Το διοικητικό συμβούλιο της Super League © EUROKINISSI

Για το ζήτημα παράτασης της αναστολής των πρωταθλημάτων και για τις περικοπές σε μισθούς παικτών και προπονητών θα συζητήσει το διοικητικό συμβούλιο της Super League.

Επί τάπητος θα τεθεί στην τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της Super League την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 το ζήτημα παράτασης της αναστολής των πρωταθλημάτων αλλά και των περικοπών στους μισθούς των παικτών και των προπονητών.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, όλα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό και βεβαίως από το κατά πόσο θα υπάρξει ύφεση μετά από ένα εύλογο διάστημα. Σε σημείο που να καταστεί εφικτό να δοθεί το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές για «επιστροφή» των ομάδων, αρχικά στις προπονήσεις κι ακολούθως σε (κεκλεισμένους των θυρών) αγώνες.

Στο συγκεκριμένο θέμα η Λίγκα έχει ξεκαθαρίσει πως θα ακολουθήσει βήμα-βήμα, κάθε κυβερνητική οδηγία αξιολογώντας σε εβδομαδιαία βάση τα δεδομένα γύρω από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Αντίστοιχα ξεκάθαρη βεβαίως, είναι και η διάθεση του συνεταιρισμού να εξαντληθεί κάθε χρονικό περιθώριο και να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν 2019/20, τόσο με τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ της Super League, όσο και με τους δεύτερους ημιτελικούς και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ακόμη κι αν χρειαστεί να τραβήξει όλο αυτό χρονικά ως τον Ιούλιο, απ' τη στιγμή που και οι UEFA/FIFA είναι ανοικτές σ' αυτό το ενδεχόμενο, έχοντας (μαζί με την Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών) ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Περικοπές στους μισθούς

Ακόμα ένα ζήτημα που θα τεθεί επί χάρτου είναι και οι περικοπές στους μισθούς παικτών και προπονητών. Το οικονομικό είναι κατά κύριο λόγο το μείζον ζήτημα που απασχολεί τόσο τη διοργανώτρια αρχή όσο και τις ομάδες. Εκτιμήσεις δείχνουν πως θα συζητηθεί η προοπτική περικοπών στα συμβόλαια παικτών/προπονητών, για όσα διάστηκε διαρκέσει το «lockdown» (και) στα ελληνικά γήπεδα. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, υπήρξαν πολλές διαβουλεύσεις και προτάσεις την τελευταία εβδομάδα ανάμεσα στους συλλόγους. Εντούτοις, η πρόταση που φαίνεται να κερδίζει «έδαφος» στην παρούσα φάση, είναι αυτή που περιλαμβάνει «ψαλίδι» κατά 30% σε όλα τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητικών επιτελείων (αρχικά) για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο. Δηλαδή το... ανοιξιάτικο τρίμηνο που θεωρείται δεδομένο πως θα διαρκέσει η αναστολή της αγωνιστικής δράσης, με προοπτική να παραταθεί το συγκεκριμένο μέτρο και για τον Ιούνιο, εάν συνεχιστεί και τότε το «lockdown».

Φυσικά, πρόκειται για ένα μέτρο που δεν είναι εύκολο να «περάσει», καθώς θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους παίκτες και τον ΠΣΑΠ. Στη Super League 1 ωστόσο, θεωρούν πως θα πρέπει να παρθεί μία... γενναία απόφαση «κεντρικά», σαν ένα «σώμα» 14 ομάδων κι όχι από κάθε ΠΑΕ ξεχωριστά, προκειμένου να «περάσει» το συγκεκριμένο πλάνο περικοπών στη «βάση» των παικτών με μεγαλύτερη σαφήνεια και σταθερότητα. 

Βέβαια, από εκεί και πέρα, είναι ξεκάθαρο πως θα γίνει μία συνολική κουβέντα και για τα τηλεοπτικά και το πώς σκοπεύουν να διαχειριστούν οι NOVA και ΕΡΤ τις αναστολές των πρωταθλημάτων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και σχετική επικοινωνία της Λίγκας με τα δύο κανάλια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ