Αθλητισμος

Το ηχηρό ντεμπούτο του Ζάιον Ουίλιαμσον (video)

Το νο 1 του ντραφτ στο ΝΒΑ έπαιξε επιτέλους και έδειξε τι αξίζει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Zion Williamson Full Play vs San Antonio Spurs | 01/22/20 | Smart Highlights

Ζάιον Ουίλιαμσον επιλέχθηκε από τους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης στο νο 1 του ντραφτ.

Από το 2003 και τον ρούκι Λεμπρόν Τζέιμς μέχρι σήμερα, κανένας παίκτης δεν αναμενόταν με τόση αγωνία από τον μπασκετικό κόσμο. Ο Ζάιον Ουίλιαμσον επιλέχθηκε από τους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης στο νο 1 του ντραφτ, όμως όλοι αργήσαμε να τον δούμε σε δράση. Ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω και ο 19χρονος έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του, τα ξημερώματα, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σεζόν.

Οι Πέλικανς έχασαν από τους Σαν Αντόνιο Σπερς με 121-117, όμως κατάλαβαν πως μπορούν να ποντάρουν πολλά στον Ζάιον. Σε 18 μόλις λεπτά, ο πολλά υποσχόμενος φόργουορντ, σημείωσε 22 πόντους, έχοντας επίσης επτά ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Γνωρίζοντας πως η δύναμή του είναι κοντά στο καλάθι, οι Σπερς τον περιόρισαν αισθητά. Στην τέταρτη περίοδο, όμως, ο Ουίλιαμσον πήρε τα πάνω του, βρίσκοντας μάλιστα λύσεις έξω από τα 7.25, έχοντας 4/4 τρίποντα!

Το πρόβλημα που έχουν εντοπίσει πολλοί ειδικοί, όμως, είναι στη σωματοδομή του παίκτη. Με ύψος 2.01 και βάρος 130 κιλά δεν μπορεί να αντέξει ολόκληρη σεζόν. Πρέπει να κάνει ειδική δίαιτα, να χάσει κιλά, να αυξήσει ειδική μάζα, ώστε να αντέχουν τα πόδια του και να μην πάει στράφι μια διαφαινόμενη μεγάλη καριέρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY