Αθλητισμος

Το νέο «Μπερναμπέου» θα εντυπωσιάσει (video)

Η Ρεάλ ετοιμάζει την ανακατασκευή του γηπέδου της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The NEW & FUTURE Santiago Bernabéu Stadium

Κάθε οπαδός θεωρεί το γήπεδο της δικής του ομάδας, ως το καλύτερο και καλά κάνει.

Όμως, υπάρχουν και πολλοί φίλαθλοι που δεν υποστηρίζουν τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά θεωρούν το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ως ένα από τα κορυφαία που έχουν πάει στη ζωή τους.

Δεν είναι μόνο η ιστορικότητα του συλλόγου, αλλά και μια περίεργη αίσθηση που σου δίνει το γήπεδο.

Χωράει 80.000 κόσμο, έχει έξι ορόφους, αλλά παρ’ όλα αυτά μοιάζει μαζεμένο και όχι αχανές. Ο λόγος είναι ότι οι κερκίδες είναι κάθετες και όλες σκεπαστές, κάτι που αυξάνει την απόλαυση παρακολούθησης.

Πάνε 17 χρόνια από τη τελευταία ανακαίνιση του γηπέδου. Τότε που μπήκαν σκέπαστρα παντού, που φτιάχτηκαν πολλοί χώροι και το «Μπερναμπέου» πήρε τη σημερινή του μορφή.

Παρέχει αρκετές ανέσεις, αλλά ένας επισκέπτης θα δει (έστω και πίσω από τη βιτρίνα) τους παλιούς τοίχους, όπως και διάφορα στοιχεία που μαρτυρούν ότι χτίστηκε στη δεκαετία του ’50.

Εδώ και χρόνια, η διοίκηση του συλλόγου κυνηγά μία πραγματικά ολική ανακαίνιση, που θα κοστίσει 500 εκατομμύρια ευρώ, όσο δηλαδή η κατασκευή ενός νέου γηπέδου.

Οι Μαδριλένοι δεν σκοπεύουν να αλλάξουν γήπεδο, αλλά θα εκμοντερνίσουν όσο δεν πάει το σπίτι τους.

Μέσα σε διάστημα τριών ετών θα φτιαχτούν σιγά-σιγά όλοι οι χώροι και το μόνο που θα μείνει ίδιο είναι οι εξέδρες, αν και θα προστεθούν μερικές ακόμη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών (μαζί με ένα δάνειο) και στο παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο θα δούμε τη μεταμόρφωση που θα συντελεστεί μέσα στην επόμενη τριετία. Κι αυτό θα είναι πιθανότατα το καλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον κόσμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ