Αθλητισμος

O Κριστιάνο Ρονάλντο πηγαίνοντας στη Γιουβέντους αλλάζει το ποδόσφαιρο

Η τολμηρή απόφαση του CR7 γράφει ξανά ιστορία

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-962792886.jpg
© Michael Regan/Getty Images/Ideal Image

Ο κύβος λοιπόν ερρίφθη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά από 9 χρόνια παρουσίας στη Ρεάλ και ενώ κατέκτησε τα πάντα μαζί της, αφήνει το Σαντιάγκο Μπερναμπέου για το Τορίνο και τη Γιουβέντους. Εκεί, θα έχει λαμβάνειν 30 εκατομμύρια ετησίως ή αλλιώς 89.000 ευρώ τη μέρα ή 1,09 ευρώ το δευτερόλεπτο, για τα επόμενα 4 χρόνια και θα γίνει έτσι ο απόλυτος μίδας του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο Πορτογάλος σταρ στην πολύχρονη παρουσία του στη Μαδρίτη πήρε 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Κύπελλα Ισπανίας, 2 Ισπανικά Σούπερ Καπ, κατέκτησε 3 φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και άλλες 2 το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ στα 438 παιχνίδια που αγωνίστηκε, σκόραρε 451 φορές.

19335230.jpg
© EPA/ANDREA DI MARCO

Ο Ρονάλντο από το 2009 και μετά, κατόρθωσε από ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, εγωπαθής και αντιπαθητικός στο ευρύ κοινό, να γίνει υποψήφιος για κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών, να μπει στο πάνθεον της πιο επιτυχημένης ομάδας του αθλήματος και μαζί με τον Μέσι να δημιουργήσουν το πιο ποιοτικό και ιντριγκαδόρικο ποδοσφαιρικό δίπολο από καταβολής της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Η απόφαση του CR7 έχει ήδη ταράξει τα νερά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και αυτό είναι λογικό, αφού πλέον το ποδόσφαιρο όπως το μάθαμε την τελευταία δεκαετία αλλάζει. Ας δούμε μερικές από τις πτυχές της ιστορικής αυτής μεταγραφής.

Ο Ρονάλντο χωρίς τη Ρεάλ
Ο Κριστιάνο ανήκει στην κατηγορία εκείνη των αθλητών, που δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν και αυτό φαίνεται ίσως από τη μεταγραφή αυτή στη «Γηραιά Κυρία».  Ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής αρκετά πριν βρεθεί στη Μαδρίτη, κατόρθωσε να γιγαντώσει το μύθο του στη «Βασίλισσα», ωστόσο έχει πάει 2 φορές σε τελικό Euro, κατακτώντας το ένα, έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ και Πρέμιερ Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τώρα πλέον είναι έτοιμος να συνεχίσει να γράφει ιστορία με τα Μπιανκονέρι της Γιουβέντους. Η αγαπημένη του Ρεάλ, όπως τη χαρακτήρισε στη συγκινητική επιστολή που έγραψε, θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά του, όμως στη Γιουβέντους μπορεί πλέον να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο με τρίτη διαφορετική ομάδα και φυσικά να πάρει το εθνικό πρωτάθλημα σε άλλη μια χώρα. Σίγουρα λοιπόν η Ρεάλ βοήθησε τον Κριστιάνο να μεγαλουργήσει και σωστά της οφείλει ευγνωμοσύνη για αυτό που είναι σήμερα, όμως η Γιουβέντους είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει τον Ρονάλντο να φτάσει στο επίπεδο της καθολικής αναγνώρισης και να καταφέρει να γίνει ο κορυφαίος.

Η Ρεάλ χωρίς τον Κριστιάνο
Η Βασίλισσα αποτελεί την πιο επιτυχημένη ομάδα όλων των εποχών, ωστόσο χρωστά στον Ρονάλντο πολύ μεγάλο ποσοστό αυτού του άτυπου τίτλου. Σε μια περίοδο συνεχούς πτώσης, όπου η εποχή των Γκαλάκτικος είχε τελειώσει, η διοίκηση των Μαδριλένων του παρέδωσε ουσιαστικά τα κλειδιά της ομάδας το καλοκαίρι του 2009 και μόνο κερδισμένη βγήκε. Κρίνοντας κανείς την ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης στον 21ο αιώνα θα δει 9 τίτλους στα πρώτα 9 χρόνια και 15 τίτλους μετά την έλευση του Ρονάλντο, εκ των οποίων 4 Τσάμπιονς Λίγκ. Το brand name της, σε μια εποχή που η Μπαρτσελόνα έμοιαζε να τα σαρώνει όλα, ανέβηκε κατακόρυφα, ενώ κατάφερε να φτάσει τις 13 κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον καλείται να ζήσει χωρίς τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της και τον προπονητή των επιτυχιών Ζινεντίν Ζιντάν, έχοντας όμως παρακαταθήκη αυτά που της άφησε ο μέχρι πρότινος ηγέτης της, τα τρία σερί Τσάμπιονς Λιγκ. Τα 105 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν από τη Γιουβέντους πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά, αν και μοιάζουν ψίχουλα μπροστά στα οικονομικά θαύματα του ποδοσφαίρου στις μέρες μας και έτσι φέρνουν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη δύσκολη θέση να αναζητήσει τον Αντι-Ρονάλντο στη νέα αυτή εποχή.

Ποδόσφαιρο και Γιουβέντους: οι μόνοι αντικειμενικοί νικητές του χρυσού deal
Το κοινό του παγκοσμίου ποδοσφαίρου καλώς ή κακώς είχε μάθει να ζει από την κόντρα Ρονάλντο – Μέσι και Ρεάλ – Μπαρτσελόνα. Το δίπτυχο αυτό μετά από 9 χρόνια σπάει και πλέον, αν και λιγάκι αργά, ήρθε η ώρα να τους απολαύσουμε και τους 2 όπως τους αξίζει. Άλλωστε, ο Αργεντίνος είναι και αυτός 30αρης ενώ ο Ρονάλντο έχει συμπληρώσει 33 Μαΐους. Σίγουρα, το Classico θα χάσει σιγά – σιγά την αίγλη του, όμως έχοντας τους 2 κατά τεκμήριο καλύτερους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης ιστορίας σε διαφορετικά πρωταθλήματα, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα έχει την ευκαιρία να τους θαυμάσει και να τους χαρεί, δίχως τις αέναες κόντρες και διχόνοιες της τελευταίας 9ετίας. Παράλληλα, ο χώρος για τα κορυφαία ταλέντα του πλανήτη ανοίγει και είναι πολλοί εκεί έξω, που είναι έτοιμοι να πάρουν τη σκυτάλη από τα δύο ιερά τέρατα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

maxresdefault.jpg
© Youtube

Η «Γηραιά Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου φυσικά αποκτά και αυτή τεράστια δύναμη με τη μεταγραφή. Τα 105 εκατομμύρια που δόθηκαν από την οικογένεια Ανιέλι για τον Ρονάλντο, μπορεί να δυσαρέστησαν τους υπαλλήλους της Fiat, όμως είναι σίγουρο ότι θα έχουν πολύ άμεση απόσβεση, τόσο οικονομική, όσο και ποδοσφαιρική. Ο Ρονάλντο θα βρεθεί στο γήπεδο που τον αποθέωσε ως αντίπαλο, όταν σκόραρε δις στον ημιτελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και θα δει ανθρώπους που πλήγωσε στον Ευρωπαϊκό τελικό του 2017 να φωνάζουν για αυτόν, καθώς η Γιουβέντους ολοκληρώνει την μεγαλύτερη μεταγραφή που έγινε σε ιταλική ομάδα από εποχής Μαραντόνα. Σε μια περίοδο, που το ιταλικό πρωτάθλημα έχει χάσει την αίγλη του, αφού λίγα αστέρια αφήνουν την σκληράδα της Πρέμιερ Λιγκ ή την ποιότητα της Ισπανίας, η Serie A και η πολυνίκης της, Γιουβέντους φέρνουν τον απόλυτο σταρ στο Τορίνο.

Watch Cristiano Ronaldo's Bicycle Kick Goal Vs Juventus | Champions League 17-18 Quarterfinal

Τα πρώτα «τιτιβίσματα» από τον ποδοσφαιρικό κόσμο

Benvenuto λοιπόν, CR7
Ο άνθρωπος των ρεκόρ, ο ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει 642 φορές στην επαγγελματική του καριέρα φτάνει λοιπόν στο Τορίνο και την Γιουβέντους, όπου στα 33 του ετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του. Εκεί, θα συναντήσει τον παλιό του συμπαίκτη Γκονζάλο Ιγκουαΐν και τον Πάουλο Ντιμπάλα και μαζί θα προσπαθήσουν να φέρουν τους Μπιανκονέρι στην ευρωπαϊκή κορυφή μετά το μακρινό 1996. Μπορεί να τα καταφέρουν, μπορεί όχι, όμως ο Ρονάλντο ξανατόλμησε να αλλάξει την ιστορία και αυτό θα του πιστωθεί στη συζήτηση για το αν είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών ή όχι. Benvenuto, CR7!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ