Μουσικη

It’s coming home: Το τραγούδι που κοντεύει να γίνει ο νέος εθνικός ύμνος της Αγγλίας

Twitts, memes και φυσικά η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκειτ κάνουν viral την επιτυχία των Lightning Seeds

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19762599.jpg
© EPA/ANDY RAIN

«It’s coming home, it’s coming home, it’s coming, Football’ s coming home»: Οι στίχοι αυτοί γράφτηκαν από τους Lightning Seeds πριν από το Euro του 1996 και συμπύκνωσαν τη δίψα του βρετανικού λαού για μια μεγάλη ποδοσφαιρική επιτυχία. Στην πραγματικότητα το τραγούδι αναφερόταν στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία είχε λάβει χώρα στην Αγγλία, όμως η διαχρονικότητα των στίχων, μαζί με τις συνεχόμενες αποτυχίες των Βρετανών και το ευφυέστατο βίντεο κλιπ των Lightning Seeds, κατέστησαν το «3 Lions» μόνιμο ύμνο των Άγγλων φιλάθλων.

Three Lions (Football's Coming Home) (Official Video)

Στο βίντεο εμφανίζονται κορυφαίες φιγούρες του αγγλικού ποδοσφαίρου, όπως ο Γκόρντον Μπανκς με την απόκρουση του 20ου αιώνα, ο Μπόμπι Τσάρλτον μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ του 1966 ή ο Γκάρι Λίνεκερ στο Μουντιάλ του 1990 αλλά και οι ίδιοι οι Lightning Seeds που αυτοσαρκάζουν τους Άγγλους ήρωες, μέχρι να τους αποθεώσουν για μια τελευταία φορά στο τέλος του τραγουδιού.

'It's coming home': Fans and ex-players celebrate England's World Cup semi-final spot

H Εθνική Ομάδα της Αγγλίας βρίσκεται στον ημιτελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας και μένει το εμπόδιο της Κροατίας, για να βρεθεί στον τελικό της 15ης Ιουλίου και ο παροξυσμός που επικρατεί με το τραγούδι των Lightning Seeds έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. «Τα 30 χρόνια πόνου» που αναφέρονται στους στίχους του, πλέον έχουν γίνει 52 και ίσως φέτος έχει έρθει η ώρα να σπάσει η κατάρα των Άγγλων.

THE FAVOURITE | Teaser Trailer | FOX Searchlight

Από τον Ερίκ Καντονά, σε ερωτικές τηλεφωνικές γραμμές και από συναυλίες του Τζάστιν Τιμπερλέικ μέχρι και στις πλατείες της Μόσχας, το «It’s coming home» είναι η Νο1 τάση σε ό,τι αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο και το μόνο που απομένει είναι να τραγουδηθεί και στο Λονδίνο κατά την επιστροφή του Χάρι Κέιν και της παρέας του. Πώς έχει γίνει όμως το τραγούδι της μπάντας από το Λίβερπουλ το απόλυτο viral του Μουντιάλ;

England Fan calling Porn Company to let them know 'It's Coming Home'

Ιδιαίτερα μετά τον νικηφόρο προημιτελικό με τη Σουηδία, πρώην ποδοσφαιριστές, ηθοποιοί, τραγουδιστές και απλοί φίλαθλοι, όλοι χορεύουν στους ρυθμούς του «It’s coming home», ενώ φυσικά το Twitter δεν έχει μείνει αμέτοχο σε όλη την ιστορία. Παράλληλα τα Memes, που έχουν κυκλοφορήσει είναι πλέον αμέτρητα. Αυτά είναι τα κορυφαία...

'It's coming home': Fans and ex-players celebrate England's World Cup semi-final spot

#It’sComingHome και στο Twitter

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ