- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η «βασίλισσα» Ρεάλ στον θρόνο της
Τρίτο σερί Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Λίβερπουλ (3-1), που στιγματίστηκε από τον τερματοφύλακα Κάριους
Με 13 κaτακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, και τα τρία μάλιστα σερί, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι απλά μια ομάδα-μύθος. Είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο.
Με ηγέτη τον Γκάρεθ Μπέιλ και αρωγό τον αντίπαλο τερματοφύλακα Κάριους, η «βασίλισσα» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου νίκησε με 3-1 τη Λίβερπουλ στον τελικό του Κιέβου και παρέμεινε στον θρόνο της για μια ακόμη χρονιά.
Στο πρώτο ημίχρονο, σπουδαίο ποδόσφαιρο δεν είδαμε, όμως υπήρξαν δύο έντονες στιγμές. Πρώτα ο Μοχάμεντ Σαλάχ -το αστέρι των Άγγλων- και κατόπιν ο Καρβαχάλ αποχώρησαν τραυματίες και μάλιστα κινδυνεύουν να χάσουν και το Μουντιάλ!
Στο δεύτερο μέρος, είδαμε μπάλα υψηλού επιπέδου. Πρώτα το δοκάρι του Ίσκο για τη Ρεάλ και κατόπιν το γκολ του Μπενζεμά που άνοιξε το σκορ. Βασικά, η τεράστια «γκάφα» του Κάριους, του Γερμανού τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί.
Παρ’ όλες τις αναποδιές, η ομάδα του Κλοπ δεν πτοήθηκε. Στο 55ο λεπτό, με τον Μανέ ισοφάρισε και έβαλε φωτιά στο ματς.
Ο Ζινεντίν Ζιντάν, όμως, είχε έναν σπουδαίο άσο στο μανίκι του. Ο Γκάρεθ Μπέιλ μπήκε αλλαγή με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και δύο λεπτά αργότερα έκανε το 2-1, σημειώνοντας ένα ασύλληπτο γκολ με ανάποδο ψαλίδι.
Η Λίβερπουλ, αν και έδειχνε πιο αδύναμη, το πάλεψε και είχε δοκάρι με τον Μανέ για την ισοφάριση.
Τα πάντα τελείωσαν στο 83’, όταν ένα μακρινό σουτ του Μπέιλ έδειχνε εύκολη δουλειά για τον Κάριους. Όμως, ο Γερμανός κατάφερε να χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του για το τελικό 3-1.
Δύο γκολ ο MVP Ουαλός, δύο γκάφες και ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, που είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να σηκώσει κεφάλι στην καριέρα του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε η κατάσταση θα είναι ειρηνική», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA
Στο μικροσκόπιο μηνύματα και καταγγελίες για σύγκρουση συμφερόντων
Ένας εξ αυτών μάλιστα έχασε τις αισθήσεις του για λίγα λεπτά
Η ομάδα αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου
Θρήνος στην «πράσινη» οικογένεια
Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του Έλληνα τενίστα
Πότε θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες
Μεγάλη ανατροπή για τους Γερμανούς παρά την υπερπροσπάθεια της «Βασίλισσας»
Στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχή χρονιά
Η ΑΕΚ με σπουδαία ανατροπή στο φινάλε, επικράτησε της Μπανταλόνα με 72-67 στη Sunel Arena και προκρίθηκε στο F4 του BCL
Απόψε οι αναμετρήσεις
Τι δήλωσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης
Τεράστια πρόκριση για τους Γάλλους
Πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για τους «ροχιμπλάνκος»
Αμετάβλητο το μοντέλο διεξαγωγής, εν αναμονή εξελίξεων από πιθανή συνεργασία με το NBA Europe
Τι δήλωσε ο γνωστός δημοσιογράφος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.