Αθλητισμος

Ο Μέσι ίσως κάνει μεγάλες διακοπές το καλοκαίρι

Απογοητευτική η Αργεντινή και πάλι (0-0 με το Περού), κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Μουντιάλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375299-774668.jpg
EPA/ DAVID FERNANDEZ

Μόνο οι παλιότεροι έχουν δει Μουντιάλ χωρίς Αργεντινή, αλλά κι αυτοί ίσως να μην το θυμούνται. Μόλις μια φορά, το 1970, η «αλμπισελέστε» έλειψε από την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου και τώρα, 48 χρόνια μετά, ελλοχεύει ο κίνδυνος να πάρει ξανά «απουσία».

Μόλις μία αγωνιστική απομένει για να ολοκληρωθούν τα προκριματικά στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής και η Αργεντινή βρίσκεται εκτός των θέσεων που οδηγούν είτε στη Ρωσία είτε στα μπαράζ!

Η ομάδα του Μέσι είναι στην έκτη θέση, με τους τέσσερις πρώτους να περνούν απευθείας και τον πέμπτο να πηγαίνει σε μπαράζ.

Τα ξημερώματα, η Αργεντινή παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στο Περού, χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει μια σπουδαία βαθμολογική ανάσα, σε μια διαδικασία που είναι –ούτως ή άλλως- τρελή και παλαβή.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, οι Αργεντίνοι έκαναν 22 τελικές προσπάθειες δίχως να σκοράρουν, καθώς το σύστημά τους «πάμε επίθεση και ό,τι βγει» δεν απέδωσε. Όλα τα πυρά στοχεύουν τον προπονητή Χόρχε Σαμπάολι, ο οποίος παρουσίασε μια άναρχη ομάδα, ενώ βλέποντας ότι έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα άφησε στον πάγκο τους Ντιμπάλα, Ικάρντι που κάνουν φοβερή χρονιά με Γιουβέντους και Ίντερ αντίστοιχα, και εκτός αποστολής τον Γκονσάλο Ιγκουαϊν, επίσης της Γιούβε!

Το φοβερό είναι πως το Περού έκανε μόλις δύο προσπάθειες στην αντίπαλη εστία, και οι δύο σπουδαίες ευκαιρίες!

Στη βαθμολογία πρώτη είναι η Βραζιλία με 38 βαθμούς (έχει περάσει εδώ και καιρό) και δεύτερη η Ουρουγουάη με 28. Παρά την ισοπαλία 0-0 με την ουραγό Βενεζουέλα, ουσιαστικά έχει αγκαλιάσει την πρόκριση.

Από ‘κει και κάτω, γίνεται χαμός. Χιλή και Κολομβία έχουν από 26, Περού, Αργεντινή από 25 και η Παραγουάη 24. Η τελευταία πέτυχε δύο γκολ στο 89’ και 92’, νικώντας μέσα στην Κολομβία με 2-1, ενώ η Χιλή επικράτησε του Ισημερινού με 2-1, βάζοντας γκολ στο 86’.

Γίνεται κατανοητό πως ακόμα και οι αδιάφορες ομάδες παίζουν για τη… φανέλα και το γόητρο, οπότε την τελευταία αγωνιστική μπορεί να γίνουν τα πάντα.

Για να μην αποκλειστεί η Αργεντινή, πρέπει να νικήσει μέσα στον Ισημερινό. Εκεί που πέρα από έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο, θα έχει ν’ αντιμετωπίσει και το υψόμετρο των 2850 μέτρων.

Η Χιλή παίζει στη Βραζιλία και η Κολομβία με το Περού. Εκεί περιμένει η Αργεντινή να χαθούν κάποιοι βαθμοί και με δική της νίκη να περάσει. Αν νικήσει η Χιλή και η Κολομβία, τότε η Αργεντινή θα είναι πέμπτη (η Ουρουγουάη παίζει εντός με τη Βολιβία) και τότε θα αναγκαστεί να πάει σε μπαράζ τον Νοέμβριο με αντίπαλο τη Νέα Ζηλανδία.

Γενικότερα, υπάρχουν πολλά ακόμη σενάρια που αφορούν και τον συνολικό συντελεστή τερμάτων των ομάδων, αλλά αυτά που θα… βοηθήσουν την Αργεντινή, αν δεν νικήσει στον Ισημερινό, είναι ελάχιστα…

Στα βίντεο, highlights σε όλα τα γήπεδα, είναι οι κατάμεστες εξέδρες, το απίστευτο πάθος και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί στα γκολ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY