Αυτοκινηση

Μασκ: Ηλ. αυτοκίνητα της Tesla μπορούν να αγοραστούν με bitcoin

Η επιλογή θα είναι διαθέσιμη εντός του 2021

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ © EPA / BRITTA PEDERSEN / POOL

Έλον Μασκ: Η ανακοίνωση του επικεφαλής της Tesla για τη δυνατότητα αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και με Bitcoin.

O επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της εταιρείας θα μπορούν πλέον να αγοράσουν τα ηλεκτρικά οχήματα με bitcoin.

«Τώρα μπορείτε να αγοράσετε Tesla με bitcoin», ανέφερε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας ότι η επιλογή θα είναι διαθέσιμη εκτός των ΗΠΑ αργότερα φέτος.

Η εταιρία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αγόρασε bitcoins αξίας 1,5 δισεκ. δολαρίων και ότι σύντομα θα το δέχεται ως μορφή πληρωμής για αυτοκίνητα, σε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κανονική αποδοχή του bitcoin που έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, σχεδόν στα 62.000 δολάρια. Το bitcoin, το μεγαλύτερο παγκοσμίως ψηφιακό νόμισμα, κατέγραψε άνοδο άνω του 4% μετά την ανάρτηση του Μασκ και πριν από λίγο η τιμή του διαμορφωνόταν στα 56.429 δολάρια.

Η Tesla επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoins

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι αγόρασε το bitcoin, ώστε να έχει «περισσότερη ευελιξία για να διαφοροποιηθεί περαιτέρω και θα μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις της», σύμφωνα με τη γνωστοποίηση που υπέβαλε στην SEC. Μάλιστα, η Tesla ανακοίνωσε, ακόμη ότι θα αρχίσει να αποδέχεται πληρωμές σε bitcoin ως αντάλλαγμα τα προϊόντα της. Αυτό θα καταστήσει την Tesla την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που αποδέχεται στις πληρωμές της το ψηφιακό νόμισμα.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, είχε αναφέρει πολλές φορές ότι πιστεύει ότι «το Bitcoin είναι κάτι καλό», προσθέτοντας ότι ο ίδιος «έφτασε αργά στο πάρτι» κι ότι θα έπρεπε να είχε αγοράσει bitcoin οκτώ χρόνια πριν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ