Αθλητισμος

Στο πλευρό του Νόβακ Τζόκοβιτς ο Πατριάρχης Σερβίας (βίντεο)

«Εκατομμύρια Ορθόδοξοι Σέρβοι προσεύχονται για σένα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νόβακ Τζόκοβιτς
Νόβακ Τζόκοβιτς © EPA/Emilio Naranjo

Στο πλευρό του Τζόκοβιτς ο Πατριάρχης Σερβίας. Η ανάρτησή του στο Instagram.

Τη στήριξή του στον Νόβακ Τζόκοβιτς εξέφρασε ο Πατριάρχης Σερβίας μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

Ο Πατριάρχης Σερβίας στην ανάρτησή του που συνοδεύει με φωτογραφίες αναφέρει:

«Αγαπητέ Νόλε,

Από τα προβλήματα και τους πειρασμούς που περνάς ανήμερα των Χριστουγέννων (σ.σ. για τους παλαιοημερολογίτες), μία ημέρα χαράς, μόνο μία μικρή σκιά θα μείνει αύριο. Ο Θεός είναι μεγάλος και το ξέρεις γιατί μεγάλωσες υπό τους ήχους των καμπανών του κληροδοτήματος των Νέμανιτς. Εκατομμύρια Ορθόδοξοι Σέρβοι προσεύχονται για σένα, όπως και εμείς. Είθε η άφθαρτη ζεστασιά και αγάπη του σπηλαίου της Βηθλεέμ να ζεστάνει και να δυναμώσει την καρδιά και την ψυχή σου. Καλά Χριστούγεννα!».

 

 

Τζόκοβιτς: Υπό περιορισμό σε ξενοδοχείο - Τη Δευτέρα η απόφαση

Έως τη Δευτέρα αναβάλλεται η ακρόαση για την απέλαση ή την αποδοχή της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς, οπότε ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα στο Park Hotel της Μελβούρνης μέχρι τότε.

Ο δικαστής Άντονι Κέλι ζήτησε από τους δικηγόρους των μερών να προετοιμάσουν την παρουσίαση των στοιχείων τους, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Σέρβος, νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, αμφισβήτησε την απόφαση των αυστραλιανών αρχών να ακυρώσουν τη βίζα του και να τον εκδιώξουν από τη χώρα την Πέμπτη,  σε ένα συμβάν που εξελίχθηκε σε διπλωματικό επεισόδιο, με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να κατηγορεί την Αυστραλία ότι «κακομεταχειρίζεται» τον πρωταθλητή. Ο Σέρβος πρόεδρος ισχυριζόμενος ότι μίλησε με τον Τζόκοβιτς, έγραψε στο Instagram ότι «όλη η Σερβία ήταν μαζί του (Τζόκοβιτς)» και ότι «οι αρχές έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η κακομεταχείριση του καλύτερου παίκτη θα σταματήσει.

 

 

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ισχυριζόμενος ότι μίλησε στον κόσμο Νο. 1 στο τηλέφωνο, έγραψε στο Instagram ότι «όλη η Σερβία ήταν μαζί του (Τζόκοβιτς)» και ότι «οι αρχές έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η κακομεταχείριση του καλύτερου παίκτη στον κόσμο θα σταματήσει το συντομότερο δυνατό».

Τζόκοβιτς: Σε ξενοδοχείο καραντίνας μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του | 7/1/22 | ΕΡΤ

Υπενθυμίζεται ότι οι Αυστραλοί ακύρωσαν τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα για να παίξει στο τουρνουά Australian Open, αφού αναγκάστηκε να περιμένει για αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα στοιχεία για ιατρική εξαίρεση που παρασχέθηκαν βρέθηκαν ανεπαρκή», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ  Μόρισον κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ στην Καμπέρα, προσθέτοντας ότι δεν επιλέχθηκε ξεχωριστή έρευνα για τον Τζόκοβιτς, σχετικά με την ακύρωση της βίζας του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ