Αθλητισμος

Η Λίβερπουλ πρωταθλήτρια Αγγλίας, 30 χρόνια μετά

Οι «κόκκινοι» πανηγυρίζουν τον πολυπόθητο τίτλο που τόσο έψαχναν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
We Are Liverpool. Champions of England.

Μετά από τριάντα χρόνια, η Λίβερπουλ ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Αγγλίας κατακτώντας την Πρέμιερ Λιγκ.

Το 1990 μοιάζει και είναι πολύ μακρινό. Τριάντα ολόκληρα χρόνια. Τόσα έκανε για να κατακτήσει η Λίβερπουλ ένα πρωτάθλημα Αγγλίας. Τρεις δεκαετίες έμενε κολλημένη στις 18 κατακτήσεις.

Η αναμονή έλαβε τέλος την Πέμπτη τα μεσάνυχτα. Ήδη από την Τετάρτη η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε νικήσει με 4-0 την Κρίσταλ Πάλας και περίμενε την τυπική της -εδώ και μήνες- στέψη. Η δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι έπαιζε στο Λονδίνο με την Τσέλσι και μόνο με νίκη θα παρέτεινε την αδημονία ετών των φίλων της Λίβερπουλ. Οι «μπλε» του Φρανκ Λάμπαρντ, όμως, ήταν αυτοί που πήραν τη μεγάλη νίκη με 2-1, χαρίζοντας τον τίτλο στους «κόκκινους».

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μια ομάδα στην Αγγλία κατακτά τόσο νωρίς ένα πρωτάθλημα. Επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Όμως λόγω κορωνοϊού συμβαίνει και το εξής παράδοξο: Η Λίβερπουλ πήρε τον τίτλο πιο αργά από κάθε άλλον, σε ημερολογιακό επίπεδο. Στις 25 Ιουνίου.

Τώρα πια δεν έχει κάτι άλλο να κυνηγήσει, παρά μόνο τη συγκομιδή 100+ πόντων. Μπορεί να φτάσει και τους 107 αν κάνει το 7/7 στα ματς που απομένουν. Όμως, αυτό λίγη σημασία έχει. Από χθες οι εκατομμύρια οπαδοί της απολαμβάνουν τις στιγμές…

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ