Smart Life

Γίνεται να φας burger και nuggets χωρίς να χαλάσεις τη νηστεία σου;

Η απάντηση είναι ναι χάρη στα νέα φυτικά γεύματα Garden Gourmet

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιάτο με Garden Gourmet Vegan Nuggets

Garden Gourmet: H πρωτοποριακή γκάμα φυτικών γευμάτων της Nestlé θα ενθουσιάσει vegeterians και vegans αλλά και όσους νηστεύουν τη Σαρακοστή.

Τελευταία σκέφτομαι όλο και περισσότερο την επιλογή να γίνω vegeterian, τόσο για λόγους υγείας όσο και για λόγους περιβαλλοντικής συνείδησης. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα φυτικά προϊόντα έχουν σημαντικά χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και πως η μείωση της κατανάλωσης κρέατος μπορεί να έχει πολλά οφέλη στην υγεία. Το μόνο που με προβληματίζει πάντα είναι αν θα έχω αρκετές επιλογές για να μείνω σταθερή στην επιλογή μου. Μια εξαιρετική ευκαιρία που μπορεί να λειτουργήσει ως δοκιμαστική περίοδος για κάποιον που σκέφτεται να γίνει vegeterian είναι σίγουρα η Σαρακοστή.

Garden Gourmet Sensational Burger
Garden Gourmet Sensational Burger

Αναζητώντας επιλογές που να μην περιλαμβάνουν κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα, ανακάλυψα ότι έχω περισσότερες επιλογές από όσες φανταζόμουν. Φρούτα, σαλάτες, όσπρια και λαχανικά συνθέτουν μια μεγάλη ποικιλία γευμάτων για κάθε γούστο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να ξαναφάω κάποια από τα αγαπημένα μου φαγητά όπως burgers ή nuggets; Η απάντηση είναι όχι γιατί υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές σε φυτικές τροφές, όπως τα Garden Gourmet της Nestlé, που έχουν ως βάση τη σόγια και είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.

Garden Gourmet Sensational Burger
Garden Gourmet Sensational Burger

To Garden Gourmet Sensational Burger είναι ό,τι καλύτερο έχω φάει στη vegan εκδοχή ενός burger αφού δεν διαφέρει καθόλου ούτε στην όψη ούτε στη μυρωδιά και είναι τρομερά ζουμερό και γευστικό. Τα Garden Gourmet Vegan Nuggets έχουν τη γνωστή γεύση των nuggets, χωρίς να περιέχουν όμως κρέας, ενώ είναι τόσο τραγανά και λαχταριστά που τα λάτρεψαν αμέσως και τα ανιψάκια μου. Από το τραπέζι μου δεν έλειψαν ούτε και τα κεφτεδάκια βέβαια χάρη στα Garden Gourmet Vegan Balls που έχουν υπέροχη γεύση και μπορώ να τα φάω σκέτα ή να τα εντάξω σε διάφορες αγαπημένες συνταγές.

Πιάτο με Garden Gourmet Vegan Balls
Garden Gourmet Vegan Balls

Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τα Garden Gourmet και τα φυτικά προϊόντα της Nestlé, έμαθα ότι η εταιρεία μετράει 135 χρόνια εμπειρίας στην κατηγορία του φαγητού και πρωτοπορεί και στην κατηγορία της φυτικής διατροφής με περισσότερους από 300 ειδικούς στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης. Τα Garden Gourmet καλύπτουν τις ανάγκες των Vegans και των Vegetarians, αλλά και όσων θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα για τη Nestlé και καθοδηγεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Έχει δεσμευτεί για καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, για μείωσή τους στο μισό έως το 2030, αλλά και για 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025. Η πορεία προς την επίτευξη αυτού του στόχου περιλαμβάνει και τη διάθεση φυτικών προϊόντων όπως αυτά της σειράς Garden Gourmet που έχουν δεσμευθεί για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2022.

Garden Gourmet Vegan Nuggets
Garden Gourmet Vegan Nuggets

Δεν βρίσκω πλέον κανέναν λόγο να το αναβάλλω. Γνωρίζω ήδη ότι μια εναλλακτική διατροφή με λιγότερο κρέας θα ωφελήσει εμένα και το περιβάλλον και έχω αρκετές επιλογές για να μη νιώθω ότι στερούμαι τίποτα. Ούτε την περίοδο της νηστείας, ούτε καμία μέρα.

Sponsored by Nestlé

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ