- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συναντήσεις με συγγραφείς και βιβλία στο 53ο Φεστιβάλ Βιβλίου από τις εκδόσεις Anubis
Γνωρίστε από κοντά τους αγαπημένους σας συγγραφείς και κερδίστε υπογεγραμμένα βιβλία
Εκδόσεις Anubis: Δυναμική παρουσία στο 53ο Φεστιβάλ Βιβλίου με νέους τίτλους
- ADVERTORIAL
Το Πεδίον του Άρεως υποδέχεται και φέτος το 53ο Φεστιβάλ Βιβλίου. Οι Εκδόσεις Anubis, για άλλη μία χρονιά, δίνουν δυναμικό «παρών» διοργανώνοντας μια σειρά παρουσιάσεων και συναντήσεων στο Περίπτερο 110-111-112-113 δίνοντας την ευκαιρία στους αναγνώστες να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους τους συγγραφείς αλλά και να κερδίσουν υπογεγραμμένα βιβλία.
Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, με τον Παναγιώτη Χανό και το νέο του βιβλίο «Οι Ιέρειες της Εκάτης». Το έργο, που συνδυάζει φαντασία και ιστορία, με φόντο το τελευταίο οχυρό της βυζαντινής αυτοκρατορίας, παρουσιάζεται στη Σκηνή «Μανόλης Αναγνωστάκης». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:30 και θα ακολουθήσει υπογραφή αντιτύπων για όλους εκείνους που θέλουν να συναντήσουν από κοντά τον συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί του, ενώ δύο τυχεροί αναγνώστες θα φύγουν με δώρο ένα προσωπικά υπογεγραμμένο βιβλίο μέσω κλήρωσης.
Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη παίρνει η Μάρα Καραγιάννη. Με το βιβλίο της «Μεταμόρφωση Ζωής», ένας πρακτικός οδηγός life coaching, αφιερωμένος σε όλους εκείνους που επιθυμούν να πετύχουν τους στόχους τους, να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, αλλά και να βιώσουν μια ζωή γεμάτη νόημα και ευτυχία. Η συγγραφέας με το βιβλίο της ανοίγει συζήτηση για την αυτοβελτίωση, την καθημερινή ευτυχία και τις προσωπικές ιστορίες αλλαγής, σε μια συνάντηση που απευθύνεται σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν ξανά τον εαυτό τους. Από τις 19:00 έως τις 20:00, στο περίπτερο των εκδόσεων, οι επισκέπτες θα μπορούν να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα για το έργο της.
Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου οι φίλοι της ιστορικής περιπέτειας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Χρόνη Μουστάκα, που θα υπογράφει το «Ο Εκλεκτός του Αυτοκράτορα», ένα μυθιστόρημα γεμάτο ίντριγκες και αγωνία, με φόντο πολιτικές δολοπλοκίες και ιστορικές μάχες.
Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου ο Αντώνης Τουμανίδης παρουσιάζει στη Σκηνή «Μίκης Θεοδωράκης» στις 19:30 το πολυσχιδές του έργο, από τους «Εφιάλτες & Παραμύθια» μέχρι την «Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο». Μαζί του θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στο σύνολο του έργου του Αντώνη Τουμανίδη, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια ταξιδεύει τους αναγνώστες του σε κόσμους ζοφερούς, αλλόκοτους και συχνά... τρομακτικά γνώριμους. Η βραδιά ολοκληρώνεται με υπογραφή βιβλίων από τις 21:30 έως τις 22:30 μ.μ στο περίπτερο των εκδόσεων, αλλά και με μια κλήρωση που θα χαρίσει σε δύο τυχερούς υπογεγραμμένα αντίτυπα από τον συγγραφέα.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων κλείνει την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου με τον Νίκο Κυριαζή και το νέο του έργο «Υγρό Πυρ: Μια Ιλιάδα για το Βυζάντιο». Η παρουσίαση στις 19:30 στη Σκηνή «Μίκης Θεοδωράκης» υπόσχεται να ταξιδέψει το κοινό σε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της βυζαντινής ιστορίας προσφέροντας στους αναγνώστες στιγμές αγωνίας, δράσης και συγκίνησης, ενώ ακολουθεί συνάντηση με τον συγγραφέα στο περίπτερο και κλήρωση υπογεγραμμένων βιβλίων στις 20:30.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς γίνεται ένα πραγματικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ;
«Woman, Life, Freedom»: 17 Ιρανοί και διεθνείς κομίστες περιγράφουν τον αγώνα για ελευθερία στο Ιράν
Τα «Διηγήματα (1995-2025)» κυκλοφορούν σε επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του στην ελληνική λογοτεχνία (εκδ. Ανοιχτή Τέχνη)
Ένα βιβλίο για την εμμονή των γυναικών της Κορέας με την ομορφιά τους
Ισορροπώντας ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ο συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για το πρώτο του βιβλίο «Επτά μέρες στην κόλαση»
Λαμπερή τελετή στο Μουσείο Μπενάκη για τη γιορτή του βιβλίου - Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στην Αίγλη Ζαππείου
Ένα ιστορικό διήγημα γεμάτο ένταση, μυστήριο και πάθος, από τις εκδόσεις Πηγή
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους!
Συζήτηση με τον δρα Δημιουργικής Γραφής Αλέξανδρο Μυροφορίδη για την αστυνομική λογοτεχνία, με αφορμή το νέο περιοδικό για το Crime Fiction
Θλίψη στον κόσμο των ελληνικών γραμμάτων - Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Έφυγε από τη ζωή ο «παγκόσμιος στοχαστής» και εμβληματικός κοινωνιολόγος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη
Το μυθιστόρημα «Μεταξύ φίλων» του Hal Ebbott (μετάφραση Κάλλια Παπαδάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο), κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου
Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Πεθαίνω για Εσένα» η δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλά για την έμφυλη βία
Στο βιβλίο «Κάφκα και κινηματογράφος. Ο κινηματογραφικός Κάφκα» του Νικόλαου-Ιωάννη Κοσκινά ξεδιπλώνεται μια αρκετά διαφορετική εικόνα του συγγραφέα
Το μυθιστόρημα «Η σύγκρουση» της Freida McFadden (μετάφραση Κίκα Κραμβουσάνου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου
Ο Παναγιώτης Γούτας, η Λένα Χ. Δημητριάδου και ο Ντίνος Γιώτης μιλούν για τη συγγραφική τους εμπειρία και τα νέα τους βιβλία.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.