- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ερπετό και τα Φτερά της Νύχτας της Καρίσσα Μπρόντμπεντ κυκλοφορεί στα ελληνικά
«Όταν το πάθος γίνεται πιο θανατηφόρο από τη λεπίδα, ποιον θα τολμήσεις να εμπιστευτείς;»
Καρίσσα Μπρόντμπεντ: Παρουσίαση του romantasy μυθιστορήματος «Το Ερπετό και τα Φτερά της Νύχτας» των εκδόσεων Anubis
Η αγάπη, ξέρετε, είναι πιο αιχμηρή από κάθε λεπίδα και οι βρικόλακες ξέρουν καλύτερα απ΄όλους πόσο σηματικό είναι να προστατεύουν τις καρδιές τους. Οι ήρωες της επικής ιστορίας φαντασίας «Το Ερπετό και τα Φτερά της Νύχτας», δεν ήταν όμως προσεκτικοί. Το πολυαναμενόμενο πρώτο βιβλίο από «Το Ντουέτο των Νυχτογέννητων», της σειράς «Τα Στέμματα της Νυάξια» της ταλαντούχας Καρίσσα Μπρόντμπεντ (Carissa Broadbent), κυκλοφορεί πλέον στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis, σε μετάφραση της Ακυλίνας Πρίντζιου. Σε μια πανέμορφη έκδοση -ζωγραφισμένο δεν είναι μόνο το εξώφυλλο αλλά και οι πλαϊνές σελίδες- 592 σελίδων, γεμάτων δράση, σκοτεινά μυστικά και παράφορο πάθος, το μυθιστόρημα προσκαλεί κάθε φίλο της λογοτεχνίας του φανταστικού και του romantasy να βυθιστεί σε έναν κόσμο όπου τα όρια μεταξύ εμπιστοσύνης και προδοσίας είναι εξαιρετικά εύθραυστα.
Το τουρνουά Κεζάρι διεξάγεται κάθε εκατό χρόνια προς τιμήν της πανίσχυρης θεάς Νυάξια, μητέρας και προστάτιδας των βρικολάκων. Η Ορέγια, η υιοθετημένη κόρη του Νυχτογέννητου βασιλιά, που αναζητά μια ευκαιρία να ξεφύγει από την αβυσσαλέα σκιά του θρόνου, για να αποδείξει την αξία της και να διεκδικήσει τη θέση που της ανήκει, συμμετέχει στο θρυλικό τουρνουά, τη δολοφονική αρένα όπου παίρνουν μέρος οι πιο σκληροί πολεμιστές του Όμπιτρες. Οι κανόνες του είναι απλοί αλλά αμείλικτοι: «Μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Μην υποκύπτεις ποτέ. Προστάτευε πάντα την καρδιά σου». Κι όμως, τα πάντα ανατρέπονται όταν η Ορέγια συναντά τον Ρέιν, έναν μυστηριώδη αντίπαλο που εκπέμπει κίνδυνο και σκοτεινή γοητεία. Κίνδυνο όχι μόνο γιατί πρόκειται για ένα αδίστακτό δολοφόνο και φυσικά εμπόδιο στον δρόμο της προς τη νίκη, αλλά γιατί είναι απειλή για το θρόνο του πατέρα της.
Η εύθραυστη συμφωνία που συνάπτουν για να επιβιώσουν στη δολοφονική αρένα ανοίγει τον δρόμο σε μια παράτολμη σχέση, παγιδευμένη ανάμεσα στο δίλημμα εμπιστοσύνης και απειλής. Η ανταλλαγή μαχαιριών και μυστικών εξελίσσεται σε κάτι βαθύτερο, μια φωτιά που λάμπει πιο επικίνδυνα κι από την ίδια τη μαγεία του Νυχτογέννητου κόσμου. Καθώς τα πλοκάμια των βρικολάκων απλώνονται επιδέξια ανάμεσα στους συμμετέχοντες, το ερώτημα που αντηχεί στις σελίδες είναι αν ο έρωτας μπορεί να ανθίσει μέσα στη βία, ή αν θα γκρεμίσει τα πάντα με μεγαλύτερη μανία και από το φονικό τουρνουά.
[… Το χαμηλό γρύλισμα στο λαιμό του αντήχησέ παντού μέσα μου. Και ήξερα πως έπρεπε να τον φοβάμαι, να φοβάμαι το πόσο πολύ ήξερα πως με ήθελε. Όσο ακριβώς και εγώ. Ήθελε περισσότερα απ' όσα του έδινα τώρα.
Αλλά δε φοβόμουν.
Είσαι ασφαλής, Ορέγια μου είχε ψιθυρίσει, κι εγώ τον πίστεψα...]
Η Καρίσσα Μπρόντμπεντ, από τα εννέα της μόλις χρόνια, με τις ζοφερές διηγήσεις της τρόμαζε δασκάλους και γονείς, έχοντας ήδη σπείρει τους πρώτους σπόρους της δημιουργικής της δύναμης. Σήμερα, οι σειρές της – ανάμεσά τους το The War of Lost Hearts και Τα Στέμματα της Νυάξια – έχουν αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές, ενώ Το Ερπετό και τα Φτερά της Νύχτας στέφθηκε best seller των New York Times και έγινε viral στο TikTok.
Αν οι καρδιές σας διψούν για ιστορίες όπου οι πολεμιστές είναι τόσο επικίνδυνοι όσο και γοητευτικοί, και τα φιλιά μπορεί να αποβούν πιο θανάσιμα κι από ένα καλά ακονισμένο σπαθί, το βιβλίο αυτό θα σας ενθουσιάσει. Πρόκειται για έναν συναρπαστικό πρόλογο στη νέα εποχή του fantasy, που θα σας ωθήσει να αναζητήσετε αμέσως το επόμενο κεφάλαιο αυτού του σκοτεινού, αισθησιακού κι απολύτως αξέχαστου ταξιδιού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισορροπώντας ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ο συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για το πρώτο του βιβλίο «Επτά χρόνια στην κόλαση»
Λαμπερή τελετή στο Μουσείο Μπενάκη για τη γιορτή του βιβλίου - Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στην Αίγλη Ζαππείου
Ένα ιστορικό διήγημα γεμάτο ένταση, μυστήριο και πάθος, από τις εκδόσεις Πηγή
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους!
Συζήτηση με τον δρα Δημιουργικής Γραφής Αλέξανδρο Μυροφορίδη για την αστυνομική λογοτεχνία, με αφορμή το νέο περιοδικό για το Crime Fiction
Θλίψη στον κόσμο των ελληνικών γραμμάτων - Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Έφυγε από τη ζωή ο «παγκόσμιος στοχαστής» και εμβληματικός κοινωνιολόγος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη
Το μυθιστόρημα «Μεταξύ φίλων» του Hal Ebbott (μετάφραση Κάλλια Παπαδάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο), κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου
Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Πεθαίνω για Εσένα» η δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλά για την έμφυλη βία
Στο βιβλίο «Κάφκα και κινηματογράφος. Ο κινηματογραφικός Κάφκα» του Νικόλαου-Ιωάννη Κοσκινά ξεδιπλώνεται μια αρκετά διαφορετική εικόνα του συγγραφέα
Το μυθιστόρημα «Η σύγκρουση» της Freida McFadden (μετάφραση Κίκα Κραμβουσάνου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου
Ο Παναγιώτης Γούτας, η Λένα Χ. Δημητριάδου και ο Ντίνος Γιώτης μιλούν για τη συγγραφική τους εμπειρία και τα νέα τους βιβλία.
Μια χορταστική συζήτηση για το ποδόσφαιρο με τον δημοσιογράφο, ραδιοφωνικό παραγωγό και συγγραφέα Μάκη Διόγο, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο
Ο Ανδρέας Πετρουλάκης μίλησε για το βιβλίο του Τάσου Τέλλογλου «Πατριδογνωσία», στην παρουσίαση του βιβλιοπωλείου «Ευριπίδης στη Στοά» στο Χαλάνδρι
Η νέα γενιά της κυπριακής λογοτεχνίας μιλάει στην ATHENS VOICE
Από το ράφι στα ακουστικά: Η νέα εποχή του βιβλίου
Ο θεσμός επιστρέφει για πέμπτη χρονιά με εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και δράσεις σε Ελλάδα και Κύπρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.