- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο νέο βιβλίο των Αντώνη Γ. Ζαΐρη και Γιώργου Ι. Σταμάτη θα βρείτε συνταγές επιτυχίας για το πώς πρέπει να προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις σήμερα, προκειμένου να επιβιώσουν. Tο βιβλίο όμως αποδεικνύεται χρήσιμο για όλους μας και όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, καθώς παρουσιάζει μεθόδους και εργαλεία για το πώς να παίρνουμε αποφάσεις, να βάζουμε προτεραιότητες, να οργανώνουμε και να προγραμματίζουμε, αλλά και για το πώς να αντιμετωπίζουμε το άγχος ή να γινόμαστε πιο δημιουργικοί.
Οι συγγραφείς θέτουν το πλαίσιο για την ορθή επιχειρηματική λειτουργία της μικρομεσαίας επιχείρησης: μεταδίδουν πληροφορίες και κατευθύνσεις από τη διεθνή πρακτική, παρουσιάζουν αναλύσεις και προτείνουν λύσεις σε ό,τι αποκαλείται «κρίση». Η καινοτομία, όμως, του βιβλίου είναι ότι πραγματεύεται την επιβίωση της επιχείρησης στη βάση ενός ολοκληρωμένου συστήματος, που περιλαμβάνει τους ανθρώπινους πόρους και την ανάπτυξη ηγετικής προσωπικότητας, τις επιχειρηματικές δράσεις μέσα στο ευρύτερο περιβάλλον λειτουργίας και την αναγκαία προετοιμασία των οργανωσιακών υποδομών.
Οι τρεις πρώτες ενότητες του βιβλίου περιλαμβάνουν τα 10 βήματα ενός ολιστικού συστήματος για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο πρώτο σκέλος του συστήματος: Τον εαυτό μας. Την ανάπτυξη δηλαδή δεξιοτήτων που ενισχύουν και αναπτύσσουν μία πιο επικοινωνιακή, δημιουργική και με την κατάλληλη ψυχολογία, προσωπικότητα.
Η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στο δεύτερο σκέλος του συστήματος: Τις επιχειρηματικές δράσεις προς το περιβάλλον έξω από την επιχείρηση. Δηλαδή, το marketing, τις πωλήσεις, την ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών, την επιχειρηματική επικοινωνία και τα χρηματοοικονομικά εργαλεία.
Η τρίτη ενότητα αναφέρεται στο τρίτο σκέλος του συστήματος: Την κατάλληλη προετοιμασία που μας οπλίζει αποτελεσματικά για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις της επιχείρησης. Δηλαδή, την ηγεσία και αξιοποίηση των ανθρώπων, την εσωτερική οργάνωση και τη στρατηγική σκέψη και σχεδιασμό!
Οι συγγραφείς στη συνέχεια κωδικοποιούν τα σημεία-κλειδιά αυτού του νέου ολιστικού συστήματος σε έναν «πίνακα ελέγχου» και αναλύουν τα κύρια βήματα που ακολουθούν το κάθε κλειδί, ενώ σε ξεχωριστή ενότητα αξιολογούν το παρόν και το μέλλον των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και άξονες στρατηγικής για την ανάπτυξη και τη δημιουργική λειτουργία της μικρής και μεσαίας επιχείρησης.
Πιο συγκεκριμένα, η τέταρτη ενότητα αναφέρεται στο ολιστικό αυτό σύστημα ως έναν πίνακα ελέγχου με σημεία-κλειδιά, καθώς και τα κύρια βήματα που ακολουθούν.
Η πέμπτη ενότητα, τέλος, αναφέρεται στο παρόν και το μέλλον την ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Το βιβλίο αυτό είναι πέραν των άλλων ένα χρηστικό και πρακτικό εργαλείο για τη μικρομεσαία επιχείρηση που θα τη βοηθήσει να οπλιστεί με δεξιότητες, ικανότητες, εργαλεία και συστήματα που θα της επιτρέψουν να προχωράει με επιτυχία σε ένα ασταθές και διαρκώς μεταβαλλόμενο ελληνικό και διεθνές περιβάλλον. A
Total Business Success Των Αντώνη Γ. Ζαΐρη, Γιώργου Ι. Σταμάτη, σελ.210, εκδ. Αθ. Σταμούλης
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Στον δρόμο μάς φωνάζουν αλλιώς»: Μια ιστορία για το πώς είναι να ζεις ως δύο διαφορετικοί άνθρωποι, μέσα και έξω από το σπίτι, και για όσα κληροδοτεί αυτή η αυτολογοκρισία στα παιδιά
Αυξήθηκαν οι δανεισμοί, πόσο «παλιά» είναι τα βιβλία που δανείζονται
Τα βιβλία «Ο ήλιος πάγωσε» και «Υπόθεση Πολέτη» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Φυσιογνωμία του ελευθεριακού κινήματος και σφοδρός επικριτής της καταναλωτικής κοινωνίας
Μια μεγάλη, χορταστική και αποκαλυπτική συνέντευξη με την Οφηλία, τη συγγραφέα-φαινόμενο των Εκδόσεων Silk
Ισχυρότερη από ποτέ η δίψα του παγκόσμιου κοινού για τις φονικές ίντριγκες της «βασίλισσας του εγκλήματος»
Οι σταυροφορίες και η επίδρασή τους στη διαμόρφωση του μεσαιωνικού κόσμου
Θεματική, αφηγηματική δομή, χαρακτήρες και ιδεολογικός προβληματισμός
Μια συζήτηση για τα βιβλία του «Καθαρμός» και «Το παράθυρο της Νεφέλης», καθώς και για τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αλήθεια και τη μυθοπλασία
Η Αισθητική της Οδύνης και ο μύθος του Καταραμένου Δημιουργού: Ένα longread
Ο γνωστός συγγραφέας κάνει μια μεγάλη «βουτιά» στα πρώτα δεκατρία χρόνια της ζωής του, από το 1966 μέχρι το 1979
Μια συζήτηση για τις ιστορίες που γεννιούνται από την εμπειρία, αλλά αποκτούν τη δική τους, αυτόνομη ζωή μέσα στη λογοτεχνία
15 συγγραφείς και 12 εικαστικοί από επτά χώρες θα πλημμυρίσουν το νησί
Ποιες είναι οι παράμετροι σ’ αυτό το εξωφρενικό πείραμα που ονομάζουμε συνείδηση του εαυτού;
Ο σπουδαίος συγγραφέας της νουάρ λογοτεχνίας γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1888
Ένα βιβλίο για το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής αλλά και για τη φιλία και την ανθρωπιά
Ο ρομαντισμός σκέτος είναι αφέλεια, ο κυνισμός σκέτος είναι παραίτηση. Το βιβλίο ζει ανάμεσα στα δύο.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.