Βιβλιο

Έρχεται στην Ελλάδα η Μάργκαρετ Άτγουντ, συγγραφέας του «Handmaid’s Tale»

Στις 6 Απριλίου στη χώρα μας η βραβευμένη με Booker Prize μυθιστοριογράφος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάργκαρετ Άτγουντ: Η βραβευμένη με Booker Prize συγγραφέας του «Handmaid’s Tale» στην Ελλάδα - Θα συνομιλήσει με τον Χάρη Βλαβιανό στο Αμερικανικό Κολλέγιο.
Η βραβευμένη με Booker Prize συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ θα βρεθεί στο Αμερικανικό Κολλέγιο στις 6 Απριλίου © Hulu

Μάργκαρετ Άτγουντ: Η βραβευμένη με Booker Prize συγγραφέας του «Handmaid’s Tale» στην Ελλάδα - Θα συνομιλήσει με τον Χάρη Βλαβιανό στο Αμερικανικό Κολλέγιο.

Η παγκοσμίου φήμης Μάργκαρετ Άτγουντ, πολυβραβευμένη συγγραφέας της «Ιστορίας της θεραπαινίδας», του βιβλίου που ενέπνευσε την τηλεοπτική σειρά «Handmaid’s Tale», έρχεται στην Ελλάδα.

Προσκεκλημένη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η 83χρονη ποιήτρια και μυθιστοριογράφος θα βρεθεί στη χώρα μας για μια συζήτηση με τον Χάρη Βλαβιανό, βραβευμένο ποιητή και καθηγητή Ιστορίας στο Deree - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στο πλαίσιο της εναρκτήριας διάλεξης της σειράς S. Sue Horner Lectureship in Gender Studies & Religion, με τίτλο “Does literature matter in this twittering world?”. 

Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 6 Απριλίου στο Θέατρο του Pierce στην Αγία Παρασκευή, και οι θέσεις έχουν ήδη προκρατηθεί.

Η συγγραφέας της «Ιστορίας της θεραπαινίδας», του βραβευμένου με Booker Prize «Οι διαθήκες» και περίπου 50 ακόμη έργων μυθοπλασίας, ποίησης και δοκιμίων, επέστρεψε τον Μάρτιο του 2023 με τη συλλογή διηγημάτων «Old Babes in the Wood». Το έργο της Άτγουντ, σημαντικό μέρος του οποίου καταπιάνεται με θέματα φύλου και θρησκείας, παρουσιάζει εκλεκτική συγγένεια με τη σειρά διαλέξεων S. Sue Horner Lectureship, που έχει στον πυρήνα της τη σχέση του φεμινισμού και της θρησκείας ως αντικειμένων που αφορούν τις ζωές των γυναικών αλλά και την επιστημονική έρευνα.

Το Dr. S. Sue Horner Lectureship Fund in Gender Studies and Religion θεσπίστηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner, στη μνήμη τής επί 51 έτη συζύγου του Dr. S. Sue Horner.

Πρόκειται για έναν κύκλο διαλέξεων, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα να φιλοξενούνται στη χώρα μας επισκέπτες εισηγητές με παγκόσμιας εμβέλειας ερευνητικό, διδακτικό και συγγραφικό έργο σε θέματα φύλου και θρησκείας. Η έντυπη ή οπτικοακουστική καταγραφή αυτών των διαλέξεων εμπλουτίζει τη Συλλογή της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Η εκδήλωση-συζήτηση ανάμεσα στη Μάργκαρετ Άτγουντ και τον Χάρη Βλαβιανό, με θέμα «Does literature matter in this twittering world?» –τίτλος που αντλεί έμπνευση από το ποίημα Burnt Norton του Αμερικανού ποιητή T.S. Eliot– θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, στην αγγλική γλώσσα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ