Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν: «Μακάρι να είχα έναν δράκο... θα τον πετούσα στο Κρεμλίνο»
Όσα ενδιαφέροντα είπε ο διάσημος συγγραφέας στο «Late Show» του Στίβεν Κολμπέρτ
Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν: Ο συγγραφέας των «Game of Thrones» και «House of the Dragon» μίλησε στο «Late Show» του Στίβεν Κολμπέρτ για τη Ρωσία και την πυρηνική απειλή.
Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν είπε ότι θα ήθελε να είχε έναν πραγματικό δράκο για να πετάξει στο Κρεμλίνο και να εμποδίσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.
Ο συγγραφέας επικής φαντασίας που γέννησε ένα τεράστιο λογοτεχνικό και τηλεοπτικό franchise μέσα από το «Game of Thrones» και το «House of the Dragon» του HBO εμφανίστηκε στο τελευταίο επεισόδιο του «The Late Show», του Στίβεν Κολμπέρτ.
O παρουσιαστής του talk show του CBS ρώτησε τον Μάρτιν γιατί πίστευε ότι τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας που εκδόθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες έμοιαζαν να επικεντρώνονται σε τόσο μεγάλο βαθμό στην πτώση της ανθρωπότητας και στη δυστοπική παρακμή.
Ο Μάρτιν είπε ότι η επιστημονική φαντασία αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες των ανθρώπων, αναφέροντας τους τρόπους με τους οποίους η λογοτεχνία του είδους κάλυψε κάθε θεματική, από την απειλή του πυρηνικού πολέμου στη δεκαετία του 1950, έως τον τρόμο μιας πιθανής αποκάλυψης ζόμπι.
«Ξαφνικά ο πυρηνικός πόλεμος φαίνεται ολοένα και πιο εφικτός ξανά», είπε στον Κολμπέρτ. «Είναι ξανά εδώ. Μπορεί να έχουμε έναν πυρηνικό πόλεμο. Και έχουμε νέες πανδημικές ασθένειες που μας εξαφανίζουν».
«Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την κλιματική αλλαγή; Τι θα κάνουμε εάν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει όντως πυρηνικές βόμβες;», ρωτήθηκε στη συνέχεια.
«Τι θέλουμε να κάνουμε; Μακάρι να είχα έναν δράκο που θα μπορούσα να πετάξω στο Κρεμλίνο», απάντησε ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, καταχειροκροτούμενος από το κοινό του σόου.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Αμερικανός συγγραφέας ρωτήθηκε σχετικά με το video game Elden Ring, του οποίου έχει υπογράψει το σενάριο.
Εδώ μάλιστα, έδωσε και κάποιες απαντήσεις που θα χαροποιήσουν το αναγνωστικό κοινό που προσμένει από το 2011 το έκτο μέρος της σειράς του «Τραγουδιού της φωτιάς και του πάγου», το οποίο θα ονομάζεται «Άνεμοι του χειμώνα».
We thought it'd be a good idea to have tonight's guest, @GRRMspeaking, help us write the monologue.
— The Late Show (@colbertlateshow) October 26, 2022
This is how it went. 💀🐉 pic.twitter.com/IqegDcIPGd
«Δεν έχω παίξει το Elden Ring, γιατί οι άνθρωποι φαίνεται να θέλουν αυτό το βιβλίο, το Winds of Winter… Έχω, δυστυχώς, μια εντελώς εθιστική προσωπικότητα. Έπαιζα βιντεοπαιχνίδια πριν από πολύ καιρό, έπαιζα παιχνίδια όπως το Railroad Tycoon, Master of Orion… Περνούσαν εβδομάδες, μήνες και καθόμουν εκεί με το κόκκινο φανελένιο μπουρνούζι μου λέγοντας "ένα ακόμη παιχνίδι, ένα ακόμη παιχνίδι". Δεν μπορώ, πρέπει το αποφύγω, θα με σκοτώσει».
Ο Μάρτιν έχει μιλήσει στο παρελθόν για την αδυναμία του να τηρήσει τις προθεσμίες, γεγονός που οδήγησε σε πολλές οργισμένες αντιδράσεις από τους θαυμαστές που έχουν βαρεθεί να περιμένουν τους πολυαναμενόμενους «Ανέμους του χειμώνα», τον προτελευταίο τόμο στη σειρά του «Τραγουδιού της φωτιάς και του πάγου».
Making an entrance. pic.twitter.com/l3GYi83Wpt
— House of the Dragon (@HouseofDragon) October 26, 2022
Ο Μάρτιν δήλωσε: «Έχω σταματήσει να κάνω προβλέψεις, γιατί οι άνθρωποι με πιέζουν και με πιέζουν: "Πότε θα γίνει;" Και κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι η καλύτερη περίπτωση, και μετά συμβαίνουν πράγματα. Τότε όλοι τρελαίνονται που εγώ “είπα ψέματα”. Ποτέ δεν είπα ψέματα για αυτές τις προβλέψεις. Είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να κάνω, αλλά υποθέτω ότι υπερεκτιμώ την ικανότητά μου να κάνω πράγματα και υποτιμώ τον αριθμό των περισπασμών και των επαγγελματικών απαιτήσεων που μου αποσπούν την προσοχή».
Σύμφωνα πάντως με ανάρτησή του στο προσωπικό του blog, ο Τζορτ Ρ.Ρ. Μάρτιν έχει ολοκληρώσει τα τρία τέταρτα του επόμενου βιβλίου της σειράς «Game of Thrones».
Ο Μάρτιν έχει περιγράψει στο παρελθόν το «Άνεμοι του χειμώνα» ως «ένα τερατώδες βιβλίο, τόσο μεγάλο όσο ένας δράκος».
(Με πληροφορίες από το Forbes και το Insider)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Ένα βιβλίο που δεν γράφτηκε για παιδιά αλλά κατέκτησε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο
Παύει ένα έργο να «ανήκει» στον συγγραφέα μόλις τελειώσει η συγγραφή του;
Τα βιβλία τους «Απεταξάμην» και «Παλμαρέ» αντίστοιχα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μίνωας
Οι λέσχες ανάγνωσης γίνονται η πιο όμορφη αφορμή για νέες γνωριμίες, συζητήσεις και έμπνευση στην πόλη
Διαβάσαμε το βιβλίο «Flesh» του Ντέιβιντ Σολόι που κέρδισε το βραβείο Booker 2025
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Ποικίλες αναγνωστικές προτάσεις για τις αρχές του 2026
Δύο βιβλία που ξεχώρισα το 2025: «Μαύρο Χαϊκού» της Γιάννας Μπούκοβα (εκδόσεις Ίκαρος) και «Δεν θ’ αργήσω» της Βασιλικής Πέτσα (εκδόσεις Πόλις)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.