Κοσμος

Η «Αποκάλυψη» του Princeton σε βίντεο: Πώς θα ήταν ένας πόλεμος με πυρηνικά

Τα 90 εκατομμύρια θύματα και η Κρήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση του Πούτιν με πυρηνικά οδηγεί σε πυρηνικό πόλεμο με την Ευρώπη να καταστρέφεται ολοσχερώς
Επίθεση του Πούτιν με πυρηνικά οδηγεί σε πυρηνικό πόλεμο με την Ευρώπη να καταστρέφεται ολοσχερώς © YouTube/Pixabay

Πόλεμος με πυρηνικά - Η προσομοίωση με το τι θα συμβεί αν ο Πούτιν πατήσει το κουμπί - Στην Κρήτη μια από τις πρώτες ρωσικές πυρηνικές κεφαλές

Πυρηνικά από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια παγκόσμια σύρραξη με εκατομμύρια νεκρούς σε λίγες ώρες και την Ευρώπη να πληρώνει βαρύ τίμημα.

Η προσομοίωση που έκανε το Πανεπιστήμιο Princeton στις ΗΠΑ για το πώς θα μπορούσε να καταλήξει μια συμβατική πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία που εξελίσσεται σε πυρηνικό πόλεμο είναι αποκαλυπτική. Το βίντεο έχει τίτλο «Plan A» και διάρκεια τέσσερα λεπτά.

Πυρηνικός πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ/ΝΑΤΟ - Οι 3 φάσεις

Όλα ξεκινούν με μια συμβατική πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την προσομοίωση του Princeton, πρόκειται για την Α’ Φάση (Tactical Plan). Συγκεκριμένα:

  • Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι συμμαχοί τους, έχοντας καλύτερο στρατό, προελαύνουν.
  • Το Κρεμλίνο πυροδοτεί προειδοποιητικό πυρηνικό όπλο από στρατιωτική βάση στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας στη Βαλτική Θάλασσα.
  • Το ΝΑΤΟ απαντά με αεροπορικό πυρηνικό χτύπημα.
  • Ακολουθεί η απάντηση από τη Ρωσία με 300 πυρηνικές κεφαλές που μεταφέρουν αεροσκάφη ή εκτοξεύονται από στρατιωτικές βάσεις με πυραύλους μικρού βεληνεκούς, την ώρα που βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ απογειώνονται, ρίχνοντας 180 πυρηνικές κεφαλές σε ρωσικούς στόχους.
  • Μια από τις ρωσικές πυρηνικές κεφαλές πέφτει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

Εκτιμώμενος αριθμός απωλειών στην Α' Φάση του πυρηνικού πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ/ΝΑΤΟ: 2,6 εκατομμύρια θάνατοι τις πρώτες τρεις ώρες.

Ακολουθει η Β’ Φάση (The Counterforce Plan). Ειδικότερα:

  • Η Ευρώπη έχει καταστραφεί από τα πυρηνικά. Το ΝΑΤΟ εξαπολύει στρατηγικό πυρηνικό χτύπημα με 600 κεφαλές από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ και πυρηνικά υποβρύχια.
  • Την ίδια στιγμή η Ρωσία έχει εξαπολύσει πυρηνικές κεφαλές από σιλό, μηχανοκίνητες μονάδες με κινητούς εκτοξευτήρες πυραύλων και υποβρύχια.

Εκτιμώμενες απώλειες: 3,4 εκατ. άνθρωποι την πρώτη ώρα.

Σειρά παίρνει η Γ’ Φάση και τελευταία (The Countervalue Plan). ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και Ρωσία βομβαρδίζουν με πυρηνικά τις 30 μεγαλύτερες πόλεις και οικονομικά κέντρα της άλλης, χρησιμοποιώντας 5 με 10 πυρηνικά όπλα (ανάλογα με τον πληθυσμό) σε μια προσπάθεια να αφανίσουν ή μία την άλλη. Εκτιμώμενες απώλειες: 85 εκατομμύρια άνθρωποι σε 45 λεπτά.

Simulation of US and Russia Nuclear War - Nuclear War simulation

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον πυρηνικό πόλεμο, που θα έχει ξεκινήσει η Ρωσία, ξεπερνούν τα 90 εκατ. μέσα στις πρώτες ώρες. Το βόρειο ημισφαίριο της Γης έχει βυθιστεί στον πυρηνικό όλεθρο.

Ο εκτιμώμενος αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει πολύ πιο πάνω, λαμβάνοντας υπόψιν τις απώλειες από τους σοβαρά τραυματίες και τις επιπτώσεις από τη ραδιενέργεια στους επιζήσαντες.

Σημειώνεται ότι πρόσφατο δημοσίευμα στο γερμανικό Der Spiegel δεν αποκλείει ο Βλαντίμιρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ