- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Προδημοσίευση του graphic novel «Ωραίες Κοιμωμένες» των Stephen King & Owen King
Η μεταφορά του τρομερά επίκαιρου δυστοπικού μπεστ σέλερ σε graphic novel
Προδημοσίευση του νέου graphic novel των Stephen King, Owen King με τίτλο «Ωραίες Κοιμωμένες», που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος
Μια αλλόκοτη νόσος του ύπνου, η Ορόρα, έχει εξαπλωθεί σε όλη τη γη. Τα θύματά της δεν μπορούν να ξυπνήσουν. Και είναι όλα τους γυναίκες. Καθώς τα έθνη βυθίζονται στο χάος το ένα μετά το άλλο, όσες γυναίκες είναι ακόμα ξύπνιες κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να μην κοιμηθούν, ενώ οι άντρες, παντού, ενδίδουν στις πιο σκοτεινές ορμές τους.
Στο μεταξύ, σε μια μικρή πόλη, μια μυστηριώδης γυναίκα ξεπροβάλλει από το δάσος, σκορπώντας τον θάνατο στο πέρασμά της. Και, το πιο παράξενο απ’ όλα, είναι η μόνη που μπορεί να κοιμηθεί – και να ξυπνήσει.
Ο Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας και επιστρέφει με τη μεταφορά σε graphic novel του ανατριχιαστικού και τρομερά επίκαιρου δυστοπικού μπεστ σέλερ με τίτλο «Ωραίες Κοιμωμένες» από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.
Δείτε μερικές από τις σελίδες του graphic novel «Ωραίες Κοιμωμένες»
Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ το 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του και το 2018 του απο-νεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN. Επίσης, τα The Outsider (Ο ξένος) και Το Ινστιτούτο κατέκτησαν την πρώτη θέση στα βραβεία Goodreads Choice, στην κατηγορία μυστηρίου και θρίλερ, το 2018 και 2019 αντίστοιχα, ενώ το Μόνο αν μυρίζει αίμα ήταν υποψήφιο στην κατηγορία τρόμου το 2020. Ο Κινγκ ζει στο Μπάνγκορ του Μέιν με τη σύζυγό του, τη μυθιστοριογράφο Τάμπιθα Κινγκ.
Ο Όουεν Κινγκ έχει γράψει το μυθιστόρημα Double Feature και τη συλλογή διηγημάτων We’re All in This Together, και ήταν ένας από τους συγγραφείς του Intro to Alien Invasion και τους επιμελητές του Who Can Save Us Now? Brand-New Superheroes and Their Amazing (Short) Stories. Ζει στα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης με τη σύζυγό του, τη συγγραφέα Κέλι Μπράφετ, και την κόρη τους.
Είπαν για το βιβλίο:
«Ο μάστερ του τρόμου συνεργάζεται με τον γιο του σε αυτή την επική, γεμάτη χρώμα ιστορία για μια παγκόσμια πανδημία, δείχνοντας ένα νεανικό μπρίο που δεν έχουμε δει εδώ και χρόνια». –The Guardian
«Ο Στίβεν Κίνγκ και ο γιος του ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα μυθιστόρημα για γυναίκες των οποίων ο ύπνος δεν πρέπει να διαταράσσεται». –NΥ Times
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είπαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς στοχαστές της εποχής μας
Ο τόμος προς τιμήν του σε επιμέλεια των πανεπιστημιακών καθηγητών Burkhard Fehr και Παναγιώτη Ροϊλού
Ποτέ δεν με απογοήτευσε αυτός ο Εβραίος συγγραφέας από την Πολωνία, που το 1978 πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας
Δεν πρόκειται για μια αυστηρή πραγματεία, αλλά για ένα βιβλίο που μετατρέπει τη σύνθετη διαδικασία της αγοράς κατοικίας σε ανθρώπινη κουβέντα.
Από τις Εκδόσεις Βακχικόν, σε μετάφραση Σωτήρη Μηνά
Ένα μυθιστόρημα για όλους όσοι ζουν «σημαδεμένοι» — από την εμφάνιση, από το παρελθόν, από τις συνθήκες
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Gutenberg
Με αφορμή το βιβλίο «Με τη δική σου ματιά μονάχα», η συγγραφέας μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice για την πρόκληση να μετατρέψει την κρυφή ζωή της Μάιερ σε μια δυνατή μυθοπλαστική αφήγηση
Το δοκίμιο της συγγραφέα και ιστορικού που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Bell
H συλλογή διηγημάτων «Ουμπίκικους» του Γιώργου Τσακνιά (192 σελίδες, Εκδόσεις Κίχλη), κυκλοφορεί στις 5 Δεκεμβρίου
Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2025
Η συλλογή διηγημάτων «Οι Αόρατοι της Γης» είναι το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου των συγγραφέων με ένα έργο της ομότιτλης έκθεσης της Σμαρώς Τζενανίδου
Ο συγγραφέας και μεταφραστής μιλά για το νέο του μεταφραστικό έργο, τη συλλογή του Γεωργιανού συγγραφέα Έρλομ Αχβλεντιάνι «Ο άντρας που έχασε τα λογικά του», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Το «Last Rites» είναι το βιβλίο που έγραψε ο Όζι λίγο πριν φύγει από τη ζωή
Από ένα δάνειο 70.000 λιρών σε πέντε Νόμπελ Λογοτεχνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.