Βιβλιο

Τζούλια Κουίν: Η συγγραφέας του Μπρίτζερτον σε online συζήτηση

Την συζήτηση παρουσιάζουν οι Δανάη Μπάρκα και Ελιάνα Χρυσικοπούλου

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η συγγραφέας των βιβλίων Μπρίτζερτον, Τζούλια Κουίν
Τζούλια Κουίν

Η συγγραφέας Τζούλια Κουίν σε διαδικτυακή συζήτηση για την επιτυχία των μυθιστορημάτων Μπρίτζερτον (εκδόσεις Διόπτρα) και την επιτυχία της σειράς του Netflix

Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία της επιτυχημένης τηλεοπτικής μεταφοράς των οκτώ best-seller βιβλίων «Οικογένεια Μπρίτζερτον» (εκδόσεις Διόπτρα) στο Netflix, η Αμερικανίδα συγγραφέας Τζούλια Κουίν έρχεται στις οθόνες μας.

Η βραβευμένη δημιουργός των ρομαντικών μυθιστορημάτων και ιστοριών εποχής που έφτασαν στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών στην Αμερική, θα συζητήσει διαδικτυακά με την παρουσιάστρια της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και ηθοποιό Δανάη Μπάρκα και τη δημοσιογράφο Ελιάνα Χρυσικοπούλου, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου. Η συνομιλία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του βιβλιοπωλείου Public, ως μέρος του θεσμού #PublicEventsGoSocial.

Η Τζούλια Κουίν –μεταξύ άλλων–  θα μιλήσει στους Έλληνες θαυμαστές για τη μεγάλη απήχηση που είχαν τα βιβλία της και τη συνεχόμενη πρωτιά στις best seller λίστες των New York Times. Η τηλεοπτική σειρά είναι βασισμένη στο πρώτο από τα οκτώ βιβλία με τίτλο «Ο Δούκας κι Εκείνη» και μας μεταφέρει στην εποχή της Αντιβασιλείας στην Βρετανία, σε ένα ταξίδι γεμάτο ίντριγκες, πάθη και δυναμικές ηρωίδες που έχουν ενεργό ρόλο στην υψηλή κοινωνία και δεν περιμένουν έναν όμορφο πρίγκιπα να τις σώσει.

Ποια είναι η Τζούλια Κουίν

Η Τζούλια Κουίν λατρεύει να καταρρίπτει τον μύθο ότι οι έξυπνες γυναίκες δεν διαβάζουν (ή δεν γράφουν) ρομαντικά μυθιστορήματα. Μάλιστα, το 2001 τον κατέρριψε με την εμφάνισή της στο τηλεπαιχνίδι «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος», απ’ όπου αποχώρησε με 79.000 δολάρια σε τζάκποτ. Υστερούσε όντως σε γνώσεις όσον αφορά το μπέιζμπολ, τη μουσική κάντρι και τα λούτρινα παιχνίδια, αλλά δηλώνει περήφανη για το ότι διέπρεψε στον τομέα «βρετανική λογοτεχνία», απάντησε σωστά σε όλες τις ερωτήσεις ιστορίας και γεωγραφίας και γνώριζε πως υπήρχε κάποιος Ντα Βίντσι πριν από τον ομώνυμο κώδικα. Το 2010 η συγγραφέας κέρδισε το τρίτο της Βραβείο RITA μέσα σε μια τετραετία και έγινε ένα από τα μόλις δεκαέξι μέλη του Hall of Fame των Συγγραφέων Ρομαντικών Μυθιστορημάτων της Αμερικής. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 29 γλώσσες. Σήμερα ζει με την οικογένειά της στις Βορειοδυτικές Πολιτείες της Αμερικής.


Info: Public Events Go Social. Τζούλια Κουίν. Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 19:00. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συζήτηση στο προφίλ του βιβλιοπωλείου Public στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ