- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Οι Atenistas σε πηγαίνουν σε 25 βιβλιοπωλεία
Γεμάτα εκδηλώσεις, ιστορίες και ανθρώπους να γνωρίσεις
Tο Σάββατο η Αθήνα που διαβάζει θα ξεχυθεί στους δρόμους, γιατί οι Atenistas μάς έχουν κλείσει ραντεβού σε 25 μέρη-σταθμούς για τους βιβλιόφιλους, αλλά και γι’ αυτούς που απλά τους αρέσει να μαθαίνουν για την πόλη. Βιβλιοπωλεία, ιστορικοί εκδοτικοί οίκοι και άλλοι ωραίοι χώροι που μυρίζουν χαρτί, ανοίγουν τις πόρτες τους για να τους εξερευνήσεις, να αγοράσεις σπάνια βιβλία και εκδόσεις παλιών δεκαετιών σε ειδικές προσφορές και να ακούσεις ιστορίες για τις μεγάλες προσωπικότητες της πόλης που σύχναζαν εκεί. Γιατί η πόλη είναι οι άνθρωποί της.
Δύο χώροι-ορόσημα για τους λάτρεις του βιβλίου, επιπλέον, η Στοά του Βιβλίου και η Εθνική Βιβλιοθήκη, θα είναι γεμάτοι από γνώριμες φωνές ηθοποιών, καλλιτεχνών και συγγραφέων που θα διαβάσουν λογοτεχνία, θα στήσουν παραστάσεις, θα υπογράψουν βιβλία και πολλά πολλά άλλα. Έλα να κάνεις όσα προλαβαίνεις.
INFO: Πώς γίνεται:
Απλό. Παίρνεις το χάρτη από το σημείο εκκίνησης και περιηγείσαι ελεύθερα με την παρέα σου στα 25 σημεία με όποια σειρά θες.
Σημείο εκκίνησης (χάρτης, + αυτοκόλλητο)
από τις 10.30 ως τις 16.00
Σημείο 1: Εκδόσεις Ίκαρος, Βουλής 4, Σύνταγμα
-Οι εκπτώσεις (ως -50%) στα σημεία ισχύουν με την επίδειξη του αυτοκολλητου που θα παραλάβετε από το σημείο εκκίνησης.
Τα 25 σημεία
1. Εκδόσεις 'Ικαρος, Βουλής 4
2. Μωβ Σκίουρος, Πλ. Καρύτση 3
3. Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου
4. Bookinist, Μαυροκορδάτου 9
5. Βιβλιοχαμός, Μαυροκορδάτου 7
6. Εκδόσεις Άγκυρα, Σόλωνος 124
7. Έναστρον, Σόλωνος 101
8. Εκδόσεις Aίολος, Χαρ. Τρικούπη 25
9. Ναυτίλος, Χαρ. Τρικούπη 28
10. Η Μηχανή του Χρόνου, Χαρ Τρικούπη 24
11. Γωνιά του βιβλίου, Χαρ. Τρικούπη 18
12. Εκδόσεις Σπανός, Μαυρομιχάλη 7
13. Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο Πετρίδη, Μαυρομιχάλη 18
14. Fagotto, Βαλτετσίου 15
15. Οδός Πανός, Διδότου 39
16. Νέα Εστία, Διδότου 19
17. Tilt, Ασκληπιού 37
18. Καραβίας, Ασκληπιού 35
19. Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο Λύτη, Σόλωνος 92
20. Travel bookstore, Σόλωνος 71
21. Εκδόσεις Νεφέλη, Ασκληπιού 6-8
22. Θεμέλιο, Σόλωνος 84
23. FreeThinking Zone, Σκουφά 64
24. Εκδόσεις Μέλισσα, Σκουφά 58
25. Επί Λέξει, Ακαδημίας 32
Παράλληλες εκδηλώσεις:
ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Πανεπιστημίου 32
14.00-15.00
Ομιλία και ξενάγηση στο Αναγνωστήριο / Κεντρική αίθουσα της ΕΒΕ από τη διευθύντρια κ. Αντωνία Αράχωβα
(Είσοδος για 250 άτομα με σειρά προτεραιότητας)
FREE THINKING ZONE (23)
11:00-12:00 Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (Ανάγνωση ερωτικής λογοτεχνίας)
12:00-13:00 Αχιλλέας Κυριακίδης (Παρουσίαση με τίτλο "Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια" - Ανάγνωση κειμένων του, καθώς και μια συρραφή από διάφορες συνεντεύξεις γύρω από το έργο του)
13:00-14:00 Κυριάκος Αθανασιάδης-Αύγουστος Κορτώ (Ανάγνωση ερωτικής λογοτεχνίας)
14:00-15:00 Αλέξης Σταμάτης (Ανάγνωση ερωτικής λογοτεχνίας)
15:00-16:00 Χρήστος Χωμενίδης (Ανάγνωση ερωτικής λογοτεχνίας)
++ Μουσική από παραγωγούς του amagi radio.
ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ (25)
12.00-13.00
Βασίλης Αλεξάκης - Παρουσίαση του βιβλίου του "Ο μικρός Έλληνας"
ΑΓΚΥΡΑ (6)
11.00-12.00 Παιδικό θεατρικό παιχνίδι με την ηθοποιό Κατερίνα Παπαδημητρίου - απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.
12.00-13.00 Βιβλιοπαρουσίαση Νίκος Μιχαλόπουλος ("Οι κορυφές μέσα μας" - 18 ιστορίες θετικής σκέψης και μια αληθινή ιστορία ανθρώπινης υπέρβασης)
ΝΕΦΕΛΗ (21)
12.00-13.00 Μάρκος Κρητικός - Συνάντηση με αναγνώστες και υπογραφή του βιβλίου του "Απιστία μετά φόνου"
ΕΝΑΣΤΡΟΝ (7)
11.30-12.00 / 12.00-12.30 Παιδική παράσταση "Τριγωνοψαρούλης - μην εμπιστεύεσαι ποτέ... αχινό", βασισμένη στη σειρά παιδικών βιβλίων Τριγωνοψαρούλης του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από τη θεατρική ομάδα Λωτοφάγοι - απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-8 ετών.
ΣΤΟΑ ΒΙΒΛΙΟΥ (3)
Ανάγνωση αποσπασμάτων βιβλίων από ηθοποιούς:
13.00-14.00
Κωνσταντίνος Τζούμας
Κόρα Καρβούνη
Κώστας Βασαρδάνης
Λεωνίδας Καλφαγιάννης
14.00-15.00
Δημήτρης Λιγνάδης
Ευγενία Δημητροπούλου
Ειρήνη Μαργαρίτη
Μυρτω Αλικάκη
ΜΕΛΙΣΣΑ (24)
16.00-17.00 Κώστας Μπίρης & Μάρω Αδάμη - Καρδαμίτση - Ομιλία με θέμα "Κατεδαφισμένα Αθηναϊκά νεοκλασικά". (Στην ομιλία θα προβληθεί φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο των ομιλητών.)
FAGOTTO (14)
12:00
Ανάγνωση του μουσικού παραμυθιού «Ο πειρατής Σιντόρε - Ντορεσί» των εκδόσεων Fagotto books από την Παραμυθού Ηλέκτρα Νέγκα με μουσική συνοδεία από τον Ξενοφώντα Σακελλαρίου. Στο τέλος του παραμυθιού θα κατασκευάσουμε μαζί με τα παιδιά το πρώτο τους αυτοσχέδιο μουσικό όργανο, το οποίο θα πάρουν και μαζί τους.
14:00
Ο σολίστας κρουστών Σόλης Μπαρκής θα μας ξεναγήσει στο μαγικό κόσμο των κρουστών παίζοντας διάφορα κρουστά που υπάρχουν στο Fagotto (καιρού επιτρέποντος, θα γίνει στον πεζόδρομο, διαφορετικά στο εσωτερικό του καταστήματος).
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ (4&5)
Καθόλη τη διάρκεια του OWA οι επισκέπτες συμμετέχουν και ξετυλίγουν όλοι μαζί μια ιστορία. Μια ιστορία στην οποία θα προσθέσεις κι εσύ ένα κομμάτι. Μια ιστορία δίχως τέλος...;
TILT (17)
Καθόλη τη διάρκεια του OWA κομίστες θα σκιτσογραφούν και θα υπογραφουν δημιουργίες τους : Βάλια Καπάδαη, Ευγενία Κουμάκη, Αυγή Κανάκη, Ελεάννα Μακροφρύδη
ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ: 1. Eκδόσεις 'Ικαρος (30% σε όλα τα βιβλία) • 2. Μωβ Σκίουρος, (Σε όλα 20-25% Προσφορές 40%-70%) • 3.Στοά του Βιβλίου: Κλειδάριθμος (έως 25%), Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης (από 20% έως 50%), Εκδόσεις Πεδίο-Χύτρα (10% σε νέους τίτλους και 30% σε παλιότερους)
Εκδόσεις Ατλαντίς (με εκπτώσεις 30%), Έσοπτρον (40% σε περιοδικά και βιβλία των εκδόσεων ΕΣΟΠΤΡΟΝ και 15% σε άλλες εκδόσεις), Εκδόσεις Διόπτρα (20%), Εκδόσεις Εκκρεμές (25%), Εκδόσεις Νήσος (25%), Εκδόσεις Εν Πλω-Δόμος (30%) • 4. Bookinist (15% σε όλους τους τίτλους) • 5.Βιβλιοχαμός (25-30% σε τίτλους & προσφορές) • 6. Εκδόσεις Άγκυρα (προσφορές 10%-50%) • 7. Έναστρον (20% Εκδ. Ενάστρόν & προσφορές) • 8. Εκδόσεις Aίολος, (30% σε όλα τα βιβλία) • 9.Ναυτίλος (Προσφορές 20-60%) • 10.Η Μηχανή του Χρόνου (Έκπτωση 20%) • 11. Γωνιά του βιβλίου (Προσφορές ως 50%) • 12. Εκδόσεις Σπανός (50% σε εκδόσεις "Σπανός") • 14. Fagotto, Βαλτετσίου 15 (Προσφορές μέχρι 50%) • 15. Οδός Πανός (Προσφορές μέχρι 50%) • 16. Νέα Εστία (20% σε όλα τα βιβλία) • 17. Tilt (10% σε όλα & δώρο για 5 πρώτους) • 18. Καραβίας (Προσφορές ως 30-40%) • 19. Καλ. Βιβλιοδετείο Αφεντάκη (10% σε υπηρ. βιβλιοδεσίας) • 20. Travel bookstore(20% σε όλα, 50% σε εκδ. Road, Όραμα, Κατρανίδη) • 21. Εκδόσεις Νεφέλη (Προσφορές ως 30%) • Θεμέλιο (Προσφορές ως 50%) • 23. FreeThinking Zone (Προσφορές ως 30%) • 24. Εκδόσεις Μέλισσα (50% σε όλα) • 25. Επί Λέξει (10%-30% σε όλα)
- Οι προσφορές ισχύουν μονο για τους περιπατητές του OWA που πρέπει να φέρουν το αυτοκόλλητο που θα προμηθευθούν από το σημείο εκκίνησης.
- Τα βιβλία διετίας υπάγονται στον νόμο περί Ενιαίας Τιμής Βιβλίου και η έκπτωσή τους δεν ξεπερνά το 10% σε όλα τα βιβλιοπωλεία ανεξαιρέτως.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρωτας και απελπισία στη new wave Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του ’80
Η αγαπημένη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου μέσα από τις αναμνήσεις του αδελφού της, που έζησε από κοντά τις πιο προσωπικές και σημαντικές στιγμές της ζωής της
Στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Ως τα πέρατα της γης», ένα πλοίο σαλπάρει από την Αγγλία για την Αυστραλία, στα πρώτα χρόνια του 19ου αιώνα.
Τι λένε ένας συγγραφέας, ένας κβαντικός φυσικός και ένας φιλόσοφος του 18ου αιώνα για το σύμπαν
Η εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή για μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από τις αιτίες της κυκλοφοριακής ασφυξίας
Δείτε πώς συζητούν δύο συγγραφείς μεταξύ τους.
20 χρόνια μετά το «Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων», ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός μιλά για τη μετανάστευση, την ελληνική κοινωνία και τις νέες πατρίδες
Ο καθηγητής και συγγραφέας Κάρλο Μασάλα μιλά στην ATHENS VOICE για τη στάση του Τραμπ και για το στοίχημα της Μόσχας στην κόπωση της Ευρώπης
Συναντήσαμε τον διάσημο Ελβετό συγγραφέα και φιλόσοφο και μιλήσαμε για τον έρωτα, την ευτυχία και την παιδική ηλικία
Ο συγγραφέας του «Λίνε» και podcaster της ATHENS VOICE μιλά για τα παιδιά, τα «πρέπει» που μαθαίνουμε από μικροί κι εκείνες τις μικρές «καμπύλες» που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε.
Ένα μυθιστόρημα-λαβύρινθος που γοητεύει, τρομάζει, συναρπάζει και τέρπει, με άφθονα στοιχεία μύθου, παραλογισμού, χιούμορ και συγκίνησης
Από την έκδοση του Δόκτορα Ζιβάγκο το 1957 μέχρι την υπόθεση της Σάλι Ρούνεϊ και τη ματαίωση εκδήλωσης για την εβραϊκή λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Στο Καφέ Φίλιον - Με τη συμμετοχή Ευάγγελου Βενιζέλου, Σπύρου Βούγια και Νίκης Λυμπεράκη
Οι τίτλοι που αγαπήσαμε περιμένουν την ψήφο μας
Ένα βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμης από τον επιδραστικό Ιταλό φυσικό
Η σκληρή πραγματικότητα μιας απλήρωτης «δουλειάς»... ή μήπως μιας απλής απασχόλησης... ή ενός χόμπι;
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο Καφέ Φίλιον - Με ομιλητές Βενιζέλο, Βούγια και Λυμπεράκη
Ένα οικουμενικό έργο, παιγνιώδες, που αναδεικνύει ζητήματα κοινωνικού φύλου και γλώσσας, διαστέλλοντας τα όρια των λέξεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.