Βιβλιο

Βραβείο Λογοτεχνίας της ΕΕ: Παρουσίαση συγγραφέων βραχείας λίστας

Την Τρίτη 21 Μαΐου, στις 18.00, στο Polis Art Café

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
book
Παρουσίαση της βραχείας λίστας για το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τι είναι το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως γίνεται η επιλογή των συγγραφέων που βραβεύονται σε κάθε χώρα;

Την Τρίτη 21 Μαΐου, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Polis Art Café, για το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκδήλωση θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Πως γίνεται η επιλογή των συγγραφέων που βραβεύονται σε κάθε χώρα, ποιοι είναι οι τρεις συγγραφείς που έχουν επιλεγεί στη φετινή βραχεία λίστα και ποιο το έργο τους, ποιοι οι στόχοι αυτού του ευρωπαϊκού θεσμού που παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστος στη χώρα μας;

Παρόντες θα είναι τόσοι οι ίδιοι οι συγγραφείς που συμμετέχουν στη φετινή βραχεία λίστα όσο και μέλη της ελληνικής επιτροπής.

Στη βραχεία λίστα για τη βράβευση του 2019 περιλαμβάνονται τα μυθιστορήματα «Η γυναίκα του πρωινού τρένου» (εκδόσεις Καστανιώτη, 2018) του Δημήτρη Γράψα, το «Εις την ψυχήν ελπίδα» (εκδόσεις Εστία, 2018) του Άγη Πετάλα και η «Καινούργια μέρα» (εκδόσεις Καστανιώτη, 2018) του Νίκου Χρυσού. Ο Δημήτρης Γράψας γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του 1984 στην Αθήνα και είναι φυσικός. Ο Άγης Πετάλας γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και εργάζεται ως δικηγόρος. Ο Νίκος Χρυσός γεννήθηκε το 1972 και είναι ιδιοκτήτης παλαιοβιβλιοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας.

Μέλη της Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας για το 2019 είναι η φιλόλογος και εκδότρια του ομώνυμου εκδοτικού οίκου Αθηνά Σοκόλη, η Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και συνδιευθύντρια του περιοδικού Θέματα Λογοτεχνίας Ερασμία-Λουίζα Σταυροπούλου, ο συγγραφέας και βραβευμένος με το Ευρωπαϊκό Βραβείο του 2014 και διευθυντής του Diastixo.gr Μάκης Τσίτας, ενώ Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η ποιήτρια, καθηγήτρια Αμερικανικής Φιλολογίας και Δημιουργικής Γραφής στο ΤΑΓΦ του ΕΚΠΑ και μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων Λιάνα Σακελλίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ