Βιβλιο

Στους τοίχους του κόσμου

Από την Ευρώπη μέχρι την Αφρική και από την Αμερική μέχρι την Ασία και την Ωκεανία, οι τοίχοι δεν έχουν σταματήσει ποτέ να μιλάνε.

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 243
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42354-95229.jpg

n

«Mural Art - Murals on huge public surfaces around the world”, Kyriakos Iosifidis, εκδ. publikat

Από την Ευρώπη μέχρι την Αφρική και από την Αμερική μέχρι την Ασία και την Ωκεανία, οι τοίχοι δεν έχουν σταματήσει ποτέ να μιλάνε. Σήμερα, οι διάσημοι τοιχογράφοι χρησιμοποιούν διάφορα είδη τεχνικής: graffiti, stencil, trompe l’ oeil. Όλες οι τεχνικές ενωμένες μεταμορφώνουν το γκρίζο αστικό τοπίο.

Το  φωτογραφικό λεύκωμα “Mural Art”, που ακολούθησε το «…στο δρόμο» των εκδ. Μεταίχμιο, είναι ένα μοναδικό φωτογραφικό ντοκουμέντο της παραπάνω παγκόσμιας πραγματικότητας. Ο Κυριάκος Ιωσηφίδης, μέλος της ομάδας Carpe Diem, συγκέντρωσε αυτή τη φορά το υλικό που δείχνει τη σύγχρονη εκδοχή της τοιχογραφίας στις μεγάλες της εμφανίσεις. Όσο για τους δικούς μας τοίχους, η ομάδα είναι εμπνευστής και υπεύθυνη ενός πιλοτικού προγράμματος δημιουργίας τοιχογραφιών σε σχολικά κτίρια ανά την Ελλάδα – η αρχή έγινε με το 5ο  Γυμνάσιο & 2ο Λύκειο Νέας Ιωνίας και ακολούθησε το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας.

* Παραγγελίες του βιβλίου και πληροφορίες για το πρόγραμμα τοιχογραφιών στα σχολεία σε συνεργασία με τη Σχολική Μέριμνα του Δήμου Αθηναίων και επώνυμες ελληνικές εταιρείες χρωμάτων:  www.carpe-diemact.gr, carpe_diemgr@hotmail.com. Το λεύκωμα έχει σχήμα Α4, είναι τετράχρωμο, με σκληρό εξώφυλλο και 288 σελίδες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ