- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνέχεια από το προηγούμενο
Ο Μηνάς δεν πήγε σε κανένα νησί του Αιγαίου, απλά επέστρεψε στη μαμά του, που τον προσέχει και του υπενθυμίζει να φορά το σωστό ζευγάρι κάλτσες πριν πάει το πρωί στη δουλειά. Τι κι αν περίμενε ώρες, τρώγοντας όλα του τα ψιλά, να εμφανιστεί στην άλλη άκρη του ακουστικού η μπλε φωνή της νυχτερινής τηλεφωνήτριας, τι κι αν κάλεσε ξανά και ξανά αναζητώντας την και κάνοντας ατυχείς περιγραφές σε αγνώστους, για δύτες και φυσαλίδες οξυγόνου που ελευθερώνονται μόνο όταν το μπλε γίνεται γαλανό, για ουρανούς που τα βράδια του Αυγούστου έχουν γεμάτα τα φεγγάρια, και για κόκκους άμμου που ακουμπούν στα κρυφά μέρη κάτω από το μαγιό.
Εκείνη δεν εμφανίστηκε ποτέ, μόνο μια παράξενη φθινοπωρινή φωνή τον έβρισε αποκαλώντας τον “ανωμαλάρα” και του το έκλεισε γρυλίζοντας του και άλλες βρισιές. Η Πανδώρα του’ χε πει ότι κάποιες φορές γίνεται κουραστικός με τις εμμονές του. «Γίνε άνδρας επιτέλους» του είχε φωνάξει ενώ κοιμόταν και ονειρευόταν τα βυζιά της Καίτης. Ο Μηνάς όμως, δεν αντέδρασε καν, απλά φόρεσε το μαξιλάρι στο κεφάλι για να μην ακούει τα κλάματα της.
Τον ενοχλούσε η Πανδώρα, διάβαζε άρλεκιν και Λένα Μαντά στην παραλία και πάντα φορούσε ασορτί μαγιό με το εξώφυλλο των βιβλίων της. Καθόταν ώρες με ένα χαζό χαμόγελο κοιτάζοντας μέσα στο ροζ και αναστέναζε κάθε πέντε λεπτά. Και ύστερα όταν έκλεινε το βιβλίο, έμπαινε στη θάλασσα. Μετά από δεκαπέντε λεπτά γύριζε λαχανιασμένη και ελευθερώνοντας το στήθος της, ξάπλωνε βρεγμένη πάνω στη ψάθα και έτσι γινόταν ξανά ερωτική και τότε την ποθούσε πολύ, μόλις όμως την ακουμπούσε, εκείνη άγρια τραβιόταν και γινόταν ξανά η χαζή κενή γυναίκα που ήταν πριν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα βιβλιοπωλεία δεν είναι εκεί για να πουλάνε — απλώς — βιβλία
Μην πιστεύετε διάφορα άρθρα που ανακοινώνουν τον θάνατο του βιβλίου, υπερβάλλουν και μας τρομοκρατούν τζάμπα και βερεσέ εμάς τους βιβλιόφιλους
Ένα άκρως ενδιαφέρον βιβλίο που με βοήθησε να αντιληφθώ το περίπλοκο ψηφιδωτό που σχημάτιζε τότε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Το μυθιστόρημα «Ο βομβιστής» του best selling συγγραφέα Samuel Bjørk (μετάφραση Δέσπω Παπαγρηγοράκη, Εκδόσεις Διόπτρα) κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου
Το μυθιστόρημα «Ένας κόσμος για τον Τζούλιους» είχε βραβευτεί στο Περού και στη Γαλλία
Καζούο Ισιγκούρο και Ρίτσαρντ Όσμαν ανάμεσα στους 10.000 δημιουργούς που καταγγέλλουν κλοπή των έργων τους
Η «νεο-ηθογραφία» ως βίωμα και όχι ως πρόθεση
Συγγραφείς που τα βάζουν ευθέως και δημόσια ακόμη και με την πιο σκληρή εξουσία, χωρίς να λογαριάσουν πωλήσεις
Από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης μέχρι την πορεία του κινήματος στη δεκαετία του 1990
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Loggia
Η δύναμη της Ιστορίας και το λεπτό νήμα που χωρίζει τον μύθο από την πραγματικότητα
Μιλήσαμε με την ποιήτρια και μεταφράστρια Λένα Σαμαρά για το νέο της εγχείρημα στον χώρο των εκδόσεων
Όταν διαβάζεις το βιβλίο της μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου καταλαβαίνεις ότι έχει δίκιο, ξέρει για τι πράγμα μιλάει: δεν πρέπει να τα παρατάς, ποτέ των ποτών.
Ένα ημερολόγιο έντονων σκηνών, περιγραφή παθών και σκέψεων που φλερτάρουν με την αρχέγονη θρησκειολογική αναζήτηση και φιλοσοφία
Το βιβλίο κυκλοφόρησε αρχικά στις ΗΠΑ, ενώ στη Σοβιετική Ένωση διαδιδόταν μυστικά, από χέρι σε χέρι
Μια προσωπική μαρτυρία για την ιστορία, το πολιτικό σύστημα και τις προκλήσεις του Λιβάνου από τον πρώην Πρέσβη της Ε.Ε.
55 αριστουργηµατικά σονέτα που ο Ρίλκε απηύθυνε στον µυθικό γενάρχη της ποίησης, τον Ορφέα.
Το μυθιστόρημα «Οι φόνοι του Μαρμπλ Χολ» του Anthony Horowitz (μετάφραση Χριστιάννα Σακελλαροπούλου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Μαρτίου
Μιλήσαμε μαζί του με αφορμή το «Φονικό στους Κορφούς», την αστυνομική νουβέλα σε 69 σκαλοπάτια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.