Θεατρο - Οπερα

Ποιοι θα σκηνοθετήσουν στην Πειραματική του Εθνικού Θεάτρου τη σεζόν 2023-24

Κάλεσμα σε ακρόαση από την Κ. Γιαννοπούλου και τους Β. Βηλαρά, Μ. Κατρανίδου, Σ. Μαυραγάνη, Τζ. Πακίτσα, Γ. Παύλου και Σ. Πριόβολου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Goodbye Lindita: από τη μεγάλη επιτυχία της φετινής σεζόν στην Πειραματική Σκηνή του ΕΘ
Goodbye Lindita: από τη μεγάλη επιτυχία της φετινής σεζόν στην Πειραματική Σκηνή του ΕΘ © Θεόφιλος Τσιμάς

Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου: ακρόαση από τους σκηνοθέτες της σεζόν 2023-24

Με την Κατερίνα Γιαννοπούλου να αναλαμβάνει την καλλιτεχνική ευθύνη της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών για τη θεατρική περίοδο 2023-24, οι σκηνοθέτες που περιμένουμε να δούμε δουλειά τους στο θέατρο Rex την ερχόμενη σεζόν είναι οι Βασίλης Βηλαράς, Μαριλένα Κατρανίδου, Σοφία Μαυραγάνη, Τζέο Πακίτσας, Γιώργος Παύλου και Σοφία Πριόβολου.

Για τις ανάγκες των δράσεων και των παραγωγών κατά την νέα καλλιτεχνική περίοδο, το Εθνικό Θέατρο απευθύνει κάλεσμα σε επαγγελματίες ηθοποιούς και ερμηνευτές/ ερμηνεύτριες, ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου, με ερμηνευτική ηλικία 20 έως 40 ετών.

Οι υποψήφιοι στην πρώτη φάση θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει ένα σύγχρονο κείμενο και ένα τραγούδι δικής τους επιλογής. Το κείμενο μπορεί να είναι απόσπασμα από θεατρικό ή λογοτεχνικό έργο. Επιπλέον ενδέχεται να ζητηθεί κινητικός αυτοσχεδιασμός, ενώ η γνώση μουσικού οργάνου (ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο) θα συνεκτιμηθεί θετικά, χωρίς να είναι προαπαιτούμενο για την υποβολή του βιογραφικού (oι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν οι ίδιοι τα μουσικά τους όργανα).

Όσοι υποψήφιοι προκριθούν στη δεύτερη φάση θα πάρουν μέρος σε αυτοσχεδιασμούς που θα τους δοθούν από τις/ους σκηνοθέτριες/ες της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών.

Η α' και β' φάση της ακρόασης θα γίνει από τις 26 Ιουνίου 2023 έως τις 2 Ιουλίου 2023. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα σταλούν στους υποψηφίους που θα κληθούν στην ακρόαση.

Θέατρο Rex
Θέατρο Rex

Κατάθεση βιογραφικών για την ακρόαση της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου

Οι/τα ενδιαφερόμενες/-οι/-α μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) από την Παρασκευή 9 Ιουνίου έως και την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στο email: cv@n-t.gr, αναγράφοντας ως θέμα του email: «ΑΚΡΟΑΣΗ-Πειραματική Σκηνή». Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά.

Στις ακροάσεις θα κληθούν όσες, όσοι, όσα επιλεγούν μετά από αξιολόγηση του βιογραφικού τους. Η αξιολόγηση θα γίνει από τις/ους σκηνοθέτριες/ες που θα διεξάγουν την ακρόαση. Όλες/οι/α οι/τα ενδιαφερόμενες/οι/α για την ακρόαση του ΕΘ θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά με email  έως και τις 24 Ιουνίου 2023 σχετικά με τη συμμετοχή τους ή όχι σε αυτή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ