Θεατρο - Οπερα

Εθνική Λυρική Σκηνή: Αναζητά τρανς ερμηνεύτριες - Η ακρόαση για την όπερα δωματίου «Στρέλλα»

Αναλυτικά οι όροι για τη συμμετοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διεμφυλικές γυναίκες ως ερμηνεύτριες στο έργο «Στρέλλα» αναζητά η Εθνική Λυρική Σκηνή
Διεμφυλικές γυναίκες ως ερμηνεύτριες στο έργο «Στρέλλα» αναζητά η Εθνική Λυρική Σκηνή © Pixabay

Τρανς ερμηνεύτριες αναζητά η Λυρική για την όπερα δωματίου «Στρέλλα». Η προκήρυξη με τους όρους συμμετοχής στην ακρόαση.

H Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για τρανς ερμηνεύτριες για τις ανάγκες της όπερας δωματίου «Στρέλλα», που θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2023.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Λ. Συγγρού 364) και ώρες 17.00-20.00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣ, η ακρόαση γίνεται για την επιλογή ρόλων διεμφυλικών γυναικών και απευθύνεται σε διεμφυλικές γυναίκες ερμηνεύτριες οποιασδήποτε φωνητικής κατηγορίας (υψίφωνης ή βαρύτονης) με υποκριτικές και φωνητικές ικανότητες, όπως επίσης και προαιρετικά ανάγνωσης παρτιτούρας σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Οι συμμετέχουσες καλούνται να ερμηνεύσουν ένα τραγούδι επιλογής από οποιοδήποτε είδος μουσικής και προαιρετικά ένα απόσπασμα λυρικού ή κλασικού τραγουδιού.

Οι ακριβείς ρόλοι θα ανακοινωθούν μετά το αποτέλεσμα της ακρόασης και θα προσαρμοστούν στο έργο βάσει αυτών. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Επιτροπή Ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

Τρανς ερμηνεύτριες στη Λυρική - Η αίτηση και οι όροι συμμετοχής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Εθνική Λυρική Σκηνή:

  • Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση, καθώς και τη δήλωση συγκατάθεσης, και να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία, από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣ www.nationalopera.gr (κατηγορία ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ).
  • Η δήλωση συγκατάθεσης θα πρέπει να συμπληρωθεί από τις ενδιαφερόμενες αφού συμβουλευτούν την πολιτική βιογραφικών της ΕΛΣ. Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.
  • Η ΕΛΣ δεσμεύεται για την τήρηση απόλυτης εχεμύθειας ως προς τα προσωπικά δεδομένα των αιτουσών. Πρόσβαση στις αιτήσεις θα έχουν αποκλειστικά τα απαραίτητα πρόσωπα εντός της ΕΛΣ, που έχουν εξουσιοδότηση για αυτό και κανένας τρίτος.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται:

  1. στο Πρωτόκολλο της ΕΛΣ (ΚΠΙΣΝ - Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα, όροφος 5Α), Δευτέρα-Παρασκευή, από 8.00 έως 14.30 ή
  2. ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: protocol@nationalopera.gr.

Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, στις 14.00.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ