Θεατρο - Οπερα

Ζητείται κλόουν ηλικιωμένος

Η σκηνοθέτρια της παράστασης Μαρία Ξανθοπουλίδου μιλάει στην A.V.

43881-98645.jpg
Λουκία Μητσάκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55103-111244.jpg

«Τρεις άνεργοι κλόουν ηλικιωμένοι απαντούν στην ίδια αγγελία. Τους βρίσκουμε στο χώρο αναμονής πριν μπουν για ακρόαση. Πολύ γρήγορα συνειδητοποιούν πως είναι γνώριμοι από παλιά, πως έχουν δουλέψει μαζί στο παρελθόν και ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για το πώς ο ένας θα εκτοπίσει τον άλλον για να πάρει τη θέση. Τα όρια του μέχρι πού κινούμαστε μαζί και πού οι ανάγκες μάς φέρνουν αντιμέτωπους, τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Σ’ αυτό το τεντωμένο σχοινί ισορροπεί η παράστασή μας.

Ολόκληρη η ζωή μας, από τη στιγμή που γεννιόμαστε είναι γεμάτη από μικρές και μεγάλες αναμονές. Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, τόσο περισσότερες και οι αναμονές του και επομένως μεγαλύτερες οι αντοχές του στην αναμονή. Ζούμε σε μια εποχή που ακούω ανθρώπους γύρω μου κάθε ηλικίας να μην έχουν να περιμένουν τίποτα. Στην τέχνη του κλόουν ανακαλύπτουμε την ίδια παιδική αίσθηση του παιχνιδιού που μας επιτρέπει να ανοίξουμε την πόρτα στη φαντασία μας. Άλλωστε η φαντασία είναι ο μόνος χώρος που όλα είναι δυνατόν να συμβούν και που ο χρόνος μπορεί να σταματά. Η φαντασία είναι ένας δημιουργικός δρόμος.

Στα 32 μου χρόνια, πιστεύω πως στη ζωή κερδίζει σαφώς αυτός που αντέχει περισσότερο και που πολύ συχνά δεν είναι ο καλύτερος. Τα πράγματα όμως κρίνονται από το αποτέλεσμα. Νομίζω κερδίζει αυτός που το αξίζει.

Όμως, οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι για να ζούμε, να προσπαθούμε και να χαιρόμαστε μαζί. Καλύτεροι γινόμαστε μόνο μέσα από τη συναναστροφή με άλλους ανθρώπους».

Ζητείται κλόουν ηλικιωμένος

Του Ματέϊ Βίσνιεκ

Σκηνοθεσία: Μαρία Ξανθοπουλίδου

Παίζουν: Νίκος Αλεξίου, Γρηγόρης Γαλάτης, Αλέξανδρος Μυλωνάς

Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, 210 8838727, Τετ. 19:00, Πέμ., Παρ., Σάβ., 21:00, Κυρ. 19:00, €16,13, 10

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Σ’ εσάς που με ακούτε»
Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Σ’ εσάς που με ακούτε»

Προσωπικές ιστορίες που «ακουμπούν» στην έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.