- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Jean-Michel Guenassia: Ένα βράδυ στην Αθήνα για θέατρο
Ο Γάλλος συγγραφέας με τους φανατικούς Έλληνες αναγνώστες βρέθηκε στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει να μεταφέρεται στο θέατρο για πρώτη φορά βιβλίο του
Ο Γάλλος συγγραφέας του οποίου τα βιβλία γνωρίζουν μεγάλη ανταπόκριση στην Ελλάδα, βρέθηκε πριν από μερικές μέρες στην Αθήνα για να παρακολουθήσει να μεταφέρεται στο θέατρο για πρώτη φορά ένα από τα μυθιστορήματά του.
Πρόκειται για «Το βαλς των δέντρων και του ουρανού», ένα μυθιστόρημα γύρω από τη ζωή και το τέλος του Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, που διασκευάστηκε σε θεατρικό έργο με τον τίτλο «Βαν Γκογκ-Το βαλς των δέντρων και του ουρανού» κι ανέβηκε στο θέατρο Γκλόρια.
Πριν από την παράσταση ο συγγραφέας μαζί με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, τον συγγραφέα Τάκη Θεοδωρόπολο και την ηθοποιό Ελένη Ερήμου υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου Σοφίας Τσίπα μίλησαν για το έργο και το βιβλίο με τον Jean-Michel Guenassia να δηλώνει πως «ήθελα να γράψω ένα βιβλίο για τον Βίνσεντ και όχι για τον Βαν-Γκογκ».
Ο Γάλλος συγγραφέας επεσήμανε ότι στόχος του ήταν να παρουσιάσει τον μεγαλοφυή ζωγράφο «όχι ως άνθρωπο καχεκτικό, άρρωστο και καταθλιπτικό, αλλά, αντιθέτως, ως έναν δυνατό και αποφασιστικό άντρα που εργάζεται σκληρά και κάνει σχέδια για το μέλλον». Όπως ανέφερε, «αξιοποιώντας τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τη ζωή του Βαν Γκογκ, τίθεται υπό αμφισβήτηση η εκδοχή της αυτοκτονίας του. Πεποίθησή μου είναι ότι δεν αυτοκτόνησε».
Μετά το τέλος της παράστασης, δήλωσε: «Ήταν μια υπέροχη βραδιά, ήταν μια υπέροχη παράσταση. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι ξανά στην Αθήνα. Είμαι ευτυχής που γνώρισα την Ελένη Ερήμου και όλους τους συντελεστές της παράστασης. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα».
« Ήταν από τις πιο συγκινητικές βραδιές της ζωής μου », εξομολογήθηκε η ηθοποιός Ελένη Ερήμου και συνέχισε: «Χάρηκα πάρα πολύ, που γνώρισα από κοντά τον Γκενασιά. Είχα διαβάσει όλα τα έργα του και τώρα είμαι γοητευμένη».
Πληροφορίες για την παράσταση στο Athens Voice City Guide.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκοτεινά ανθρώπινα μονοπάτια και αδιέξοδες σχέσεις επί σκηνής
Αυτό που περιμένουμε είναι να δημιουργηθεί και να υποστηριχθεί σοβαρά μια σκηνή για τα εκλεκτά ελληνικά έργα του 20ού αι. Και να ανατεθεί στους καλύτερους συγγραφείς μας να γράψουν νέα.
Μια γυναικεία φιγούρα- σύμβολο, ένας ρόλος-σταθμός και μια νέα θεατρική σκηνή
Η αντιφατική δύναμη της μητρικής αγάπης
Όταν η μάχη για φαγητό οδηγεί σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων
Μια πολυεπίπεδη προσέγγιση στη ζωή και το έργο της Πατρίσια Χάισμιθ
Εξερευνώντας την αγάπη, την εξουσία και την ανθρώπινη ανάγκη για αποδοχή
Ο ξένος δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε…
Ουσιαστική επικοινωνία, συντροφικότητα, τρυφερότητα, οι βασικές ανάγκες που τείνουμε να ξεχνάμε…
Δύο αδελφές, μία παράδοξη ιστορία
Μια διαφορετική κωμωδία όπου το κοινό αποφασίζει για τη ζωή του πρωταγωνιστή
Ο σημαντικός σκηνοθέτης έρχεται στην Ελλάδα με τέσσερις θεατρικούς μονολόγους
Ο γνωστός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Κοιμώμενος Χαλεπάς- Σάλος Άγιος» στο θέατρο Καλιρρόης
Γιάννης Τσορτέκης και Έλενα Μαυρίδου αναμετρώνται με ένα έργο για την επιθυμία, την κοινωνική ανισότητα, την έλξη και την καταστροφική δύναμη της εξουσίας.
Ένα ταξίδι στα άδυτα της ανθρώπινης ύπαρξης
Μια μουσική κωμωδία με σαρκοβόρες διαθέσεις
Παραστάσεις που θέτουν ερωτήματα γύρω από την ηθική, την ελευθερία, τη χειραγώγηση και την αυτοδιάθεση
Όταν σβήνουν οι κάμερες μιας τηλεοπτικής εκπομπής...
Iσορροπώντας ανάμεσα στο καυστικό χιούμορ και το βαθύ δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.