Θεατρο - Οπερα

Jean-Michel Guenassia: Ένα βράδυ στην Αθήνα για θέατρο

Ο Γάλλος συγγραφέας με τους φανατικούς Έλληνες αναγνώστες βρέθηκε στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει να μεταφέρεται στο θέατρο για πρώτη φορά βιβλίο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jean-Michel Guenassia - Ελένη Ερήμου
Jean-Michel Guenassia - Ελένη Ερήμου

 Ο Γάλλος συγγραφέας του οποίου τα βιβλία γνωρίζουν μεγάλη ανταπόκριση στην Ελλάδα,  βρέθηκε πριν από μερικές μέρες στην Αθήνα για να παρακολουθήσει να μεταφέρεται στο θέατρο για πρώτη φορά ένα από τα μυθιστορήματά του.

Πρόκειται για «Το βαλς των δέντρων και του ουρανού», ένα μυθιστόρημα γύρω από τη ζωή και το τέλος του Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, που διασκευάστηκε σε θεατρικό έργο με τον τίτλο «Βαν Γκογκ-Το βαλς των δέντρων και του ουρανού» κι ανέβηκε στο θέατρο Γκλόρια.

Πριν από την παράσταση ο συγγραφέας μαζί με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, τον συγγραφέα Τάκη Θεοδωρόπολο και την ηθοποιό Ελένη Ερήμου υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου Σοφίας Τσίπα μίλησαν για το έργο και το βιβλίο με τον Jean-Michel Guenassia να δηλώνει πως «ήθελα να γράψω ένα βιβλίο για τον Βίνσεντ και όχι για τον Βαν-Γκογκ».

Ο Γάλλος συγγραφέας επεσήμανε ότι στόχος του ήταν να παρουσιάσει τον μεγαλοφυή ζωγράφο «όχι ως άνθρωπο καχεκτικό, άρρωστο και καταθλιπτικό, αλλά, αντιθέτως, ως έναν δυνατό και αποφασιστικό άντρα που εργάζεται σκληρά και κάνει σχέδια για το μέλλον». Όπως ανέφερε, «αξιοποιώντας τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τη ζωή του Βαν Γκογκ, τίθεται υπό  αμφισβήτηση η εκδοχή της αυτοκτονίας του. Πεποίθησή μου είναι ότι δεν αυτοκτόνησε».

Σοφία Τσίπα - Παύλος Τσίμας - Ελένη Ερήμου - Jean Michel Guenassia - Τάκης Θεοδωρόπουλος
Σοφία Τσίπα - Παύλος Τσίμας - Ελένη Ερήμου - Jean Michel Guenassia - Τάκης Θεοδωρόπουλος

Μετά το τέλος της παράστασης, δήλωσε: «Ήταν μια υπέροχη βραδιά, ήταν μια υπέροχη παράσταση. Είμαι ευτυχής  που βρίσκομαι ξανά στην Αθήνα. Είμαι ευτυχής που γνώρισα την Ελένη Ερήμου και όλους τους συντελεστές της παράστασης. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα».

« Ήταν από τις πιο συγκινητικές βραδιές της ζωής μου », εξομολογήθηκε η ηθοποιός Ελένη Ερήμου και συνέχισε: «Χάρηκα πάρα πολύ, που γνώρισα από κοντά τον Γκενασιά. Είχα διαβάσει όλα τα έργα του και τώρα είμαι γοητευμένη».

Πληροφορίες για την παράσταση στο Athens Voice City Guide.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ