Ανακοίνωση του Ιδρύματος Κακογιάννη για τις «φωτογραφίες» Ang Lee και Πέμης Ζούνη
Μετά το σάλο ότι ήταν προϊόν photoshop
Με ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), απαντά σε δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι οι κοινές φωτογραφίες της ηθοποιού Πέμη Ζούνη με τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Ang Lee είναι προϊόν photoshop.
Να θυμίσουμε ότι με αφορμή την παράσταση, το ΙΜΚ δημοσίευσε φωτογραφίες, που έδειχναν τον Ang Lee και την Πέμη Ζούνη μαζί. Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι φωτογραφίες δεν είναι πραγματικές, αλλά προϊόν επεξεργασίας.
Η ανακοίνωση του Ιδρύματος
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σχετικά με δημοσιεύματα που υπήρξαν τις τελευταίες μέρες και αναφέρονται σε κοινές φωτογραφίες της κυρίας Πέμης Ζούνη με τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Ang Lee, διευκρινίζει τα ακόλουθα:
1. Από την αρχή της λειτουργίας του, το Ίδρυμα έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες πολιτιστικών γεγονότων και εκδηλώσεων, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Σε αρκετές από αυτές, συνέπραξαν και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως ενδεικτικά οι Francis Ford Coppola, Werner Herzog, Randal Kleiser, Aquila Theatre κ.ά..
2. Βασική και αναντικατάστατη αρχή της λειτουργίας του Ιδρύματος είναι να εμπιστεύεται τους Έλληνες και ξένους συνεργάτες και φιλοξενούμενούς του και να μην αμφισβητεί το περιεχόμενο των προτάσεων που καταθέτουν, περιλαμβανομένων και των συντελεστών τους. Στη συνέχεια, αξιολογεί τις προτάσεις με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα τους και τους καταστατικούς του σκοπούς.
3. Η παράσταση με το τίτλο «… και Ιουλιέτα», με πρωταγωνίστρια την κυρία Πέμη Ζούνη, προτάθηκε από την εταιρεία παραγωγής «Art Tank», προκειμένου να φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα. Στον φάκελο της πρότασης, περιλαμβάνονταν η σύλληψη, οι συμπράττοντες συντελεστές, αλλά και οι εντελώς εξειδικευμένες τεχνικές προδιαγραφές του εγχειρήματος (3D mapping projection). Το Ίδρυμα αξιολόγησε την πρόταση ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι οι συμπράττοντες συντελεστές της συγκεκριμένης παράστασης (Ang Lee, Πέμη Ζούνη, Άκης Δήμου, Λευτέρης Παυλόπουλος, Θοδωρής Οικονόμου, κλπ.), είναι διακεκριμένοι και υψηλού κύρους καλλιτέχνες. Στην αξιολόγηση αυτή, συνέβαλαν η - επίσης υψηλού επιπέδου - δημιουργική ομάδα προετοιμασίας του 3D mapping projection, αλλά και το γεγονός ότι για την «απεικόνιση» του τρισδιάστατου σκηνικού έγινε εισαγωγή από το εξωτερικό υψηλής ευκρίνειας projectors, από την εταιρεία παραγωγής. Συνεπώς, όπως είναι εύλογο από τα προαναφερόμενα, δεν θα μπορούσε να εγερθεί αμφιβολία για τη σοβαρότητα και αξιοπιστία του όλου εγχειρήματος.
4. Όπως ακριβώς συμβαίνει κατά την πάγια πρακτική για τις φιλοξενούμενες παραγωγές, το Ίδρυμα προώθησε το φωτογραφικό και λοιπό προωθητικό υλικό, που παρέλαβε από την κυρία Ζούνη και την εταιρεία παραγωγής τής εν λόγω παράστασης.
Ασφαλώς, το θέμα που προέκυψε από τα δημοσιεύματα είναι σοβαρό και, για τον λόγο αυτό, το Ίδρυμα έχει ήδη προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να παρασχεθούν οι οφειλόμενες απαντήσεις και επιφυλάσσεται για κάθε περαιτέρω ενέργειά του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο θέατρο Τέχνης μπήκαμε στις πρόβες και μιλήσαμε με τους συντελεστές
Πέρυσι συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού θεάτρου
Δύο έφηβοι στο χείλος του γκρεμού. Ένας φόνος που θα αλλάξει τα πάντα. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στα Χάιλαντς της Σκωτίας
Από το «Σκίτσο 3» της Πειραματικής Σκηνής μέχρι την «Ηλέκτρα εντός» του Πορεία
Η Athens Voice εξασφάλισε μέρος από το ανέκδοτο φωτογραφικό αρχείο που ανήκει στην ανιψιά του συγγραφέα, Έλλη Αρτέμη-Ταχτσή, και βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας
Το ανεκτίμητο έργο του συγγραφέα που διακωμωδούσε τις αδυναμίες των ανθρώπων
Μια μουσική παράσταση της bijoux de kant για την αισθητική της ερωτικής επιθυμίας
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια για το έργο του Στίβεν Κινγκ που παίζεται στο θέατρο Άνεσις
Ο Αστέριος Πελτέκης διασκευάζει το ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή για τη χρυσή εποχή των σκυλάδικων
Η ηθοποιός υποδύεται μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της παράστασης τη ζωή και το έργο της Ανί Ερνό στην παράσταση «Τα Χρόνια»
Είδαμε την παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου και φτιάξαμε… συκώτι
Η γνωστή ηθοποιός παίζει στην παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» στο θέατρο Ζίνα
Τελευταίες παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το σπίτι στην Εθνική- Ένα ήσυχο μέρος» στο θέατρο Άλφα- Ληναίος Φωτίου
Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται τον Χουάν στο «Τεστ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σούγαρη
Η γνωστή ηθοποιός μας μιλά για τον ρόλο της στην παράσταση της Χαράς Ρόμβη στο Από Μηχανής Θέατρο
Δυνατά κείμενα, μεγάλοι σκηνοθέτες, σπουδαίες ερμηνείες
Μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή του «Festen» στο θέατρο Άλμα
Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη με αφορμή τον «Αρχιμάστορα Σόλνες» του Ερρίκου Ίψεν
Ο Δημήτρης Τάρλοου μεταφέρει την επιδαυρική παραγωγή σε εσωτερικό περιβάλλον, μεταφέροντάς μας «πιο μέσα» στο παλάτι, στους χώρους υποδοχής του.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.