Θεατρο - Οπερα

To Εθνικό Θέατρο στις φυλακές Κορυδαλλού

Διασκευή της «Τρικυμίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340654-708578.jpg

Το Εθνικό Θέατρο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής) στο πλαίσιο της νέας,  πρωτοπόρας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, συνεργασίας τους,  συμφώνησαν τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού.

Μέσω της συνεργασίας αυτής το μεν Εθνικό Θέατρο, υλοποιώντας την κοινωνική του πολιτική, αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση στη θεατρική τέχνη ομάδων που δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή, το δε Υπουργείο Δικαιοσύνης αποβλέπει στη συνέχιση της πολιτικής του για το «άνοιγμα της φυλακής» προς την κοινωνία και τη δημιουργική απασχόληση των κρατουμένων.

Στη θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία αυτή μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού συμμετέχουν 20 κρατούμενοι και η ηθοποιός Ασημίνα Αναστασοπούλου, ενώ εμψυχωτής της δράσης είναι ο σκηνοθέτης του Εθνικού Θεάτρου, Στρατής Πανούριος.  

Η εν λόγω ομάδα προετοιμάζει μια διασκευή της «Τρικυμίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με σκοπό στα τέλη του Ιουνίου 2017 να δοθεί σειρά παραστάσεων μέσα στους χώρους του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Επίσης το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει στις φυλακές Κορυδαλλού τις τέσσερις θεατρικές παραστάσεις της δράσης «Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο» οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το μουσείο Μπενάκη. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πρόσωπα στην άμμο» στο Θέατρο ΕΛΕΡ
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Πρόσωπα στην άμμο» στο Θέατρο ΕΛΕΡ

Η παράσταση κινείται στο όριο θεάτρου και μουσικής αφήγησης. Δεκαέξι τραγούδια και ενότητες λόγου οργανώνονται σε μια ενιαία σκηνική ροή που παρακολουθεί τη διαδρομή μιας ανθρώπινης ζωής

«Ulrike – γράμματα από τη νεκρή πτέρυγα», θέατρο Φούρνος
Ulrike - γράμματα από τη νεκρή πτέρυγα: Μπήκαμε στις πρόβες της παράστασης στο θέατρο Φούρνος

Ναταλία Γεωργοσοπούλου, Σάββας Στρούμπος και Φανή Βοβώνη μετέφρασαν για πρώτη φορά στα ελληνικά τις επιστολές που συνέταξε η Ουλρίκε Μάινχοφ μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY