Θεατρο - Οπερα

Slava’s snowshow

Η χιονοθύελλα που θα ζεστάνει την καρδιά μας

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 376
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19429-43010.jpg

Ένα-δύο βιντεάκια να δείτε στο Youtube με αποσπάσματα από τις παραστάσεις τους και θα καταλάβετε γιατί σε όλο τον κόσμο το κοινό τούς παρακολουθεί με βλέμμα μεθυσμένο από ευτυχία. Πρωταγωνιστής ο κίτρινος κλόουν Slava, που απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των ανθρώπων εγκαταλείπει την πόλη και τους ανθρώπους και μετακομίζει στην Ανταρκτική. Σε αυτό το σημείο αρχίζει η μαγεία. Στη σκηνή εμφανίζεται ένα τσούρμο πιγκουίνων (τους ερμηνεύουν εξαιρετικοί μίμοι και κλόουν), πλοία αρχίζουν να διασχίζουν τις θάλασσες, στην αίθουσα απλώνεται μια παχιά ομίχλη, ομπρέλες στροβιλίζονται στον αέρα, ένα Βόρειο Σέλας εμφανίζεται σε απόσταση αναπνοής, με αποκορύφωμα την προσομοίωση μιας πολικής χιονοθύελλας μέχρι… να το στρώσει κανονικά. Κι όλα αυτά υπό τους ήχους του Beethoven και των Carmina Burana, με τη συνέργεια μαγικών φωτισμών και εφέ και την απόλυτη συμμετοχή του κοινού στο παιχνίδι. Μια γενναία δόση αθωότητας και αγνής χαράς, σαν τον χιόνι, για όλη την οικογένεια.

Ποιος είναι ο Slava Polunin

Ο εμπνευστής του «Snowshow» γεννήθηκε σε μια μικρή επαρχιακή πόλη στη Ρωσία και το 1979 δημιούργησε το θέατρο «Litsedei» βάζοντας τους κλόουν από το τσίρκο στο θέατρο. Παρουσίασε τις πρώτες δημιουργίες του στην Αγγλία το 1988. Πέντε χρόνια αργότερα συγκέντρωσε τις καλύτερες στιγμές του ρεπερτορίου του στο «Snowshow», το οποίο αποτέλεσε must see θέαμα στη Νέα Υόρκη για 25 χρόνια.

Info 1-12/2, Θέατρο Παλλάς, εισιτήρια € 30-70. Προπώληση: Βουκουρεστίου 5, 210 3213.100 και στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, 210 8108.181, www.elthea.gr, www.tickethour.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ