Θεατρο - Οπερα

Με μια μπύρα στο χέρι και μουσική...

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Αθηνών, ποιες παραστάσεις είναι sold out

114980-643438.jpg
Ελίζα Συναδινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131131-297547.jpg

Μουσική έναρξη την Τρίτη το βράδυ για το Φεστιβάλ Αθηνών, με δύο χιλιάδες κόσμου να συγκεντρώνονται στην Πειραιώς 260 για να ακούσουν τους Χειμερινούς Κολυμβητές, τη Ματούλα Ζαμάνη και τον dj Palov.

Όλοι ήταν εκεί και όλοι ήταν χαρούμενοι: προπάντων οι άνθρωποι του Φεστιβάλ, που έφτιαξαν το πρόγραμμα του δίνοντας αγώνα δρόμου και τώρα ετοιμάζονται για μια ακόμα σεζόν.

Και πάρα πολλοί καλλιτέχνες, που σε χαλαρό κλίμα, με μια μπίρα στο χέρι έμοιαζαν να έχουν αφήσει πίσω τις Σφενδόνες και να κοιτάνε μπροστά, σε ό,τι κι αν είναι αυτό το μπροστά.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είπε ότι «η φετινή χρονιά είναι μία νέα αρχή στην έως τώρα επιτυχημένη πορεία του θεσμού και ευελπιστούμε να κερδίσουμε ακόμα περισσότερους θεατές και συνεργάτες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Η συναυλιακή και γιορτινή ατμόσφαιρα ταιριάζει στους Αθηναίους και η Πειραιώς 260 είναι ένας χώρος πολύ οικείος για τους «φεστιβαλικούς» – ειδικά για την περίπτωση, είχε ντυθεί απέξω και με παλαιότερες αφίσες του φεστιβάλ. Όλα έμοιαζαν να είναι στη σωστή τους θέση, εκτός από τους μουσικούς της Ματούλας Ζαμάνη που δεν βγήκαν για το πρώτο τραγούδι, με την ίδια την τραγουδίστρια να αστειεύεται ότι έχουν τσακωθεί (βέβαια, ήρθαν αμέσως μετά).

Το πρόγραμμα κράτησε μέχρι πολύ αργά – καθώς έφευγαν και οι τελευταίοι, ο γιγαντιαίος χώρος, άδειος και φωτισμένος, έμοιαζε να ήταν φτιαγμένος από πάντα για αυτό το λόγο: για να γεμίζει και να αδειάζει από ανθρώπους, για να φιλοξενεί το σούσουρο των θεατών.

Από την Τρίτη 15/06 ξεκινούν οι εκδηλώσεις – κάποιες έχουν ήδη γίνουν sold out, για αυτό σπεύσατε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας: (Ιούλιος Καίσαρας. Σπαράγματα - Ρομέο Καστελούτσι, Απολογίες 4 &5 - Αργυρώ Χιώτη, Monaksxá (a lonely planet) - Ειρήνη Φαναριώτη). Λόγω μεγάλης ζήτησης, έχει προστεθεί μία επιπλέον παραστάση για την Αβαρία-Πράγματα που άφησα πίσω (την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 18:00) και επιπλέον θέσεις για τη συναυλία του Γιώργη Χριστοδούλου Attic a Paris, την Κυριακή 19 Ιουνίου.)

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 

image


ΦΩΤΟ ΕΥΑ ΦΥΛΑΚΤΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ