- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύμφωνοι, είναι δωδεκαμετρικές κλίμακες αυτές που ακούς, θα μπορούσαν όμως να είναι και κοφτερά νύχια που γρατσουνίζουν επίμονα το κορμί σου.
O ήχος είναι μπλουζίστικος και ηλεκτρισμένος, οι συνθέσεις υπνωτικές, σε σημεία ονειρώδεις και υποδόριες, προτού ξεσπάσουν σε οργιώδεις κλιμακώσεις, («Million Hollers»), είτε εξαρχής αφιονισμένες («A Song to Hide Behind»). To «Dopamine Baby» ξετυλίγεται ανενδοίαστο στην πρόθεσή του να τα κάνει λίμπα επιτόπου, ενώ το «Once Upon A Whiskey» κυλιέται νυσταλέα στον ήλιο ξεροψήνοντας το δέρμα σου, ωσότου εξαπολύσει όλη του την ωστική δύναμη όταν το αυλάκι του δίσκου κοντέψει το 4΄30΄΄.
Οι στίχοι χθόνιοι και λάγνοι, η θεματολογία περιστρεφόμενη γύρω από σκοτεινά ρομάντζα και νουάρ της μέθης, η ατμόσφαιρα πυκνή και υγρή – αυτά εδώ είναι τα γεμάτα ουλές και ρυτίδες τέσσερα νέα τραγούδια των Million Hollers, είναι μουσική που προσλαμβάνεται προτιμότερα με αλκοόλ και νικοτίνη.



(Band photos © Victor Malkievic)
Το τρίο από τη Θεσσαλονίκη αποτελεί την τρανταχτή απόδειξη ότι το ηθικό του ελληνικού αντεργκράουντ δεν υποκύπτει στην οικονομική κρίση. Ερμηνεύουν σε κάθε διαθέσιμη συναυλιακή σκηνή, σουλατσάρουν ανέμελα στην κουλτούρα των μπλουζ που λατρεύουν, πολλαπλασιάζουν το ολοένα διευρυνόμενο ακροατήριό τους μέσα από τακτικές εμφανίσεις και αυτοσχέδιο merchandise, επιμελούνται τις ηχογραφήσεις τους χωρίς εταιρικές διαμεσολαβήσεις, αντλώντας βοήθεια μέσα από την τοπική κολεκτίβα της Hands In Sand, με μια κουβέντα οι Million Hollers διαθέτουν την τεχνική δεινότητα και το συνθετικό μπρίο που θα τους επιτρέψει να αφήσουν ανεξίτηλο ίχνος στο ροκ της γενιάς μας.
Το νέο τους E.P., με τίτλο «Once Upon A Whiskey», κυκλοφορεί σε βινύλιο δέκα ιντσών και συνιστά συλλεκτικό απόκτημα και ως εικαστικό έργο, χάρη στον εμπνευσμένο γραφιστικό σχεδιασμό του στούντιο Original Replica, με την πρωτότυπη αλογοκεφαλή του Βαγγέλη Ξόνογλου. Τι άλλο να σας πω; Αγοράστε το. Ειδάλλως, βρείτε έναν τρόπο να ακούσετε τα «Million Hollers, «A Song to Hide Behind», «Dopamine Baby» και «Once Upon A Whiskey» στο bandcamp των Million Hollers. Διαθέτουν όλα τους φωτιά και μαεστρία που λείπει από τη φετινή δισκογραφία.

photo © Original Replica
*Οι Million Hollers εμφανίζονται για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα την Κυριακή 24 Μαΐου. Η συναυλία πραγματοποιείται στο six d.o.g.s. και ξεκινά στις 21:30. Ανοίγουν οι The Mongrelettes.
Οι Million Hollers στο Facebook
Οι Million Hollers στο Bandcamp
To κανάλι των Million Hollers στο YouTube
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Yπέστη καρδιακή προσβολή μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο έντερο
Ο Luis Maldonado μιλά στην ATHENS VOICE πριν την πρώτη εμφάνιση του θρυλικού συγκροτήματος στην Ελλάδα για τα 50 χρόνια ιστορίας τους
Μια βραδιά με συναίσθημα, rockabilly ιστορίες και ζωντανή - κυριολεκτικά - σύνδεση με χιλιάδες ανθρώπους
Την Κυριακή 21 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού από τις 20:00 έως τις 22:00
Release the bats! Μερικές σκέψεις ανυπομονώντας για την εμφάνισή του στην Πλατεία Νερού
Ο Γάλλος DJ μάς δίνει μουσικό ραντεβού στο Θέατρο Βράχων, στις 26 Ιουνίου
Λίγο πριν το Bakery House Party #2, το Σάββατο 13 Ιουνίου, από τον VOICE 102.5, μιλούν στην ATHENS VOICE
Ένα ξεχωριστό show από το Release Athens, γεμάτο επιτυχίες του εμβληματικού τραγουδιστή
Ένα πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι από τον Μπραμς και τον Μπετόβεν μέχρι τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία
Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ιστορίες, μνήμες και συναισθήματα
Ο τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επανεμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής
Eρμήνευσε το παραδοσιακό τραγούδι Handsome Molly
Ο νέος μουσικός μεγάλωσε στη χώρα μας αλλά πλέον ζει μόνιμα στη Βρετανία
Από γενιά σε γενιά, heavy metal is the law
Η ποπ σταρ ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Ράντι Νιούμαν για ντουέτο του κλασικού τραγουδιού της ταινίας
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Mad About It», ο Ρομπέρτο Κούστας μιλά για τις δύο πατρίδες και τα πολλά ερεθίσματά του
Ο Blixa Bargeld μιλάει στην ATHENS VOICE για το νέο άλμπουμ «Rampen», τον αυτοσχεδιασμό, τη διαρκή μεταμόρφωση της μπάντας και την επικείμενη εμφάνισή τους στο Ηρώδειο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.