- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Massive Attack επιστρέφουν μετά από έξι χρόνια - Νέο τραγούδι με συμμετοχή του Τομ Γουέιτς
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Οι Massive Attack κυκλοφορούν το πρώτο τους τραγούδι μετά από έξι χρόνια, με συμμετοχή του Τομ Γουέιτς, λίγο πριν την ευρωπαϊκή περιοδεία τους
Μετά από έξι χρόνια απουσίας, οι Massive Attack επιστρέφουν με νέο τραγούδι.
Το σινγκλ «Boots on the Ground», η πρώτη κυκλοφορία των Massive Attack μετά το EP Eutopia του 2020, περιλαμβάνει μια σπάνια συμμετοχή από τον Τομ Γουέιτς, ο οποίος τραγουδά για την κοινωνικοπολιτική αναταραχή στην Αμερική.
Το τραγούδι συνοδεύεται από μια ταινία μικρού μήκους που προβάλλει τη φωτογραφική δουλειά του thefinaleye, ο οποίος απαθανάτισε σκηνές από τις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και τις πρόσφατες επιδρομές της υπηρεσίας ICE στις ΗΠΑ.
Μια οικολογική κυκλοφορία και η επιστροφή του Γουέιτς
Σε μια φιλική προς το περιβάλλον έκδοση βινυλίου 12 ιντσών, η δεύτερη πλευρά του «Boots on the Ground» θα περιλαμβάνει ένα κομμάτι προφορικού λόγου από τον Γουέιτς με τίτλο «The Fly», το πρώτο του αυτόνομο σόλο πρωτότυπο έργο μετά από 15 χρόνια.
Ο Τομ Γουέιτς δήλωσε σχετικά: «Πριν από πολλά χρόνια αποδέχτηκα την πρόσκληση των Massive Attack για συνεργασία. Η καθυστέρηση της κυκλοφορίας δεν με ανησύχησε ποτέ. Η ανθρώπινη ανοησία είναι πάντα τροφή για τις μύγες. Γι’ αυτό και το B‑side του επερχόμενου 12ιντσου περιλαμβάνει την εκτίμησή μου για αυτό το φτερωτό παράσιτο».
Πολιτικό μήνυμα και ακτιβισμός
Οι Ρόμπερτ «3D» Ντελ Νάγια και Γκραντ «Daddy G» Μάρσαλ των Massive Attack σημείωσαν: «Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με έναν καλλιτέχνη του μεγέθους και της ακεραιότητας του Τομ, αλλά αυτό το κομμάτι φτάνει σε μια ατμόσφαιρα χάους. Στο δυτικό ημισφαίριο, ο κρατικός αυταρχισμός και η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας ενώνονται ξανά με νεοφασιστικές πολιτικές».
Σημειώνεται ότι στις 11 Απριλίου, ο Ντελ Νάγια συνελήφθη σε διαδήλωση υποστήριξης της ακτιβιστικής ομάδας Palestine Action.
Το 2025, το συγκρότημα ζήτησε να αφαιρεθεί η μουσική του από το Spotify, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα των θαυμαστών και ο κόπος των καλλιτεχνών καταλήγουν να χρηματοδοτούν «θανατηφόρες, δυστοπικές τεχνολογίες».
Το τελευταίο άλμπουμ του Τομ Γουέιτς ήταν το Bad as Me το 2011. Έκτοτε, έχει επικεντρωθεί κυρίως στην υποκριτική, με πρόσφατες συμμετοχές στις ταινίες Father Mother Sister Brother (2025) και The Absence of Eden (2023).
(Με πληροφορίες Pitchfork)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Πανικός επικράτησε για τα εισιτήρια της ιστορικής συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ - Ποια έχουν απομείνει
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου, δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη βασίλισσα της ποπ μετά από επτά χρόνια
Σε αναρτήσεις του ανακοίνωσε ότι «μετά από πολλή σκέψη» αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή του
Σταθερά πρώτη η Φινλανδία
Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή της Πλατείας Νερού μοιράζονται τις αναμνήσεις τους
Ο Γιάννης Αρτόπουλος έχασε τη ζωή του το 2025, στον δρόμο, μετακινούμενος από τη μία συναυλία στην άλλη
Λίγο πριν εμφανιστούν στην Αθήνα, oι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό live
Η σούπερ σταρ της ποπ προηγείται στην κούρσα για τα βραβεία AMAs του 2026
Ο μουσικός και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονία μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική και ακαδημαϊκή του διαδρομή
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Ο υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης Ντάνιελ Πέμπερτον και οι πρωταγωνιστές του φιλμ εξηγούν τη σημασία της μουσικής
Μετά τις ιστορικές βραδιές στο Καλλιμάρμαρο, η Άννα Βίσση επιστρέφει στο ΟΑΚΑ
Παραμένει αμετάβλητη η κορυφή;
Η Τακαΐτσι συνάντησε το συγκρότημα στο Τόκιο και δήλωσε στον Ίαν Πέις «είσαι θεός»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.