- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λέινι Γουίλσον: Από «κορίτσι του τροχόσπιτου» σε παγκόσμιο αστέρι της κάντρι
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Λέινι Γουίλσον: Από «κορίτσι του τροχόσπιτου» σε παγκόσμιο αστέρι της κάντρι
Η Λέινι Γουίλσον ξεκίνησε από μια μικρή πόλη της Λουιζιάνα με μόλις 170 κατοίκους και σήμερα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης κάντρι μουσικής.
Η Λέινι Γουίλσον συγκαταλέγεται στις γυναίκες που τιμήθηκαν στη λίστα Women of the Year 2026 της USA Today, η οποία αναγνωρίζει προσωπικότητες με σημαντική επιρροή στις κοινότητές τους και πέρα από αυτές.
Η Γουίλσον θυμάται ακόμη καθαρά την πρώτη στιγμή που ένιωσε ότι ανήκει στον κόσμο της μουσικής. Ήταν μόλις 9 ετών όταν οι γονείς της την πήγαν στο Νάσβιλ και στο θρυλικό Γκραντ Όουλ Όπρι, όπου είδε από κοντά καλλιτέχνες όπως ο Μπιλ Άντερσον, η Κρίσταλ Γκέιλ, ο Φιλ Βάσαρ και ο Λιτλ Τζίμι Ντίκενς. «Σκέφτηκα ότι θέλω να είμαι μέρος αυτής της κοινότητας», έχει πει η ίδια.
Η Γουίλσον μεγάλωσε στο Μπάσκιν της Λουιζιάνα, σε μια οικογένεια αγροτών. Ο πατέρας της, Μπράιαν Γουίλσον, καλλιεργούσε καλαμπόκι, σιτάρι και σόγια, ενώ η μητέρα της, Μισέλ Γουίλσον, εργαζόταν ως δασκάλα.
Στα 11 της χρόνια έμαθε τα πρώτα ακόρντα στην κιθάρα και άρχισε να γράφει τραγούδια. Έφηβη ακόμη, ανέβασε στο Myspace το πρώτο της EP με τίτλο «Country Girls Rule», ενώ για ένα διάστημα εμφανιζόταν σε πάρτι και φεστιβάλ ως μίμηση της Χάνα Μοντάνα, δίνοντας παραστάσεις σε Λουιζιάνα, Μισισίπι και Αρκάνσας.
Το 2011 μετακόμισε στο Νάσβιλ για να κυνηγήσει το όνειρό της. Για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο και προσπαθούσε να κλείσει εμφανίσεις σε μικρά μπαρ της πόλης.
«Με φώναζαν “το κορίτσι με το τροχόσπιτο”», θυμάται η ίδια. «Υπήρξαν στιγμές που θα μπορούσα να τα παρατήσω, αλλά μέσα μου υπήρχε μια φωτιά που μου έλεγε να συνεχίσω».
Το πρώτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2014, ενώ το «Tougher» (2016) μπήκε στη λίστα Billboard Top Country Albums. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2021, όταν το τραγούδι «Things A Man Oughta Know» έφτασε στο Νο. 1 των country charts.
Το 2022 ανακηρύχθηκε Νέα Καλλιτέχνιδα της Χρονιάς στα Country Music Association Awards, γεγονός που εκτόξευσε τη δημοτικότητά της διεθνώς.
Παράλληλα, έγινε γνωστή και ως ηθοποιός μέσα από τη δημοφιλή σειρά «Yellowstone», όπου ο δημιουργός Τέιλορ Σέρινταν έγραψε ρόλο ειδικά για εκείνη. Το επόμενο βήμα της στον κινηματογράφο θα είναι η συμμετοχή της στην κινηματογραφική μεταφορά του best seller της Κολίν Χούβερ, «Reminders of Him».
Η Γουίλσον έχει ήδη συγκεντρώσει 16 βραβεία Academy of Country Music, 15 Country Music Association Awards και ένα Grammy για το άλμπουμ «Bell Bottom Country».
Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά της έγινε πραγματικότητα λίγο μετά τα 32α γενέθλιά της, όταν εντάχθηκε επίσημα στο Γκραντ Όουλ Όπρι, τον ιστορικό θεσμό της κάντρι μουσικής που την ενέπνευσε από παιδί.
Σήμερα περιοδεύει σε όλο τον κόσμο, ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε μπροστά σε δύο συνεχόμενες sold out συναυλίες στο Brisbane Entertainment Centre στην Αυστραλία.
Παρά τη διεθνή επιτυχία, η Γουίλσον επιμένει ότι δεν έχει ξεχάσει από πού ξεκίνησε. Όπως λέει, θέλει η ιστορία της να δείχνει ότι ακόμη και ένα κορίτσι από μια μικρή πόλη μπορεί να φτάσει πολύ μακριά.
«Ελπίζω ο κόσμος να δει ότι ήμουν απλώς ένα κορίτσι με ένα μεγάλο όνειρο από μια πολύ μικρή πόλη», λέει. «Κάποια που δούλεψε σκληρά, φέρθηκε σωστά στους ανθρώπους και έγραψε μερικά πραγματικά καλά τραγούδια».
Πηγή: USA Today
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια μουσική εμπειρία που κινείται ανάμεσα στη μνήμη, το συναίσθημα και την ελπίδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη
Το video game του κλιπ θα το δούμε live τη βραδιά της Eurovision
Η ποπ σταρ πέρασε στην πρώτη δεκάδα των πιο κερδοφόρων περιοδειών από γυναίκα καλλιτέχνιδα στην ιστορία της μουσικής
Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τις δύο φίλες της τραγουδίστριας - «Αναξιόπιστος μάρτυρας» ο Μιτς Γουάινχαουζ
Το άλμπουμ «Horos» που κυκλοφορεί από τη Sound Effect Records παρουσιάζεται στις 22 & 23 Απριλίου στο Θέατρο Noūs - Creative Space
Πολωνία και Ελβετία «έκλεισαν την πόρτα» στον Αμερικανό ράπερ λόγω των αντισημιτικών του δηλώσεων
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Δείτε το βίντεο από τη συνάντησή τους
Οι δύο δημιουργοί μίλησαν στην ATHENS VOICE για τη συνεργασία τους σε έναν ιδιαίτερο δίσκο που κυκλοφορεί από τη Veego Records
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για δήθεν υπέρογκα ποσά - Πτώση στα προγνωστικά για το «Ferto»
Η τραγουδίστρια «πολιορκείται» στα social media, αλλά δεν απαντά στα μηνύματα που δέχεται
Η δεύτερη φωνή του Πολ Σάιμον. Μια διαφορετική ανταπόκριση
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Πανικός επικράτησε για τα εισιτήρια της ιστορικής συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ - Ποια έχουν απομείνει
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου, δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.