- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ακυρώθηκε συναυλία των Bob Vylan στην Ολλανδία μετά τα σχόλια για τον θάνατο του Τσάρλι Κερκ
«Ξεπέρασε τα όρια» ο frontman του πανκ συγκροτήματος, σύμφωνα με τους διοργανωτές
Ακυρώθηκε συναυλία των Bob Vylan στην Ολλανδία μετά τα σχόλια για τον θάνατο του Τσάρλι Κερκ - Η διοργανώτρια εταιρεία υποστηρίζει πως «ξεπέρασαν τα όρια».
Η πανκ μπάντα Bob Vylan είχε προγραμματισμένη συναυλία στην Ολλανδία, η οποία ακυρώθηκε μετά τα σχόλια του τραγουδιστή Μπόμπι Βάιλαν για τον θάνατο του ακροδεξιού σχολιαστή Τσάρλι Κερκ, που πυροβολήθηκε θανάσιμα την περασμένη εβδομάδα στη Γιούτα.
Ο χώρος 013 στο Τίλμπουργκ ακύρωσε την εμφάνιση των Bob Vylan της 16ης Σεπτεμβρίου, λέγοντας πως το συγκρότημα «ξεπέρασε τα όρια» κατά την εμφάνισή του στο Paradiso στο Άμστερνταμ.
Ο Βάιλαν, που δεν χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα, είπε από σκηνής: «Οι αντωνυμίες ήταν/ήταν. Γιατί αν λες μ…ιες, θα το πληρώσεις. Αναπαύσου εν ειρήνη, Τσάρλι Κερκ, κομμάτι σκ…ά».
Οι διοργανωτές ανέφεραν: «Κατανοούμε ότι αυτές οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του πανκ και του ακτιβισμού και ότι συχνά οι αναφορές στα ΜΜΕ είναι λιγότερο ακριβείς από ό,τι συνέβη στην πραγματικότητα. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι οι δηλώσεις ξεπέρασαν το όριο. Δεν εμπίπτουν πλέον στο πλαίσιο που μπορούμε να φιλοξενήσουμε».
Η αίθουσα 013 είχε αποφασίσει αρχικά να προχωρήσει με τη συναυλία «παρά την αντιπαράθεση που προέκυψε από την εμφάνιση στο Γκλάστονμπερι», όταν ο τραγουδιστής είχε φωνάξει συνθήματα «θάνατος στις ΙDF», προκαλώντας αστυνομική έρευνα και αφαίρεση βίζας στις ΗΠΑ. Μετά τις διευκρινίσεις ότι το σύνθημα ήταν «κριτική στον ισραηλινό στρατό» και όχι αντισημιτικό, η συναυλία είχε εγκριθεί.
Η βρετανική οργάνωση Turning Point UK, που ίδρυσε ο Κερκ, υποστήριξε ότι ο Βάιλαν «κοροϊδεύει και δοξάζει τη δολοφονία» του σχολιαστή.
Ο ίδιος αντέδρασε με βίντεο: «Σε καμία στιγμή δεν γιορτάσαμε τον θάνατο του Κερκ. Τον αποκάλεσα κομμάτι σκατά, ναι, αλλά δεν υπήρξε καμία γιορτή. Αν υπάρχει, βρείτε μου την απόδειξη».
Σε ανάρτηση στο Χ, το συγκρότημα έγραψε: «Θέλουν να μας ρίξουν, αλλά μόλις παίξαμε sold-out στο Paradiso. Πάντα αγάπη στο Άμστερνταμ».
They want us down so bad but we just played a sold out Paradiso. It’s always love in Amsterdam💙 pic.twitter.com/WjX4YySuIf
— Bob Vylan (@BobbyVylan) September 15, 2025
Η μπάντα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Boardmasters Festival στην Κορνουάλη, παρά τις πιέσεις για αφαίρεση άδειας, τελικά δεν σημειώθηκαν επεισόδια κατά την εμφάνισή τους. Ο τραγουδιστής είπε τότε στο κοινό: «Ήταν λίγο μάχη για να φτάσουμε εδώ».
(Mε πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το όνομα «No Na», που σημαίνει «δεσποινίς» στη γλώσσα Bahasa
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιοέπ Μπέβινγκ στην Ελλάδα έως το φετινό opening party του Bolivar
Taylor Swift, Bad Bunny και The Weeknd κυριαρχούν στις λίστες streaming
Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μουσική βραδιά για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου
Ένα συμφωνικό αφιέρωμα στον ρομαντισμό, με σολίστ τον διακεκριμένο τσελίστα Κίαν Σόλτανι
O Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Mediterranean Colors Orchestra σε έναν διάλογο παλιών και νέων ερμηνευτών
«Συνομήλικοι δεν είμαστε;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός πιασμένη χέρι-χέρι με τον Akyla
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη μιλάει για όλα
Διαθέσιμο online για desktop και φορητές συσκευές
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Στις εικόνες, ποζάρει στο καμαρίνι της, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή
Σημαντική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με διεθνή πορεία και σπουδαίες συνεργασίες
Μια μουσική εμπειρία που κινείται ανάμεσα στη μνήμη, το συναίσθημα και την ελπίδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.